Tren kazasında hayatını kaybeden Cesur için doğum günü pastası kestiler

Çorlu'nun Sarılar Mahallesi yakınlarında geçtiğimiz yıl 8 Temmuz'da meydana gelen ve 25 kişinin hayatını kaybettiği, 340 kişinin de yaralandığı tren kazasının ardından hazırlanan iddianamede 4 kiÅ

Çorlu 6.05.2019 15:22:00 0
Tren kazasında hayatını kaybeden Cesur için doğum günü pastası kestiler

Çorlu'nun Sarılar Mahallesi yakınlarında geçtiğimiz yıl 8 Temmuz'da meydana gelen tren kazasında 25 kişi hayatını kaybederken, 340 kişi de yaralandı. Kazanın ardından Çorlu Cumhuriyet Savcılığı tarafından hazırlanan iddianame, Çorlu 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. İddianamede 4 kişi hakkında dava açılıp, diğer sorumlular hakkında takipsizlik kararı verilmesi, yapılan itirazların da reddedilmesi üzerine, aileler Çorlu Adliyesi önünde 14 gün sessizlik eylemi yaptı.
 

 

DOĞUM GÜNÜ PASTASI KESİLDİ

 

Aileler tarafından, önceki gün Atatürk Meydanı'nda toplanarak, tren kazasında hayatını kaybeden Özcan Cesur için doğum günü pastası kesildi. Pastanın üzerindeki mumu üfleyen Cesur'un eşi Hacer Cesur, "Eşimle her yol doğum gününü beraber kutluyorduk. Bu yıl böyle oldu. Gözümün önünde kaybettim. Bana bıraktığı iki tane emanetiyle onu hiç unutmayacağız. Her zaman da kalbimizdedir. İyi ki doğun, iyi ki vardın. Adalet istiyoruz" dedi.
 

BU HUKUKSUZLUĞA İZİN VERMEYECEĞİZ

 

Pasta kesiminin ardından aileler adına basın açıklamasını okuyan İsmail Kartal, "Bundan yaklaşık 10 ay önce anamız, babamız, eşimiz, çocuklarımız, kardeşlerimiz devletin demiryollarında, devletin treninin altında kalarak can verdi. 10 ay boyunca sesimizi çıkarmadan adliyelerde hakimlerden, savcılardan, bilirkişilerden medet umduk. Acımızı biraz olsun hafifletsinler diye, bir daha böyle katliamlar olmasın diye, suçlular açığa çıksın diye. 10 ay sonunda savcı, bula bula bu katliamda sorumluluğu bulunan şirketlerden birinin yönetim kurulu üyesini ve soruşturmanın yürütüldüğü şirketlerden birinin danışmanını bilirkişi diye karşımıza çıkardı. Bu bilirkişiler de 25 canın sorumlusu diye küçücük görevleri olan 4 kişiyi gösterdiler ve bunu kabul etmemizi istediler, istiyorlar. Yetkilileri de ayrı soruşturuyoruz dediler. Bu olayda canlarını yitirmiş aileler olarak artık yeter diyoruz. Oyalanmalara, kandırılmalara karnımız tok. Başta Ulaştırma Bakanı, TCDD Genel Müdürü, bürokratlar ve üst yöneticiler olmak üzere birçok kişinin sorumluluğu vardı. Gerçek sorumlular bulunana kadar, suçlulara hak ettikleri cezalar verilene kadar adliyede, sokakta, meydanlarda sesimizi duyurabildiğimiz her yerde bu adaletsizliği teşhir edeceğiz, bu hukuksuzluğa izin vermeyeceğiz. Hepinizi sesimize ses katmaya, bulunduğunuz her yerde ve her şekilde destek olmanızı, ses vermenizi istiyoruz. Gerçek suçluların ancak bu şekilde açığa çıkarılacağını biliyoruz" diye konuştu.
 

“SON NEFESİMİZE KADAR ARKASINDA DURACAĞIZ”

 

Kazada oğlu 10 yaşındaki Arda Sel ve eşi Hakan Sel'i kaybeden Mısra Öz, "Gidenlerimizin ruhlarının biraz rahat etmesi için ve bundan sonra başka canların yanmaması için adalete davet ediyorum. Bu olayı adalet gelene kadar unutturmayacağız. Son nefesimize kadar arkasında duracağız" dedi.

 

Haber: Sevay KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10