"Muhtarlıklar demokrasinin birebir yaşandığı örnek birimlerdir"

Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım,  31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde seçilerek mazbatasını alan Kapaklılı ve Saraylı muhtarlarla bir araya geldi. Muhtarlıkların demokrasinin birebir yaşandı

Tekirdağ 19.04.2019 16:53:00 0

Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, ilk olarak Kapaklı’ya gelerek 14 mahalle muhtarı ile  Kapaklı Kaymakamlığı Toplantı Salonu’nda bir araya geldi. Toplantıya Vali Yıldırım’ın yanı sıra Kapaklı Kaymakamı Mustafa Ünlüsoy, İl Emniyet Müdürü Mustafa Aydın, İl Jandarma Komutan V. Albay Haşim Göksel, İdare ve Denetim Müdürü Aysel Erkmen, ilçe müdürleri ve muhtarlar katıldı. 

 

 

“KİMİN NEYE İHTİYACI VARSA GİDERME GAYRETİ İÇERİSİNDE OLACAĞIZ”

 

Kapaklı Kaymakamı Mustafa Ünlüsoy tarafından muhtarlara mevzuat ve Muhtar Bilgi Sistemi ile ilgili eğitim verilmesinin ardından konuşan Vali Yıldırım; “Muhtarlıklar demokrasinin birebir yaşandığı örnek birimlerdir. Onun için yaptığınız iş, çok önemlidir. Zaten göreve geliş sisteminiz demokrasiye çok uygundur. O yüzden sizlerle birlikte görev yaptığınız mahallelerdeki vatandaşlarımızın günlük ihtiyaçlarının karşılanması için hep beraber elimizden gelen her şeyi yapacağız. Kaymakamlarımızla, emniyetimizle, jandarmamızla velhasıl tüm kurumlarımızla nerede kimin neye ihtiyacı varsa peyderpey giderme gayreti içerisinde olacağız” dedi. Vali Yıldırım’ın konuşmasının ardından muhtarlar söz alarak mahallelerin sıkıntılarını, ihtiyaçlarını ve taleplerini Vali Yıldırım’a iletti.

 

VALİ YILDIRIM SARAY’DAKİ MUHTARLARLA DA BULUŞTU

 

Vali Yıldırım, Kapaklı’nın ardından Saray’a gelerek  muhtarlarla bir araya geldi. Toplantıya Vali Yıldırım’ın yanı sıra Saray Kaymakamı Adnan Tezcan, İl Emniyet Müdürü Mustafa Aydın ve İl Jandarma Komutan V. Albay Haşim Göksel, İdare ve Denetim Müdürü Aysel Erkmen, İlçe Müdürleri ve Muhtarlar katıldı.

 

EĞİTİM VERİLDİ

 

Saray Kaymakamı Adnan Tezcan tarafından muhtarlara mevzuat ve muhtar bilgi sistemi ile ilgili eğitim verilmesinin ardından konuşan Vali Yıldırım; ”Güzel bir seçim ortamı oldu. Vatandaşımız, kimi arzu etmişse onu seçiyor. 29 muhtarımızın 14 tanesinin yeni seçilmiş olması güzel bir demokratik anlayışın toplumumuzda yerleştiğini gösteriyor. Kavgasız, gürültüsüz olması da medenice bir seçim ortamının yaşandığını gösteriyor. Sizleri, bilgilendirmek için bir araya topluyoruz. Bu, bir taraftan bakanlığımızın talimatı bir taraftan da tercih ettiğimiz bir yöntemdir.  Sizlerin bilmesi gerekenleri aktarmak için bu toplantıları düzenliyoruz. Faydalı olduğu kanaatindeyiz. Sizlerde birer idarecisiniz, seçilmiş olduğunuz mahalledeki insanlarımızın ihtiyaçlarını, mahallenin ihtiyaçlarını bizlere aktarmakla görevlisiniz. Mahallemizde ihtiyaç sahibi insanlarımızı, eğitim alma imkanından mahrum olan çocuklarımızı bize bildirirseniz, bu insanların ihtiyacını giderebiliriz. Devletimizin imkanı, sizlere hizmet etmek için bizlere aktarılıyor. Bizde bu imkanları, özellikle eğitim ve sağlık konusunda sizler için kullanıyoruz.” dedi. Ardından muhtarlar söz alarak mahallelerin sıkıntılarını, ihtiyaçlarını ve taleplerini Vali Yıldırım’a iletti.

 

Haber: Sevim BOZKURT


0282 726 91 91
0282 747 65 10