Valilikten mantar uyarısı geldi

Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım'ın başkanlığında toplanana Tekirdağ İl Umumi Hıfzısıhha Meclisi, mantar zehirlenmesi sonucunda üzücü olayların yaşanmaması için bir duyuru yayınlandı

Tekirdağ 23.04.2019 19:18:00 0
Valilikten mantar uyarısı geldi

Tekirdağ İl Umumi Hıfzısıhha Meclisi, Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım’ın başkanlığında toplandı. Toplantıda mantar zehirlenmesi sonucunda üzücü olayların yaşanmaması için bir duyuru yayınlandı.

KATILIM YOĞUN OLDU

Tekirdağ Valiliği toplantı salonunda gerçekleştirilen Tekirdağ İl Umumi Hifzısıhha Meclisi toplantısında, Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Tekirdağ İl Sağlık Müdürü Uz. Dr. Cengiz Becerir, Tekirdağİl Milli Eğitim Müdürü Ersan Ulusan, Tekirdağ Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Kaan Sinan Tohumcu, Tekirdağ İl Tarım ve Orman Müdürü Zekeriya Sarıkoca, Süleymanpaşa İlçe Sağlık Müdürü Uz. Dr. Aytekin Uluhan, Çorlu Devlet Hastanesi Baştabibi Uz. Dr. Çetin Kirezli, Sah. Sağ. Den. Merkezi Tbb. Dr. Özgür Özyılmaz, 8. Mekanize Tug. Komutanlığı Tbp. Ütgm. İbrahim Canbolat, Serbest Hekim Uz. Dr. Mehmet Berkyürek ve Serbest Eczacı Ayşen Ziya yer aldı.

DUYURU YAYINLANDI

Tekirdağ İl Umumi Hıfzısıhha Meclisi tarafından yapılan açıklamada, “Ülkemizde özellikle yağışların bol olduğu ilkbahar ve sonbahar mevsiminde doğal alanlarda yetişen ve yapısında zehirli madde bulunan şapkalı mantarların taze, kurutulmuş veya konserve olarak çiğ veya pişirilerek yenmesi sonucunda gelişen ve ölümle de sonuçlanabilen ciddi bir zehirlenmedir,” ifadelerine yer verildi. Aynı açıklamada mantar zehirlenmesi sonucu üzücü olayların yaşanmaması için doğal alanlarda yetişen mantarların kesinlikle yenmemesi, bunun yerine kültür mantarı tercih edilmesi, ihtiyaç duyulan hallerde Ulusal Zehir Danışma Merkezi (UZEM)’den bilgi ve yardım alınabileceği gibi hususlarda vatandaşların bilgilendirilmesi gerektiğine dikkat çekildi.

Haber: Melek ELMA


0282 726 91 91
0282 747 65 10