Okul öncesi eğitimin önemine dikkat çektiler

Cansen Gürsoy Şen Anaokulu, Zübeyde Hanım Anaokulu, Müjgan-Serkan Karagöz Anaokulu , Hacı Fahri Zümbül  Kız Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin  Anaokulu, Zehra-Mehmet Gülkaya Anaokulu işbirliğinde 

Çerkezköy 2.05.2019 17:24:00 0
Okul öncesi eğitimin önemine dikkat çektiler

Çerkezköy’de okul öncesi eğitim öğretim  veren devlet okullarından Cansen  Gürsoy şen Anaokulu, Zübeyde Hanım Anaokulu, Müjgan-Serkan Karagöz Anaokulu, Hacı Fahri Zümbül  Kız Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin Anaokulu, Zehra-Mehmet Gülkaya Anaokulu, okul öncesi eğitime dikkat çekebilmek adına okul öncesi tanıtım şenliği düzenledi.  Okul öncesi tanıtım şenliği bugün anaokulların Çerkezköy Belediye önünde bir araya gelerek kortej halinde Kentpark’a kadar yaptıkları yürüyüş ile başladı. Daha sonra Kentpark’ta kurulan stantlarda anaokulu öğretmenleri şenliğe aileleriyle katılan 3-4-5 yaş gurubundaki çocuklara okullarda yapılan etkinliklerden örnekler yaparak anaokulunun önemini anlatmaya çalıştılar.  Tanıtım şenliğinde anaokulunda yapılan etkinliklerin hem çocukların gelişimini arttırdığını hem de çocukların okul öncesi kendilerine özgüven duyması bakımından, yardımlaşma ve kişisel beceri kazanmaları bakımından  okul öncesi eğitimin önemi anlatıldı.

 

“OKUL ÖNCESİ EĞİTİM ÇOK ÖNEMLİ”

 

Konu ile ilgili bilgi veren Cansen Gürsoy Şen Anaokulu Müdürü Musa Kaçmaz, “Okul öncesi tanıtım şenliğimizin amacı, 3-4-5 yaş grubu yani okul öncesi eğitim görmesi gereken çocuklarımıza ve ailelerine çocuklarının anaokullarımızda özgün, yaratıcı, güvenli gelişimlerini destekleyen yardımlaşmaları ve yeteneklerini ortaya çıkarmalarına yardımcı olmak.  Ayrıca sosyal, duygusal, öz bakım, dil ve becerilerinin gelişimini sağlamalarına önemli ölçüde katkıda bulunmaktayız. Öte yandan çocuklarımızın çevresi ile olan iletişimine sağlıklı biçimde yardımcı oluyoruz. Diğer taraftan da çocuklarımıza Türkçeyi doğru ve etkin öğrenmeleri için onlara mümkün olduğunca çok sözlükle tanışmalarını ve kendilerini iyi ifade etmelerini sağlıyoruz. Tekerleme, Parmak oyunları,  şiir ve şarkı, bilmeceler,  öykü anlatma ve oluşturma, yarım öyküyü tamamlama, kukla anlatma,  çizim çalışmaları, noktaları birleştirerek şekil oluşturma, sınıflama, sıralama, deney, inceleme, bitki ve fidan yetiştirme, kesme, katlama, yapıştırma, Boyama, Serbest resim ve daha buna benzer çeşitli oyun etkinlileri gibi çeşitli etkinliklerle okul öncesi çocuklarımızı bilinçli şekilde okula hazırlıyoruz.  Okul öncesi eğitim alan  tüm çocuklar eğitim öğretim yaşamlarında  çok daha başarılı olmaktadır. Bu nedenle anaokullarının okul öncesi tanıtım şenliğinde buna dikkat çektik “diye bilgi verdi.  Kaçmaz, anaokullarının okul öncesi tanıtım şenliğine katılımın yoğun olmasından dolayı da memnun olduklarını belirtti.

 

Haber/Seyit SÜREN


0282 726 91 91
0282 747 65 10