As'tan şoförlere ramazan uyarısı

Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa As,  her ramazan ayında olduğu gibi bu yıl da Ramazan Ayı dolayısıyla şoförlere uyarılarda bulundu.  Ramazan ayında

Çerkezköy 10.05.2019 17:00:00 0
As

Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa As, oruçlu olan bazı kişilerin normal zamandan daha sinirli olduğunu ve sinirlerine hakim olamadıkları için tatsız olay yaşanmasına neden olduğunu, bunların yaşanmaması için ramazan ayında insanların birbirlerine karşı çok daha saygılı ve hoşgörülü davranması gerektiğini kaydetti. Başkan As, “Ramazan ayı biz Müslümanlar için çok kutsal ve önemi bir ay olmasının yanında hoşgörü, saygı, sevgi ve de kardeşlik ayıdır. Bu nedenle tüm şoförlerimizin Ramazan ayı içinde vatandaşlara karşı çok daha hoşgörülü  davranmaları gerekmektedir” dedi.

 

RAMAZAN BOYUNCA ÇOK DAHA DİKKATLİ OLALIM

 

As, “Oruç tutan şoför arkadaşlarımız araç kullanırken her zamankinden çok daha dikkatli, olmalıdır. Çünkü açlık, susuzluk ve de yorgunluk nedeniyle reflekslerin yavaşlaması ve dikkat daralması tehlikesine karşı, sürücülerimizin bir kısmında direksiyon hakimiyeti zayıflama durumu görülmekte ve bu duruma meydan verilmemesi için çok daha dikkatli olunmalıdır. Şoför esnafı olarak bizler yaz, kış demeden vatandaşın hizmetinde çalışan kişiler olarak Ramazan ayında da trafikte üzerimize düşeni eksiksiz ve en iyi şekilde yerine mutlaka getirmeliyiz. Biz trafik kurallarını ihlal etmeden uyar ve de uymayanları da uyarırsak kazalarda en aza iner” dedi.

 

DİREKSİYON BAŞINDA İKEN İFTAR SAATİNDE ACELE ETMEYİN

 

Mustafa As, iftar saatinde sürücülerin eve yetişeceğim diye acele etmemelerini de belirterek,  “Şunu özellikle belirtmek istiyorum. Ramazan ayında sürücülerimizin iftar saatlerinde, eve yetişebilmek için acele ettikleri  ve acele eden sürücülerin  bir kısmının kaza yaparak yaşamlarını yitirdiklerini görüyoruz. Bu gibi olaylara meydan vermemek için kesinlikle aceleye hiç gerek yok. Acele eden bazı sürücüler trafiği de felç ederek hem trafiği hem kendilerini hem de yolcu taşıyanlar da yolcuları da tehlikeye attıklarını gözlemliyoruz. Trafik güvenliğini de tehlikeye düşürmemeliyiz. Bunlara meydan verilmemesi için oruç tutan tüm sürücülerimizin çok ama çok dikkat etmelerini tavsiye ediyorum. Bu nedenle bu ramazan ayı içerisinde bütün şoför esnafımız ve tüm özel sürücüler olmak üzere bir birlerine olduğu gibi vatandaşlara karşı da saygılı, sabırlı ve hoşgörülü olsunlar. Aksi halde beklenilmeyen, can yakan kazalar yaşanabilir. Lütfen kazalara meydan vermeyelim” ifadelerini kullandı. Mustafa As, tüm şoför esnafının ve vatandaşların Ramazan’ını da kutladı.

 

 

Haber/Seyit SÜREN

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10