U-18 şampiyonasına galibiyet ile başladık

Türkiye Basketbol Federasyonu Yurtiçi Faaliyetleri Programı kapsamında düzenlenen Altyapı Faaliyetleri 2018-2019 sezonu U18 (Erkek – Kız) Anadolu Şampiyonaları'nda ilk gün müsabakaları tamamlandı. U18 (

1.05.2019 18:29:00 0
U-18 şampiyonasına galibiyet ile başladık

2018-2019 sezonu U18 Kızlar Anadolu Şampiyonaları Karaman ve Hatay illerinde düzenleniyor.

 

24 TAKIM MÜCADELE VERİYOR

 

Türkiye Basketbol Federasyonunun en önemli alt yapı organizasyonlarından olan U18 Genç Kızlar Bölge Şampiyonasında heyecan önceki gün başladı. Karaman ve Hatay’da oynanan grup müsabakalarında 8 grupta 24 takım mücadele veriyor.

 

TEMSİLCİMİZ C GRUBUNDA YER ALDI

 

U-18 Kızlar Anadolu Bölge finalleri Kırmızı grup maçları Karaman’da oynanıyor. Temsilcimiz Çerkezköy Belediyespor C Grubu’nda Kahramankazan Belediye ve Batman Özel İdare Gençlerbirliği ile aynı grupta yer alıyor. Öte yandan A grubunda Siir İktisasspor,Kayseri Basketbol, İstanbul Yıldızlar Körfez, B grubunda Emlak Konut, Van Büyükşehir Belediyespor, Mersin Büyükşehir Belediyesi, D grubunda Kocaeli Basket, Hatay Büyükşehir Belediyesi, İkem Koleji yer aldı.  Beyaz grup müsabakalarının Hatay’da oynandığı A grubunda Ünye Gelişim, Canik Belediye, Çağdaş Batı İhtisas, B grubunda Antalya Polis Spor Gücü, Kastamonu Gençliği, Alanya Belediye, C grubunda Karşıyaka Çarşı Temel Lisesi, Kepez Belediye, Ege Gelişim Sanat, D grubunda Buca Gençlik, Kastamonu Basketbol ve Iğdır Gençlikspor yer alıyor.

 

KIRMIZI GRUP MAÇLARI KARAMAN’DA OYNANDI

 

Kırmızı grupta ilk maçlar 30 Nisan Salı günü oynandı. Günün ilk maçında A grubunda Siirt İhtisasspor ile Kayseri Basketbol karşı karşıya geldi. Maça iyi başlayan Kayseri Basketbol ilk periyodu 25-16 önde tamamlamasını bildi. İkinci periyotta toparlanan Siirt İktisas 26-16’lık skor ile ilk devreyi 42-41 önde tamamladı. İkinci devre her iki takımda iyi bir oyun ortaya koyarken, daha az hata yapan Kayseri Basketbol final periyoduna 60-58 önde girdi. Final periyodunda etkili bir oyun ortaya koyan Kayseri Basketbol 27-15’lik skor ile karşılaşmadan da 14 sayılık farkla 87-73 galip ayrıldı. Kazım Karabekir Spor Salonunda oynanan günün ikinci maçında B grubu ekipleri Emlak Konutları ile Van Büyükşehir Belediyesi karşı karşıya geldi. Maçın ilk periyodundan itibaren rakibi karşısında etkili bir oyun ortaya koyan Emlak Konutları karşılaşmanın ilk devresini 45-40 önde tamamladı. İkinci devrede de rakibinin kendisini yakalamasına izin vermeyen Emlak Konutları karşılaşmadan da 79-65 galip ayrılmasını bildi.

 

İLK MAÇIMIZI KAZANDIK

 

Günün üçüncü maçında ise temsilcimiz Çerkezköy Belediyesi Gençlik Spor Kulübü Kadın Basketbol Takımı Kahramankazan Belediye ile karşı karşıya geldi. Maça mutlak galibiyet parolası ile çıkan temsilcimiz Çerkezköy Belediyesi Gençlik Spor Kulübü Kadın Basketbol Takımı  hızlı hücumlarla ilk periyottan itibaren ağırlığını koydu. Karşılaşmanın ilk periyodunu 21-12 önde tamamlayan temsilcimiz ikinci periyotta biraz zorlansa da rakibinin kendisini yakalamasına izin vermedi. Karşılaşmanın ikinci periyodunda iki takımda 11’er sayı bulurken, ilk devrede Çerkezköy Belediyesi Gençlik Spor Kulübü Kadın Basketbol  Takımının 32-23’lük üstünlüğü ile sonuçlandı. Karşılaşmanın üçüncü periyodu kısır geçerken, temsilcimiz Çerkezköy Belediyesi Gençlik Spor Kulübü Kadın Basketbol Takımı  9, Kahramankazan Belediyesi ile 7 sayı buldu. Karşılaşmanın final periyoduna 41-30’luk üstünlük ile giren temsilcimiz Çerkezköy Belediyesi Gençlik Spor Kulübü Kadın Basketbol  Takımı son periyotta da rahat bir oyun ortaya koydu. Savunmada iyi bir oyun ortaya koyan Çerkezköy Belediyesi Gençlik Spor Kulübü Kadın Basketbol Takımı kalan dakikalarda aradaki farkı koruyarak karşılaşmadan da 51-40’lık galibiyet çıkardı.

 

AKAY TEBRİK ETTİ

 

 Ercan Çete ve Çiğdem Göroğlu’nun antrenörlüğünü; Arif Karaavcı’nın da takım menajerliğini yaptığı; İclal Duranoğlu, Ahsen Erbay, Ecenur Kurtbaş, Dilşat Ilgın Soykan, Sueda Zehra Kıroğlu, Yağmur Gizem Anıl, Buse Başak, Melisa Yamur, Özge Mutlu, Ceren Tekin, Burcu Ender, Dilara Yılmaz ve Sena Eren’den oluşan Çerkezköy Belediyesi Gençlik Spor Kulübü Kadın Basketbol Takımını tebrik eden Belediye Başkanımız Vahap Akay, bundan sonraki maçlar için temsilcimize başarılar diledi.

 

KOCAELİ BASKET FARKLI KAZANDI

 

Karaman’daki günün son maçında Kocaeli Basket ile Hatay Büyükşehir Belediyesi karşı karşıya geldi. Maça iyi başlayan Kocaeli Basketbol ilk periyodu 19, ikinci periyodu da 23-11’lik skor ile geçerek karşılaşmanın ilk devresini 42-23’lük üstünlük ile kapattı. Üçüncü periyotta da farkı açan Kocaeli Basket final periyoduna ise 62-30’luk üstünlük ile girdi. Kalan dakikalarda da üstünlüğünü devam ettiren Kocaeli Basket karşılamadan da 71-47 galip ayrılarak gruplara galibiyet ile başladı.

 

CANİK BELEDİYE FARKLI KAZANDI

 

Beyaz grupta mücadele eden takımlar ilk gün karşılaşmalarını Antakya Spor Salonunda oynadı. Günün ilk maçında Ünye Gelişim ile Canik Belediyespor karşılaştı. Maça fırtına gibi bir başlangıç yapan Canik Belediyespor ilk periyodu 22-9 üstün kapattı. Üstünlüğü ikinci periyotta da sürdüren Canik Belediyespor karşısında Ünye Gelişim Basketbol toparlanmaya çalıştı. Karşılaşmanın ilk devresini 40-18 önde tamamlayan Canik Belediyespor final periyoduna ise 64-31 önde girdi. Son periyotta Canik Belediyespor dört sayı bulurken, Ünye Gelişim Basketbol ise 14 sayı buldu. Karşılaşmada Canik Belediyespor’un 68-45’lik üstünlüğü ile sonuçlandı.

 

 ANTALYA POLİS SPOR GÜCÜ ÇOK FARKLI

 

Günün ikinci maçında Antalya Polis Spor Gücü ile Kastamonu Gençliği karşı karşıya geldi. Maça etkili bir başlangıç yapan Antalya Polis Spor Gücü hızlı hücumlardan kazandığı sayılarla ilk yarıyı 30 sayılık farkla 51-21 önde tamamladı. İkinci devrede de üstünlüğünü devam ettiren Antalya Polis Spor Gücü Kastamonu Gençliği karşısında son periyoda 74-35 önde girdi. Final periyodunda oyunu rölantiye alan Antalya Polis Spor Gücü 16-15’lik periyodun sonunda karşılaşmadan da 89-51 üstün ayrıldı.

 

İLK PERİYOTTA SAYI BULAMADILAR

 

Günün üçüncü maçında Karşıyaka Çarşı Temel Lisesi ile Kepez Belediyesi karşı karşıya geldi. Karşılaşmanın ilk periyodunda Karşıya Çarşı Temel Lisesi sayı bulamazken, Kepez Belediyesi ise dört sayı buldu. Karşılaşmanın ikinci periyodun da toparlanan Karşıyaka Temel Lisesi 13-9’luk periyot sonucuyla ilk devre sonunda rakibini yakaladı. Karşılaşmanın ikinci devresinde rakibine 19 sayı imkanı veren ve rakip potaya ise 43 sayı bırakan Kepez Belediye karşılaşmadan da 56-32’lik galibiyet ile ayrıldı.

 

GÜNÜN EN FARKLI SKORUNU ELDE ETTİ

 

Günün son maçında Buca Gençlik ile Kastamonu Basketbol  ile salona çıktı. Kastamonu Basketbol karşısında maçın ilk periyoduna fırtına gibi giren Buca Gençilk ilk periyodu 30-7’lik üstünlük ile geçti. Hızlı hücumlarla sayılar bulmaya devam eden Buca Gençlik 26-6’lık periyot skoruyla ilk devreyi 56-13’lük üstünlük ile tamamladı. Karşılaşmanın ikinci devresinde ise Buca Gençlik rakibine sadece 15 sayı imkanı verdi. İki periyotta da etkili oyununu sürdüren Buca Gençlik rakip potaya 50 sayı bırakarak karşılaşmadan da 106-28 galip ayrıldı. Bu skor ise ilk günün en farklı sonucu olarak kayıtlara geçti.

 

Haber/Faik Onur KAYA

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10