TÜGVA ve Kapaklı ÇPL'den geniş katılımlı iftar

Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Kapaklı Şubesi, Kapaklı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile ortaklaşa bir iftar programı gerçekleştirdi. Harmancıoğlu Emlak ve Gayrimenkul'ün sponsor olduğu iftara katıl

Kapaklı 23.05.2019 16:08:00 0
TÜGVA ve Kapaklı ÇPL

Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi okul bahçesinde düzenlenen iftar programına Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürü Ersan Ulusan, Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürü İrfan Danışmaz, eski milletvekili Ayşe Doğan, siyasi parti temsilcileri, TÜGVA Kapaklı Şubesi üyeleri, öğretmenler,öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

 

TEŞEKKÜR ETTİ

 

Program Abdullah İleri isimli öğrencinin okuduğu Kur’an-ı Kerim Tilaveti ile başlarken, daha sonra ezan sesi ile birlikte katılımcılar hep birlikte oruçlarını açtı. İftar yemeğinin açılış konuşmasını gerçekleştiren Kapaklı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Cengiz Vural, ‘’Yardımlaşmanın, dayanışmanın, cömertliğin, şefkatin ve merhametin ete kemiğe bürünmesi özellikle bu rahmet ayında gerçekleşmektedir. Yüce dinimizin güzelliklerine erişebilmek ve nefsin ihtiraslarından sıyrılabilmek bu ayın sunduğu kutsal mesajlara vakıf olmakla mümkündür. İftar sofralarının etrafında inşa edilen manevi köprülerle; kalplerimize huzur, yüreklerimize sıcaklık ve bakışlarımıza umut hakim olur. Çocuklarımızın Ramazan ayından istifade edebilmeleri, sevgi, saygı ve hoşgörü içerisinden geçmiş çınarlardan feyiz alarak gelecek kuşakları oluşturma çabası içindeyiz. Bu duygu ve düşüncelerle böyle bir programın hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkürü bir borç bilirim” diye konuştu.

 

 

“FİKİRLERİNİ ÖZGÜRCE SUNABİLECEK BİR KURUMDUR”

 

Vural’ın konuşmasının ardından TÜGVA Kapaklı Şube Başkanı Mehmet Soyaslan bir konuşma gerçekleştirdi. Soyaslan “ Gençlik vakfı olan TÜGVA ile İlçe Milli Eğitim Müdürü kontrolü altında hazırladığımız iftar programında yeni neslin ülkemize daha iyi, daha güvenilir bu topraklara sahip çıkacağına canı gönülden inanıyorum. TÜGVA gençleri daha nitelik taşıyan, düşüncelerini, fikirlerini özgürce sunabilecekleri bir kurumdur. Gençlerimizin saygı içerisinde birbirlerini sevecek ve koruyacaklarını temenni ediyorum. Bu programda bizlerin destekçisi ve yardımcısı olan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

 

“TÜM İLÇELERDE GERÇEKLEŞTİRMEK İSTİYORUZ”

 

İftara katılanları selamlayarak konuşmasına başlayan Tekirdağ Milli Eğitim Müdürü Ersan Ulusan “Geçtiğimiz yıl okullarımızda öğretmen arkadaşlarımızla, velilerimizle, öğrencilerimizle aynı iftar sofrasında buluştuğumuz, Ramazan’ın bereketini paylaştığımız iftar programlarımızı gerçekleştirmeye başladık. Bu anlamda 11 ilçemizde ve okullarımızda buluşmalarımıza devam ediyoruz. Bu anlamda bu akşam Kapaklı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin TÜGVA ile birlikte organize attığı bu programda sizlerle bir arada olduk. Arzu ediyorum ki içerisinde bulunduğumuz Ramazan ayının ikliminden, bereketinden, feyzinden velilerimiz ve öğretmenlerimiz ile birlikte istifade edeceğiz. Gayemiz ve hedefimiz milli ve manevi değerlerine sahip, soran, sorgulayan ve üreten öğrenciler yetiştirmek. 11 bin öğretmenimiz ile birlikte çabalıyoruz. Gerek Kapaklı ilçemizde, gerekse geri kalan ilçelerimizde yaptığımız projelerle bu gayeyi gerçekleştirmeye çalışıyoruz. Bugün bu iftar sofrasının hazırlanmasında katkısı bulunan herkese teşekkür ediyorum. İnşallah Rabbim Ramazan’da olduğu gibi hepimizi sevdiklerimizle birlikte bayrama da eriştirir” diye konuştu. Ulusan konuşmasının ardından geceye katkıda bulunan Harmancıoğlu Emlak ve İnşaat’a teşekkür plaketi takdim etti. İftar programı lise öğrencileri tarafından oluşturulan mehteran ekibinin gösterisi ile tamamlandı.


Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10