"Yaşanabilir bir Malkara'yı hep birlikte inşa edeceğiz"

Ege ve Marmara Çevre Belediyeler Birliği tarafından düzenlenen 2019 yılı 1. Olağan Meclis Toplantısına katılan Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul, kirletilmemiş bir doğa ve temiz bir çevrenin insanın

Malkara 6.05.2019 15:13:00 0

Ege ve Marmara Çevre Belediyeler Birliği tarafından düzenlenen 2019 yılı 1. Olağan Meclis Toplantısı Edremit – Güre’de yapıldı. 34 belediyenin katıldığı toplantıda Malkara Belediye Başkan Ulaş Yurdakul, Malkara Belediyesi Meclis Üyeleri Hüseyin Vasfi Güner ile Volkan Soğancılar da yer aldı.

 

UNESCO ÇEVRE KURULU ÜYESİ

 

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Malkara Belediye Başkan Ulaş Yurdakul;“ Ege ve Marmara Çevre Belediyeler Birliği, 2007 yılında oluşturulan ve dönem Başkanlığını Çan Belediye Başkanı Ali Sarıbaş’ın üstlendiği Kaz Dağı ve Madra Dağı Yerel Yönetimler Çevre Platformu adı altında yürütülen çalışmalar sonucunda 25 belediye tarafından kurulmuş resmi bir kuruluştur. Şuan üye olan belediye sayısı 34’tür. Ege ve Marmara çevresinde bölgenin ekolojik dengesini ve biyolojik çeşitliliğini gözetip çevreyi koruyan ve bölgedeki tüm canlıların sağlıklı yaşam hakkını savunan, kaliteli verimli ve güvenilir hizmet üretmeyi esas alan bir yerel yönetim anlayışını sürdürülebilir kılmaktadır. Aynı zamanda Ege ve Marmara Çevre Belediyeler Birliği UNESCO Çevre Kurulu üyesidir. Bu denli önemli bir kuruluşa encümen üyesi olarak seçilmenin ayrı bir onuru içerisindeyim” dedi.

 

“DOĞADA İNSANIN İHTİYAÇ DUYDUĞU HER ŞEY VAR”

 

Daha temiz bir çevre oluşturabilmek adına kuruluşta üstüne düşen sorumlulukları fazlasıyla yerine getireceğini ifade eden Yurdakul, “Kirletilmemiş bir doğa ve temiz bir çevre insanın en büyük yardımcısıdır. Çünkü, doğada insanın ihtiyaç duyduğu her şey vardır. Bizlerde temiz bir çevre bilinciyle gelecek nesillere en büyük miras olarak bırakacağımız yaşanabilir bir Malkara’yı hep birlikte inşa edeceğiz. Bu bağlamda tüm hemşehrileriminde çevre bilinci içerisinde hareket edeceğinden eminim. Gelecek nesillere yaşanabilir bir dünya bırakabilmek için el ele verip beraber çalışacağız. Ayrıca şahsımı Ege ve Marmara Çevre Belediyeler Birliği Encümen Üyeliğine seçen Birlik Meclis Üyelerimize de desteklerinden dolayı çok teşekkür ederim“dedi.

 

Haber: Melek ELMA


0282 726 91 91
0282 747 65 10