Halk ozanlarının eserleri seslendirildi

Namık Kemal Üniversitesi Türk Müziği Devlet Konservatuvarı tarafından Trakya Üniversitesi Sultan II. Bayezit Külliyesi Sağlık Müzesi'nde, Türk Müziği Konseri düzenlendi. Düzenlenen konserde önemli best

Tekirdağ 18.04.2019 15:29:00 0
Halk ozanlarının eserleri seslendirildi

Trakya Üniversiteler Birliği etkinlikleri kapsamında Namık Kemal Üniversitesi Türk Müziği Devlet Konservatuvarı’nın iki bölümden oluşan konserinin ilk bölümünde Türk Tasavvuf Mûsikîsi eserleri ikinci bölümde ise Türk Halk Müziği eserleri icra edildi. Türk Müziği Konserinde protokol üyeleri, Trakya Üniversitesi yöneticileri ve akademisyenleri, öğrenciler ile Edirneli sanatseverler bir araya geldi.

 

BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ

 

Namık Kemal Üniversitesi öğretim elemanları ve konuk sanatçılar tarafından verilen konserde eserler, Ud’da Dr. Öğr. Üyesi Arda Göksu, Bağlama'da Dr. Öğr. Üyesi Kadir Çayır, Tanbur'da Öğr. Gör. Betül Küçüksüslü, Kemanlarda Öğr. Gör. Haluk Bükülmez ve Öğr. Gör. Merve Nur Kaptan, Viyolonsel'de Arş. Gör. Dr. Mehmet Semih Karlıdağ, Piyano'da Arş. Gör. Dr. İlayda Dubaz, ve konuk sanatçılar; Ney’de Yavuz Budanır ve Ritim'de Müz. Öğr. Tolga Çelik tarafından icra edildi. Konserde, “Ah Bî Mekânım Bu Cihanda, Solist Arda Göksu tarafından, Yedi Kat Gökleri Seyran Eyleyen Solist Merve Nur Kaptan tarafından Uyan Ey Gözlerim Gafletten Uyan Solist Betül Küçüksüslü tarafından, Zahidem, Kurusa Fidanım Güllerim Solsa Solist Kadir Çayır tarafından seslendirilirken Hasret Düştü Gönlüme, Sevda Olmasaydı, Bahçe Duvarından Aştım adlı eserler de icra edildi. Yıllar boyunca Türk Mûsikîsi ile tedavinin yapıldığı tarihi mekandaki Türk Müziği Konseri izleyiciler tarafından büyük ilgi gördü ve beğeniyle izlenildi. Program günün anısına Türk Müziği Devlet Konservatuvarı Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Arda Göksu’ya ve tüm sanatçılara hediye takdim edilmesiyle sona erdi.

 

Haber/Cengizhan Küpelioğlu


0282 726 91 91
0282 747 65 10