BAL'da hesaplar karıştı

TFF Bölgesel Amatör Lig 11.grupta 25.hafta karşılaşmaları Salı günü oynandı. Haftaya lider durumda giren Edirnespor deplasmanda Kartalspor'a mağlup olarak şampiyonluk yarışında ağır bir yara alı

18.04.2019 15:03:00 0
BAL

TFF Bölgesel Amatör Ligde 25.haftada oynanan yedi karşılaşmada fileler 21 kez havalandırıldı.

 

HAFTANIN MAÇI KARTAL’DA OYNANDI

 

Grupta haftaya lider durumda giren Edirnespor deplasmanda Kartalspor’a konuk oldu. Kartalspor sahasında Edirnespor’u 3-1 mağlup ederek rakibinin şampiyonluk iddiasını büyük ölçüde sonlandırırken, Kartalspor ligde kalabilme adını ümidini ise son haftaya taşımış oldu. İki takım açısından hayati önem taşıyan mücadelenin 14’üncü dakikasında Edirnespor golü buldu. Sağ kanattan gelişen atakta topu iyi takip eden Onur düzgün bir kafa vuruşu ile konuk ekibi öne geçirdi. Kalesinde gördüğü golün ardından toparlanmaya çalışan ev sahibi ekip Kartalspor 28’inci dakikada penaltı kazandı. Topun başına geçen Emrah düzgün vuruş ile skoru eşitledi. İlk devresi karşılıklı gollerle 1-1 sonuçlanan karşılaşmanın ikinci devresinde Edirnespor galibiyet golünü aradı. Edirnespor’un yüklendiği dakikalarda Kartalspor kontra ataklar geliştirdi. Karşılaşmanın 86’ıncı dakikasında Kartalspor Kadir ile bir gol bularak öne geçti. Oyun disiplininden kopmamaya çalışan Edirnespor kalan dakikalarda beraberlik için yüklendi. Karşılaşmanın son dakikalarında bir gol daha bulan Kartalspor karşılaşmadan da 3-1 galip ayrılmasını bildi. Kartalspor bu galibiyetle son haftaya 47 puanla girerken umutlarını son haftaya taşıdı. Edirnespor 51 puanda kalarak ikinci sıraya gerilirken, Çorluspor 1947’yi deplasmanda mağlup eden Modafenspor zirvenin de yeni sahibi oldu.

 

YENİ LİDER MODAFENSPOR

 

Bölgesel Amatör Ligi 11. Grup 25. Hafta mücadelesinde Çorluspor 1947, Çorlu General Basri Saran Stadı’nda İstanbul temsilcisi Modafenspor’u konuk etti. Hem Çorluspor 1947, hem de Modafenspor için büyük önem taşıyan müsabakanın ilk yarısı golsüz eşitlikle tamamlandı. İkinci yarının 49. dakikasında gelişen Modafenspor atağında Gökhan, takımını 1-0 öne geçirdi. Golden sonra çabuk toparlanan  Çorluspor 1947, maçı kazanmak ve oyuna ortak olmak için tüm kozlarını sonuna kadar kullandı. Rakip kalede son bölümlerde gol arayan ev sahibi ekip  uzatma dakikalarında Kormishin’in golüne engel olamayarak sahadan puansız ayrıldı. Maçtan sonra büyük sevinç yaşayan Modafensporlu oyuncular, Edirnespor’un Kartalspor’a 3-1 yenilmesi ile son haftaya lider girerek şampiyonluk yolunda büyük avantaj yakaladı. Çerkezköy 1911 Doğanspor da sahasında Lüleburgaz İstasyonspor’u 8-0 yenmeyi başararak Çorluspor 1947 ile arasındaki puan farkını bire düşürdü. Gelecek hafta İstanbul takımlarını büyük ölçüde ilgilendiren ve hangi takımın kalıp düşeceğini belirleyecek müsabakaların oynanacağı grupta Çorluspor 1947 Yeşilköyspor’a konuk olacak. Çorluspor 1947 bu maçtan puan ya da puanlar aldığı takdirde Süper Amatör Ligi Şampiyonu Çorlu Kültürspor ile play off müsabakası oynayacak.

 

TEMSİLCİMİZDEN FARKLI GALİBİYET

 

Ligde zor günler geçiren ve ligde kalma umudunu Çorluspor 1947’ye bağlayan temsilcimiz 1911 Çerkezköy Doğanspor evinde İstasyonspor’u gole boğdu.Maça mutlak üç puan parolası ile başlayan temsilcimiz ilk dakikalardan itibaren rakip kalede sağlı sollu ataklarla etkili oldu. Zayıf rakibi karşısında çok rahat futbol ortaya koyan temsilcimiz 1911 Çerkezköy Doğanspor arzuladığı gole ise 15’inci dakikada ulaştı. Sağ kanattan gelişen 1911 Çerkezköy Doğanspor atağında topla buluşan Taşkın düzgün bir vuruş ile topu ağlara göndererek 1911 Çerkezköy Doğanspor’u karşılaşmada öne geçirdi.17’inci dakikada hızlı gelişen 1911 Çerkezköy Doğanspor atağında Pule’nin vuruşu direkten döndü. Dönen topu iyi takip eden Taşkın kendisinin ve takımının ikinci golünü kaydetti. 1911 Çerkezköy Doğanspor ilerleyen bölümlerde üçüncü golü buldu. Sol kanattan gelişen 1911 Çerkezköy Doğanspor atağında Hilmican’ın ortasını iyi takip eden golcü oyuncu Bayram şık bir vuruş ile farkı üçe çıkardı. Arka arkaya gelen gollerle birlikte rahatlayan 1911 Çerkezköy Doğanspor’da  22’inci dakikada Yunus seri çalımlarla ceza sahası içine girdi. Yunus’un pasında Kadir Muharrem topu bomboş kaleye göndererek takımının dördüncü golünü kaydetti. Goller bulmaya devam eden 1911 Çerkezköy Doğanspor’da bu kez sahneye Bayram çıktı.  Hilmican’ın getirdiği topta pozisyonu iyi takip eden Bayram kendisinin ikinci ve takımının beşinci golünü kaydetmesini bildi.  Karşılaşmanın ilk devresini beş gollü üstünlük ile tamamlayan 1911 Çerkezköy Doğanspor karşılaşmanın ikinci devresinde de goller bulmaya devam etti. 1911 Çerkezköy Doğanspor ikinci devrenin ilerleyen bölümlerinde Bayram ile bir gol daha buldu. Rakip defansın hatasını iyi değerlendiren Bayram kendisinin üçüncü takımının ise altıncı golünü kaydetti. Kalan dakikalarda Halim ve Bayram ile iki gol daha bulan temsilcimiz karşılaşmadan da 8-0 galip ayrılmasını bildi.  Bu sonucun ardından en yakın takipçisi Çorluspor 1947’nin evinde Modafenspor’a mağlup olmasının ardından temsilcimiz ligde kalma umudunu son maça taşıdı. Temsilcimiz 1911 Çerkezköy Doğanspor son hafta maçında deplasmanda Çanakkale Dardanelspor’u mağlup edip, Çorluspor 1947’nin ise deplasmanda Yeşilköyspor karşısında puan kaybetmesi sonucunda ligde baraj maçı oynamaya hak kazanacak.

 

BİGASPOR BARAJ MAÇI OYNAMAYACAK

 

Bölgesel Amatör Ligde mücadele eden Bigaspor ligin 25. Haftasında İlyas Bayram Stadyumunda Tekirdağspor’u ağırladı.  Karşılıklı ataklar sonuç getirmeyince maçın ilk yarısı 0 0 berabere bitti. Maçın ikinci yarısında ataklarını sıklaştıran Bigaspor, maçın 86. dakikasında Fatih’in attığı golle öne geçti. Oyun disiplininden kopmayan Tekirdağspor karşılaşmanın 86’ıncı dakikasında Hakan ile bir gol bularak skoru eşitledi.  Kalan dakikalarda gelişen ataklardan başka gol çıkmayınca karşılaşmada karşılıklı kaydedilen gollerle 1-1 sonuçlandı.  Bigaspor ligin bitmesine bir hafta kala ligde kalmayı garantiledi. Elde ettiği puan avantajıyla da baraj maçı oynamayacak.

 

ADASPOR SÜPER AMATÖR’E DÜŞTÜ

 

Haftanın bir diğer karşılaşmasında Çengelköy Futbol Yatırımları A.Ş evinde Biga Adaspor’u konuk etti. İlk devresi golsüz eşitlik ile tamamlanan karşılaşmanın ikinci devresinde etkili olan ev sahibi ekip 60’ıncı dakikada İbrahim’in ayağından bulduğu golle karşılaşmada öne geçti. Üstünlüğünü maç boyunca sürdüren ev sahibi ekip Çengelköy Futbol Yatırımları A.Ş karşılaşmadan da tek gollü üstünlük ile galip ayrıldı. Çengelköy Futbol Yatırımları A.Ş bu galibiyet ile puanını 47 yaparken, Biga Adaspor, 3 Çanakkale Takımı arasında son basamakta yer aldı. Klasmanda orta sıralarda bulunmasına rağmen, ligin mevcut statüsü uyarınca BAL’a talihsiz şekilde veda edip, Süper Amatör Lige düştü.

 

ÇANAKKALE DARDANELSPOR BARAJ MAÇI OYNAYACAK

 

Çanakkale Dardanelspor ise deplasmanda ligden düşmesi kesinleşen Kırklareli temsilcisi Kavaklıspor’a konuk oldu. Maça mutlak galibiyet parolası ile başlayan konuk ekip karşılaşmanın 6’ıncı dakikasında İlhan Faruk Eş ile bir gol bularak öne geçti. Rakibi karşısında çok rahat bir futbol ortaya koyan konuk ekip Çanakkale Dardanelspor 25’inci dakikada İlhan ile bir gol daha bularak ilk devreyi iki gollü üstünlük ile tamamladı. Karşılaşmanın ikinci devresinde de üstünlüğünü sürdüren konuk ekip Basit Adam ile farkı üçe çıkardı. Kalan dakikalarda Oğuzhan ile bir gol daha bulan Çanakkale Dardanelspor karşılaşmadan 4-0 galip ayrıldı. Çanakkale Dardanelspor bu galibiyet ile Çanakkale takımları arasında ikinci sırada yer buldu.Çanakkale Dardanelspor Çanakkale Süper Amatör Lig Şampiyonu (Bozcaadaspor ya da Geliboluspor) ile Baraj maçı oynama hakkı elde etti.

 

YEŞİLKÖYSPOR İNTİHAR ETTİ

 

Uzunköprüspor ise evinde İstanbul temsilcisi Yeşilköyspor’u konuk etti. Şampiyonluk şansı devam eden Yeşilköspor maça mutlak galibiyet parolası ile başlarken, ev sahibi ekip savunma ağırlıklı bir futbol ortaya koydu. Maç boyunca tek kale bir futbol ortaya koyan konuk ekip bir türlü istediği gol ve golleri bulamadı. Kalan dakikalarda gelişen ataklardan gol çıkmayınca karşılaşmada başladığı gibi golsüz eşitlik ile tamamlandı. Şampiyonluk yolunda ağır bir yara alan Yeşilköyspor 49 puanda kalarak üçüncü sırada yer alırken, Uzunköprüspor ise puanını 27 yaptı.

 

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10