Bu yıl ilki düzenlenecek

Çorlu Belediyesi ve Orion Alışveriş Merkezi iş birliği ile düzenlenen ve Çorlu'nun ilk botanik festivali özelliği taşıyan Çorlu Botanik Fest açılış korteji ile başladı.

Çorlu 28.04.2019 15:34:00 0
Bu yıl ilki düzenlenecek

Cumhuriyet Meydanı’nda bulunan kalabalık tarafından karşılanan Çorlu Botanik Fest açılış kortejinde animatörler ve bando grubu çiçekli süslerle görsel bir şölen yarattı.

 

10 GÜN BOYUNCA DEVAM EDECEK

 

10 gün boyunca devam edecek olan festivalin açılışına Çorlu Kaymakamı Cafer Sarılı, Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, Çorlu Belediye Başkan Yardımcıları, festival paydaşları, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, basın mensupları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

ÇORLU'DA BİR İLK

 

Festivalde açılış konuşmasını yapan Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, "Trakya’mızın çiçeği Çorlu’muzda turizmin geliştirilmesi,  çeşitlendirilmesi; şehre hem turistik hem ekonomik anlamda katkı sağlanması amacıyla paydaşlarımızla birlikte Çorlu Botanik Festivali’ni düzenliyor olmaktan öncelikle mutluluk duyduğumu ifade etmek istiyorum. Fuarlar, festivaller, kültürel etkinlikler şehrin marka değerini yükselten son derece önemli etkinliklerdir. Bizler de Çorlu’muzun marka değerini yükseltmek, sosyal ve kültürel hayatını renklendirmek için festivaller düzenlemeye gayret gösteriyoruz. İşte bugün yepyeni bir festivalle karşınızdayız. Çorlu Botanik Festivali hem Çorlu’muz için hem de bölgemiz için bir ilk olacak; baharın en güzel günlerini yaşadığımız şu günlerde, Çorlu Botanik festivali sayesinde Çorlu’muz çiçek gibi açacak" dedi.

 

“ŞEHRİMİZE RENK KATACAK”

 

Başkan Sarıkurt, "Yerel üreticilerimizin, esnafımızın, üniversitemizin, sivil toplum kuruluşlarımızın ve vatandaşlarımızın katılımıyla gerçekleştirilecek yarışmalar, konserler, sergiler, çalışma atölyeleri, çocuk etkinlikleri ile Çorlu Botanik Festivali, Çorlu’muz için bir ilk olacak ve şehrimize renk katacak. Şehrimizin marka değerini yükselteceğine yürekten inandığım bu projede çalışan paydaşlarımıza, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum On gün boyunca şehrimize renk katacak, ticari ve kültürel hayatı canlandıracak Çorlu Botanik Festivali’mizin şehrimize hayırlı olmasını temenni ediyorum" sözlerine yer verdi. Başkan Sarıkurt’un konuşmasının ardından Çorlu Botanik Fest’in açılış kurdelesi kesildi.

 

Haber: Mayil SEYMEN


0282 726 91 91
0282 747 65 10