2.Amatör'de heyecan sürüyor

Tekirdağ 2.Amatör Kümede 8.hafta karşılaşmaları dört grupta oynanan karşılaşmaların ardından tamamlandı. A grubunda Şalgamlı Gençlikspor, B grubunda Karadeniz Gençlikspor, C grubunda Çorlu Pazarspo

30.04.2019 17:50:00 0
2.Amatör

Tekirdağ 2.Amatör Küme A,B,C,D gruplarında hafta sonunda birbirinden zorlu karşılaşmalar oynandı.

LİDER KAYIPSIZ

A Grubunda haftaya lider giren Şalgamlı Gençlikspor deplasmanda Tekirdağ İdman Yurduspor’a konuk oldu. Rakibi karşısında maça mutlak galibiyet parolası ile çıkan Şalgamlı Gençlikspor ilerleyen bölümlere doğru kaydettiği golle karşılaşmada öne geçmesini bildi. Gelen golle birlikte rahatlayan ev sahibi ekip kalan dakikalarda üç gol daha bularak karşılaşmadan da 4-0 galip ayrılmasını bildi. Bu galibiyet ile Şalgamlı Gençlikspor puanını 21 yaparak liderliğini sürdürürken, Tekirdağ İdmanyurduspor ise 16 puanla ikinci sırada kaldı.

9 GOLLÜ KARŞILAŞMADA GÜLEN KARTALSPOR OLDU

Haftanın en zorlu maçında Tekirdağ Kartalspor ile Muratlı 1935 karşı karşıya geldi. Müthiş çekişmenin yaşandığı karşılaşmada her iki takımda üç puan mücadelesi verdi. Rakibi karşısında daha az hata yapan Tekirdağ Kartalspor karşılaşmadan da 5-4 galip ayrılmasını bildi. Tekirdağ Kartaspor puanını 6 yaparken, Muratlı 1935 ise 12 puanda kaldı.

ŞARKÖY YILDIZ GENÇLİKSPOR PUANLA TANIŞTI

Haftanın bir diğer karşılamasında orta sıralarda bulunan Karacakılavuzspor deplasmanda Şarköy Yıldız Gençlikspor’a konuk oldu. Ligde puanı bulunmayan rakibi karşısında kötü bir futbol ortaya koyan Karacakılavuzspor karşılaşmadan da 2-2’lik beraberlik alarak şampiyonluk yolunda ağır bir yara aldı. Şarköy Yıldız Gençlikspor ligdeki ilk puanını alırken, Karacakılavuzspor ise 14 puana yükseldi.

KARADENİZ GENÇLİKSPOR LİDERLİĞİNİ SÜRDÜRDÜ

B grubunda lider Karadeniz Gençlikspor sekizinci hafta karşılaşmasında deplasmanda takipçisi Kazanderespor ile karşı karşıya geldi. Zirve adına önemli karşılaşmaya her iki takımda üç puan parolası ile çıktı. Müthiş mücadelenin sonunda kalan dakikalarda gelişen ataklardan gol çıkmayınca karşılaşmada başladığı gibi golsüz eşitlik ile tamamlandı. Karadeniz Gençlikspor 20 puanla liderliğini sürdürürken, Kazanderespor ise 16 puana yükseldi.

YAVUZSPOR’DAN DÖRT GOLLÜ GALİBİYET

Haftaya üçüncü sırada giren Muratlı Halk Eğitimispor ise Ergene Belediyespor ile karşı karşıya geldi. Maçın başından sonuna kadar etkili bir futbol ortaya koyan Muratlı Halk Eğitimispor karşılaşmadan da 3-0 galip ayrılarak puanını 16 yaptı. Haftanın bir diğer karşılaşmasında ise Yavuzspor evinde Ergene Gençlerbirliğispor’u konuk etti. Maça rakibi karşısında iyi başlayan ev sahibi ekip kalesinde iki gol görmesine rağmen rakip filelere dört gol atarak karşılaşmadan da 4-2 galip ayrılmasını bildi. Yavuzspor bu galibiyet ile puanını dokuz yaparken, Ergene Gençlerbirliğispor ise beş puanda kaldı.

ÇORLU PAZARSPOR SONRADAN AÇILDI

Tekirdağ 2.Amatör C Grubu’nda lider Pazarspor ile Çorlu Doğanspor General Basri Saran Stadyumunda karşı karşıya geldi. Maça hızlı başlayan ev sahibi ekip Pazaspor oldu. Karşılaşmanın 24’üncü dakikasında gelişen konuk ekip atağında topla buluşan Emre düzgün bir vuruş ile topu ağlara göndererek konuk ekibi öne geçirdi. Ev sahibi ekip kalan dakikalarda beraberlik için yüklense de istediğini elde edemedi. Karşılaşmanın ilk devresinde etkili oyununu sürdüren ev sahibi ekip Sedat ile gol bularak skoru eşitledi. Karşılaşmanın 67’inci dakikasında Pazarspor’dan Vedat kırmızı kart görerek takımını bir kişi eksik bıraktı. On kişi kalmasına rağmen ataklarını sürdüren ev sahibi ekip penaltı kazandı. Bu pozisyonda hakeme itirazda bulunan konuk ekipte Erhan ve Yılmaz kırmızı kart görerek takımını dokuz kişi bıraktı. Sedat penaltıyı gole çevirerek takımını öne geçirdi. Bir kişi fazla oynayan ev sahibi ekip Pazarspor Vedat ile maçın uzatma dakikalarında bir gol daha bularak karşılaşmadan da 3-1 galip ayrıldı. Bu galibiyet ile Çorlu Pazarspor puanını 19 yaparak liderliğini sürdürürken, Çorlu Doğanspor ise dört puanda kaldı.

PAŞAALANSPOR’DAN YARIM DÜZİNE GOL

Zirve takibini sürdüren Paşaalanspor deplasmanda deplasmanda Çorlu Rumelispor’a konuk oldu. Rakibi karşısında maça hızlı başlayan ev sahibi ekip Paşaalanspor 12’inci dakikada Turgay ile bir gol bularak öne geçti. Gelen golün ardından moral bulan konuk ekip 18’inci dakikada Turgay ile bir gol daha bularak farkı ikiye çıkardı. 23’üncü dakikada sahneye çıkan Recep takımının üçüncü golünü attı. Oyundan kopmamaya çalışan ev sahibi ekip 45’inci dakikada Eray ile farkı ikiye indirdi. İkinci devre de üstünlüğünü sürdüren Paşaalanspor Serdar ile bir gol daha bularak skoru 4-1 yaptı. Oyun disiplininden kopan rakibi karşısında çok rahat bir futbol ortaya koyan Paşaalanspor Durmuş ve Serdar ile goller bularak karşılaşmadan da 6-1 galip ayrıldı. Paşaalanspor bu galibiyet ile puanını 18 yaparak ikinci sıradaki yerini sağlama alırken, Çorlu Rumelispor ise bir puanda kaldı.

YILDIZ GENÇLİKSPOR’DAN ÖNEMLİ GALİBİYET

 Çorlu Fenerspor ise evinde Yıldız Gençlikspor’u konuk etti. Zirve mücadelesi yapan Çorlu Fenerspor rakibi karşında  maça kötü başladı. Konuk ekip Yıldız Gençlikspor ilerleyen bölümlerde bulduğu golle karşılaşmada öne geçmesini bildi. Ev sahibi ekip beraberlik golünü bulmasına rağmen, konuk ekibin yeniden galibiyet golünü buldu. Kalan dakikalarda gelişen ataklardan başka gol çıkmayınca karşılaşmada Yıldız Gençlikspor’un 2-1’lik üstünlüğü ile tamamlandı. Çorlu Fenerspor bu mağlubiyet ile 16 puanda kalırken, Yıldız Gençlikspor ise 10 puana yükseldi.

LİDER RAHAT KAZANDI

Temsilcilerimizin yer aldığı D Grubu’nda sekizinci hafta üç karşılaşma oynandı. Haftaya lider durumda giren Kızılpınar Uzayspor deplasmanda Pınarçaspor’a konuk oldu. Zayıf rakibi karşısında maça mutlak galibiyet parolası ile giren Kızılpınar Uzayspor ilk dakikalarda bulduğu gollerle rahatladı. Oyun disiplinden kopan rakibi karşısında çok rahat bir futbol ortaya koyan konuk ekip Kızılpınar Uzayspor ikinci devre de goller bularak karşılaşmadan 6-0 galip ayrılmasını bildi. Ligdeki yedinci galibiyetini alan Kızılpınar Uzayspor puanını 22 yaparak liderliğini sürdürdü. Ligde altıncı mağlubiyetini alan Pınarçaspor ise iki puanla son sırada yer aldı.

ALTI GOLLÜ MAÇTA GÜLEN ÇIKMADI

Zirve takibini sürdüren Karaağaçspor ise evinde Güngörmezspor ile karşı karşıya geldi. Karşılaşmadan 3-0’lık galibiyet ile ayrılan Karağaçspor puanını 20 yaparak ikinci sıradaki yerini korurken, Güngörmezspor ise altı puanda kaldı. Alt sıralarda yer alan temsilcimiz Samsunlular Yaşardoğuspor ise evinde Küçükyoncalıspor ile karşı karşıya geldi. Her iki takımında müthiş bir futbol ortaya koyduğu karşılaşmada galip çıkmadı. Karşılaşma ise karşılıklı kaydedilen gollerle 3-3 sonuçlandı. Bu sonuçla Samsunlular Yaşardoğuspor puanını üç yaparken, Küçükyoncalıspor ise altı puana yükseldi.

 

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10