1 Mayıs'ı İzmit'te kutladılar

Türk-iş Konfederasyonu'nun aldığı karar ile bu yıl Türk- İş Konfederasyonu'na bağlı sendikalar 1 Mayıs İşçi Bayramı'nı Kocaeli'de İzmit Milli İrade Meydanı'nd

Çerkezköy 1.05.2019 18:04:00 0
1 Mayıs

Türk- İş’e bağlı olan Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şubesi bu yıl üyeleri ile birlikte 1 Mayıs İşçi Bayramını Kocaeli’de kutladı.

 

 

KORTEJ HALİNDE YÜRÜDÜLER

 

Türk-İş’e bağlı 34 sendikanın yer aldığı kutlamalar öncesinde 15 Temmuz Milli İrade Meydanı'nda polis ekipleri, sabah erken saatlerde meydanın içinde ve çevresinde güvenlik önlemi aldı. Doğu Kışla Parkı'nda toplanılmasının ardından burada oluşturulan kortej 1,5 kilometre uzaklıkta bulunan kutlamaların yapılacağı 15 Temmuz Milli İrade Meydanı'na kadar yürüdü.

“KIDEM BİZİM SON KALEMİZ”

Programda konuşma gerçekleştiren  Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay” Bugün 1 Mayıs işsizler, kadınlar, gençler, öğrenciler memleket sevdalıları, kardeşlerim, bacılarım bayramınız kutlu olsun. Bugün yine alanlardayız. İzmir, Ankara, Ağrı, Antalya, Trakya, Erzurum’dayız kısacası Türkiye’nin her yerindeyiz. Oradaki arkadaşlarımı saygıyla selamlıyorum. Kıdemin konuşulacağı yer Kocaeli’dir. Türk-iş her sene 1 Mayıs'ı bir vilayette kutluyor. Bu alanda Türkiye'yi yönetenlere sesleniyorum, Meclis'e sesleniyorum 3 bin lira alan kardeşim 250 yemek, 250 yol parası 2 bin 500 lira kalıyor. Alacağı kıdem 86 bin lira. En düşük 50 metre konut 150 bin lira. Kıdem bizim oğlumuzun düğün parası, kıdem bizim nefes almamızı, uyumamızı görmemizi sağlıyor. Bazı art niyetli işverenler doymak bilmiyor. Allah daha çok kazandırsın ama biz yaşamak istiyoruz yaşamak. Bu alandan sesleniyorum bizi görmezlikten gelmeyin. Bizi küçümsemeyin, yok saymayın. Bu ülkenin yarısıyız. Kıdemle ilgili mevcut yapıyla kalmak şartıyla katkı sağlarız. Ama mevcut yapıya nokta kadar dokundurmayız. Evimizde huzurumuz kaçıyor. Huzurumuzu bozmayın, kıdemimizi düşürmeyin. Kıdem bizim son kalemiz”dedi.

“TÜM HALKIMIZIN GÜVENCESİDİR”

Dayatılan yokluğa ve yoksulluğa karşı hep beraber alanlarda olduklarını söyleyen Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak, "İşçi sınıfının bu kutsal bayramında birlik ve mücadele gününde emeğin bayramında hepinize merhaba. Bütün dünyada küresel kapitalizmin daha çok kar ve zenginlik için bizlere dayattığı köle düzenine, sömürü düzenine karşı yine alanlardayız. Bize dayatılanlara yokluğa, yoksulluğa karşı özgürlük ve demokrasi için bugün hep beraber alanlardayız. Sömürüye, yokluğa, yoksulluğa, karın tokluğuna çalışmaya, köle gibi çalıştırılmaya, iş cinayetlerine son diyoruz. Bizden fedakarlık isteyenler bizi feda başkasına kar ettirecekler. Feda olacak mısınız? Hep beraber olmayacağız. Ne yazık ki sorunlarımız bitmiyor. Ekonomik krizin faturası emekçilere çıkarılmak isteniyor. Krizin bedeli bizlere çıkartılıyor. Biz bu krizin bedelini ödemeyeceğiz. Haklarımız ve özgürlüklerimiz için çocuğumuzun geleceği için direneceğiz ve kazanacağız. Bizim kıdem tazminatı hakkımız 1936 yılından beri verilen bir haktır. Kıdem tazminatı hakkımızı yenmesine izin vermeyeceğiz. Çözüm bizim elimizde. İnsanca ve hakça bir düzen kurmak bizim elimizde. Türk-İş emeğin çelikten kalesidir. Tüm halkımızın güvencesidir, demokrasinin güvencesidir" dedi. Konuşmaların ardından Ergün Atalay ve sendika genel başkanları alandakilere kırmızı karanfil attı.

Haber/Şaban KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10