Muhtarlara hizmet içi eğitim verildi

31 Mart 2019 tarihinde yapılan Mahalli İdareler Genel Seçimleri sonucunda seçilen muhtarlara mevzuattan kaynaklanan görev ve sorumluluklarının bilinmesi ile ilgili Çerkezköy Kaymakamlığı tarafından muhtarlara eği

Çerkezköy 1.05.2019 18:09:00 0
Muhtarlara hizmet içi eğitim verildi

Vali Aziz Yıldırım, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri’nde seçilerek mazbatasını alan muhtarlarla Çerkezköy’de bir araya geldi.

 

 

VALİ YILDIRIM’DA KATILDI

 

Önceki gün gerçekleştirilen toplantıya Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, İl Emniyet Müdürü Mustafa Aydın, İl Jandarma Komutan V. Albay Haşim Göksel, İdare ve Denetim Müdürü Aysel Erkmen, kurum müdürleri ve muhtarlar katıldı.

HİZMET İÇİ EĞİTİM VERDİLER

Toplantıda ilk olarak konuşan Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, yeni muhtarları kutlayarak görevlerinde başarılar diledi. Akabinde İlçe Yazı İşleri Müdürü Muteber Kuralay ve İlçe Nüfus Müdürü Gülhan Yavuz tarafından muhtarlara Devlet hiyerarşisinin tanıtılması, muhtarlık müessesesi ve organları, muhtarların görev ve sorumlulukları ile yaşanılan sorunlar ve çözümleri konusunda hizmet içi eğitim verildi.

DERNEK KURMAK TAVSİYESİNDE BULUNDU
Toplantıda konuşan Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım; “ Muhtarlarımıza görevlerinde başarılar diliyorum. 2014 yılından önce köylerin tüzel kişilikleri vardı. Büyükşehir Yasası ile köyler mahalle olunca tüzel kişilikleri kalmadı. 2014 yılından önce muhtar olan bazı arkadaşlarımız tüzel kişiliklerinin tekrar gelmesini istiyorlar. Çünkü kendi bütçeleri vardı, yardımcı alabiliyorlardı. Şimdi bunları yapamıyorlar. Bu yüzden mahalle muhtarlarımıza birtakım ihtiyaçlarınızı gidermek için dernek kurmalarını tavsiye ediyorum” dedi. Vali Yıldırım’ın ardından muhtarlar söz alarak mahallelerin sıkıntılarını, ihtiyaçlarını ve taleplerini Vali Yıldırım’a ilettiler.

Haber/Şaban KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10