Hayrabolu'da ilaçlama çalışmaları başladı

Yaz mevsiminin gelmesi ile birlikte Hayrabolu Belediyesi ve Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı ekipler tarafından larva çalışması başlatılırken, Hayrabolu Belediyesi'ne bağlı ekipler taraf

Hayrabolu 1.05.2019 09:05:00 0
Hayrabolu

Yaz mevsiminin gelmesi ile birlikte Hayrabolu Belediyesi ve Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanlığı Veteriner İşleri Müdürlüğüne bağlı ekipler haşere ve sineklere karşı önlem almak amacıyla larva çalışmalarına başladı.

 

ÇALIŞMALAR DEVAM EDECEK

 

Konu ile ilgili açıklamada bulunan Hayrabolu Belediye Başkanı Osman İnan, “Hem toplum sağlığını tehdit eden hem de vatandaşta huzursuzluk oluşturan karasinek ve sivrisinek larvalarına karşı mücadele eden ekiplerimiz; sulak ve yeşil alanlarda, su birikintilerinde, kanallarda, kuyularda ilaçlama yapıyor. Böylece yumurta halindeyken sineklerin oluşumuna engel olunuyor. Vatandaşlarımızı sivrisinek ve zararlı böceklerden korumak için park ve bahçelerde ilaçlama çalışmaları başlatıldı. Çalışma kapsamında, bataklık, sulak, yeşil alan, logar ve dere yataklarında çalışmalar sürüyor.  Yaz boyunca çalışmalar periyodik olarak tekrarlanacak” dedi.

 

İLAÇLAMA YAPILIYOR

 

Hayrabolu Belediyesi Veteriner İşleri Hekimi İzlem Ahmet Saygılı da bahar aylarının yaklaşmasıyla birlikte sivrisinek ve haşerelere karşı erken tedbir aldıklarını ifade ederek,  “Haşere ve sineklerin üremesinde en önemli etkenlerin başında çöp ve evsel atıklar bulunuyor. Hem toplum sağlığını tehdit eden hem de vatandaşta huzursuzluk oluşturan karasinek ve sivrisinek larvalarına karşı mücadele eden ekiplerimiz, sulak ve yeşil alanlarda, su birikintilerinde, kanallarda, kuyularda ilaçlama yapılıyor” dedi.

 

KENE İLE MÜCADELE BAŞLADI

 

Öte yandan Hayrabolu Belediyesi’ne bağlı ekipler tarafından, keneye karşı mesire yerleri ile park ve bahçede ilaçlama çalışması başlatıldı.  Kene ilaçlama çalışmalarının çocuk parkları ve mesire yerlerinde yapıldığını ifade eden Başkan İnan, vatandaşların rahat gezebilecekleri sağlıklı yaşam alanları oluşturmak için çalışmalarını sürdürdüklerini ifade ederek,  "Belediye olarak günler öncesinden vatandaşlarımızın sorunsuz bir yaz geçirmeleri için tüm önlemlerimizi aldık sıcak havalarda özelikle mesire yerleri ve parklarda keneye karşı ilaçlama çalışması başlattık" dedi.

 

Haber: Sevim BOZKURT


0282 726 91 91
0282 747 65 10