Arat: Tek yol kurallara uymak 

S.S. Çerkezköy Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Arat, Trafik Haftası dolayısı ile yaptığı açıklamada sürücülerin yanı sıra yayaların da trafik kurallarÄ

Çerkezköy 6.05.2019 14:46:00 0
Arat: Tek yol kurallara uymak 

 S.S. Çerkezköy Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Arat, ülke genelinde araç sayısının her geçen gün hızla artmasıyla birlikte trafik sorununun da arttığına dikkat çekti. Arat,  “Ülkemiz genelinde olduğu gibi sanayi kenti ilçemizde de devamlı olarak hızla artan taşıt sayısıyla birlikte trafik sorunu giderek artıyor. Ülkemizde her yıl binlerce insanımız trafik kazalarında hayatını kaybediyor. Trafik canavarı ile mücadele etmenin tek ve kesin yolu trafik kurallarına uymaktır. Bilgisiz ve kural tanımayan insanlar trafik kurallarına uymayarak insanlarımızın ölmesine neden olmaktadır.  Bu nedenle trafik kurallarına araç sürücüleri olmak üzere yayalarında kesinlikle uymalıdır” dedi.

 

“BİLİÇLİ OLAN TOPLUMLARDA KAZA ORANI ÇOK DÜŞÜK”

 

Arat, “ S.S. Çerkezköy Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi olarak trafik konusunda üzerlerine düşeni en iyi şekilde yapmaya özen gösterdiklerini ifade eden Yılmaz Arat, kazaların bir çoğunun trafik kurallarına uyulmamasından meydana geldiğini belirterek, “Meydana gelen kazaların birçoğu trafik kurallarına uymamaktan  meydana gelmektedir. Trafik haftasında insanlarımızı bilinçlendirmek için toplumda ve okullarımızda, bu konunun önemine dikkat çekmek için emniyet ekiplerimiz öğrencilere trafik konusunda bilgilendirmeler yapmaktadır. Dolayısıyla trafik konusunda bilinçli bir toplum oluşturulmaya çalışılıyor. Trafik konusunda bilinçli olan toplumlarda kaza oranı yok denecek kadar az. Trafik düzeni ve güvenliği bakımından karayolunu kullananların eğitimindeki önemi vurgulamak çeşitli kurum ve kuruluşların trafik eğitimine olan katkılarını artırmak amacıyla, her yıl Mayıs ayının ilk cumartesi günü "Karayolu Trafik Güvenliği Günü", olarak ve bu günü takip eden hafta ise "Karayolu Trafik Haftası" olarak kutlanmaktadır. Dolayısıyla bu yıl da 4-10 Mayıs tarihlerinde kutlanıyor. İçişleri Bakanlığımızca 2019 yılı "Yaya Öncelikli Trafik Yılı" ilan edilmiştir. 04 - 10 Mayıs 2019 tarihleri arasında kutlanan "Karayolu Trafik Güvenliği Günü" ve "Karayolu Trafik Haftası"nda "Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın" sloganıyla "Yaya Öncelikli Trafik Güvenliği" teması kapsamında, ülke genelinde çeşitli etkinliklerle gerçekleşmektedir.  Karayolları Trafik Haftası’nın ülkemize, sürücüsünden yayasına tüm insanlarımıza her zaman kazasız, güvenli ve huzur ortamı içinde yolculuk yapmalarını ve kazasız nice yıllar temenni ediyorum” diye konuştu.

 

Haber/Seyit SÜREN


0282 726 91 91
0282 747 65 10