Belediyeyi 65 milyon TL borçla devraldık

AK Parti Süleymanpaşa İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen ilçe danışma toplantısı yapıldı. Toplantıda konuşan Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel, Süleymanpaşa Bele

Süleymanpaşa 6.05.2019 15:10:00 0
Belediyeyi 65 milyon TL borçla devraldık

AK Parti Süleymanpaşa İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen İlçe Danışma Toplantısı Anılar Düğün Salonu'nda yapıldı. Toplantıya AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Mestan Özcan, Süleymanpaşa İlçe Başkanı Sezayi Çetin, teşkilat mensupları ve vatandaşlar katıldı.

 

“200 BİN VATANDAŞI KURTARMA İMKANINA KAVUŞTUK”

 

Toplantıda konuşan Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel, belediyenin çok kötü durumda olduğunu, seçimi kazanarak  Süleymanpaşa’da yaşayan 200 bin vatandaşı kurtarma imkanına kavuştuklarını belirtti.

 

“BELEDİYENİN İŞLETME GİDERİ AYLIK 9 MİLYON TL”

 

Süleymanpaşa Belediyesi’ni 65 milyon TL borçla devraldıklarını ve belediyenin aylık gelirinin 7 milyon TL olduğunu ifade eden Yüksel, “Bu paranın 5,5 milyon TL’si personel maaşlarına gidiyor. Kalan 1,5 milyon TL’siyle de daha önce alınmış kredilerin faizi ödeniyor. Belediye kasasından her ay 600 bin TL yakıt gideri için harcanıyor. Temizlik işlerinde kullanılan 38 araca aylık 540 bin lira ödeniyor. Belediyenin kiracı olarak bulunduğu 11 binaya ödenen toplam kira bedeli aylık 100 bin lira. 90 bin TL de elektrik gideri var. Diğer giderlerle birlikte toplam rakam 9 milyon TL. Yani belediyenin işletme gideri aylık (eski parayla) 9 trilyon lira” dedi.

 

“GELİR GETİRİCİ BİRKAÇ PROJEMİZ VAR”

 

Belediyenin mali durumunu analiz ettiklerinde şu ana kadar tespit ettikleri toplam borç miktarının 65 milyon TL olduğunu ifade eden  Başkan Yüksel, belediyeyi devraldıktan sonra acil tedbirler almaya başladıklarını ifade ederek,  “Gelir getirici birkaç projemiz var. Bunları hayata geçirmemizin akabinde, yılbaşına kadar belediyenin mali durumunu toparlamayı hedefliyoruz.” dedi. Yüksel, göreve geldikten sonra belediyeye ait tüm binaları gözden geçirdiklerini ifade ederek, “İnanılmaz bir dağınıklık var. Aldıklarına bile sahip çıkmamışlar. Şimdi hepsini tek tek toparlıyoruz” dedi.

 

2 AY İÇİNDE HER ŞEY YERİNE OTURACAK

 

Göreve geldiklerinden bu yana çok sayıda iş başvurusu aldıklarının altını çizen Yüksel,  ihtiyaç duydukları bir kaç teknik personel dışında, kısa vadede personel alımı yapmayacaklarını ifade ederek, söz verdikleri gibi işini düzgün yapan personelle çalışmaya devam edeceklerini kaydetti. Emlak İstimlak Müdürlüğü’nü kurarak tüm taşınmazların kaydını tek müdürlük altında topladıklarını ifade eden Başkan Yüksel, “Tarlalarımızı ve arsalarımızı daha aktif bir şekilde değerlendireceğiz. Nerede ne mal varlığımız var, nasıl değerlendiririz diye bakacağız. 2 ay içinde her şey yerine oturacaktır” dedi.

 

ÇALIŞMALARA BAŞLADIK

 

 “Çalışmalara hızlı başladık” diyen Yüksel, göreve geldikten çok kısa bir süre sonra 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinliklerini gerçekleştirdiklerini anımsattı. Ramazan ayında her akşam bir mahallede olmak üzere “Gönül Sofraları” projesi kapsamında iftar organizasyonlarının düzenleneceğini ifade eden Yüksel, sahur programlarında da vatandaşlarla bir araya geleceklerini söyledi. Ramazan ayının ardından 55. Kiraz Festivali’nin düzenleneceğini ve festival hazırlıklarının son hızla devam ettiğini anlatan Yüksel, Kiraz Festivali için komisyon kurulduğunu ve ödeneklerin aktarıldığını belirtti. Pazartesi günü gerçekleştirilecek meclis toplantısının ikinci oturumunda festival organizasyonunun detaylarının netleşeceğini bildiren Yüksel, “Bu yıl düzenleyeceğimiz festivalde Süleymanpaşa Belediyesi zarar etmeyecek; hatta kasasına para koyacak. Bundan önce dışarıda bırakılan tüm resmi kurumları da festival bünyesine dâhil edeceğiz. En güzel sanatçılarla ve etkinliklerle bu festivali hep birlikte gerçekleştireceğiz. Herkes de kasadan para çıkmadan nasıl festival yapılır görmüş olacak inşallah.” diye konuştu. Yüksel, toplantının ‘dilek ve temenniler’ bölümünde söz alan vatandaşların sorularını da yanıtladı.

 

Haber: Mayil SEYMEN


0282 726 91 91
0282 747 65 10