Minik öğrenciler, bitki ve toprağı tanıma fırsatı buldu

Namık Kemal Üniversitesi tarafından anaokulu öğrencilerine yönelik "Salatalık Fidesi Dikimi" etkinliği düzenlendi. üniversite öğrencileri ile birlikte salatalık fidesi diken anaokulu öğrencileri, bi

Tekirdağ 26.04.2019 16:40:00 0
Minik öğrenciler, bitki ve toprağı tanıma fırsatı buldu

Namık Kemal Üniversitesi tarafından sebze yetiştiriciliği konusunda uygulamalı eğitimler ile 4-6 yaş grubu çocukların bitki ve toprağı tanımak, doğa sevgilerini artırmak, çocuklarda çevre bilincini ve duyarlılığını oluşturmak “Salatalık Fidesi Dikimi” etkinliği düzenlendi.

 

KATILIM YOĞUN OLDU

 

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi, Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okulu, Bitkisel ve Hayvansal Üretim Bölümü bünyesinde planlanan sosyal sorumluluk projeleri kapsamında düzenlenen ve “Minik Üreticiler” projesinin devamı niteliğinde olan “Salatalık Fidesi Dikimi” etkinliğine, Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mümin Şahin’ in eşi Selda Şahin ve Genel Sekreter Yardımcısı Doç. Dr. Yılmaz Çakıcı’ nın eşi Hatice Çakıcı, Tekirdağ Ticaret Borsası İlkokulu Anasınıfı öğrencileri ve Aka Koleji Anasınıfı öğrencileri katıldı. 

 

SALATALIK DİKİMİ YAPTILAR

 

Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu, Bitkisel ve Hayvansal Üretim Bölümü Bölüm Başkanı Doç. Dr. Funda Eryılmaz Açıkgöz ile Öğr. Gör. Dr. Fatma Funda Özdüven’in yürütücülüğü ve Proje Ofisi Koordinatörlüğü’nün organizasyonuyla düzenlenen faaliyette minik üreticiler, Bitkisel ve Hayvansal Üretim Bölümü Seracılık Programı 1. ve 2. Sınıf öğrencileri ile sera ortamında salatalık dikimi yaparak bitki ve toprağı tanıdı.

 

Haber: Sevay KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10