O derneğin başkanlığına Kocaçınar seçildi

Dernek Başkanı Hayrettin Çetinkaya ve yönetim kurulunun görevden alınması sonrası bir süre kayyum atanarak faaliyetlerine devam eden Türkiye Sakatlar Derneği Başkanlığına Gülnur Kocaçınar getirildi. T

Çerkezköy 26.05.2019 18:29:00 0
O derneğin başkanlığına Kocaçınar seçildi

Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesi’nin çoğunluğun sağlanamadığı ilk kongrenin ardından ikincisi çoğunluk aranmaksızın dün gerçekleştirildi.

YENİ YÖNETİM BELLİ OLDU

Çerkezköy Sakatlar Derneği’nde yeni yönetim belli oldu. Bir süre önce kayyum atanan Türkiye Sakat Derneği Çerkezköy Şubesi, dün yaptığı olağanüstü genel kurul toplantısında dernek başkanını seçti. Divan Başkanlığını Serkan Karagöz’ün yaptığı kongrede Çerkezköy’ün tanınan isimlerinden Gülnur Kocaçınar dernek başkanlığına seçildi.Divan Başkanı Serkan Karagöz derneğin Çerkezköy’e hayırlı olması temennisinde bulundu.  Seçimlerde dernek başkanlığına Gülnur Kocaçınar seçilirken, Kocaçınar’ın yönetiminde    Ahmet Açıkgöz, Halil Dabanlı, Gülhan Yavuz ve Bahtiyar Gül yer aldı. Derneğin denetim kurulu üyeleri  Celal Vural, Melek Çamyar ve Yasin Kök,disiplin kurulu üyeleri ise Mürvet Uslu, Recep Kuru, Adalet Kaçmaz, Selim Açıkgöz, Tayfun Aktürk seçildi.

AÇIKLAMALARDA BULUNDU

Kongrenin ardından açıklaması gerçekleştiren Türkiye Sakatlar Derneği Genel Başkanı Şükrü Boyraz” Ülkemizin en eski ve en büyük engelli derneği olan TSD tarihi boyunca engellilerin her alanda temsili için parti ayrımı gözetmeksizin çaba harcamaktadır. Derneğimizde hemen her partinin üyesi bulunmaktadır. Bunlar bugün kadar üye oldukları parti nedeniyle hiçbir ayrıma tabi olmamışlardır. Engellilere zarar veren, suiistimal eden, hukuku çiğneyenlere kimliği ne olursa olsun taviz verilemez. Derneğimiz engellilerin haklarını korumak, onların suiistimal edilmesini önlemek için de var gücüyle uğraş vermektedir. Bu çerçevede yanlış yapan her kim olursa olsun hakkında gerekli işlem yapmak milyonlarca engelliye, binlerce üyemize karşı vazgeçilmez ve ertelenemez bir yükümlülüğümüzdür. Üyelerimizin çağrısıyla Çerkezköy Şubemizde yasaların ve Tüzüğümüzün verdiği yetkiyle ve ilgili mevzuat hükümlerine uygun denetim yapılmış ve birçok yönden yanlışlıklar tespit edilmiştir. Bunların ilk başında dernek binasının mevzuata aykırı bir şekilde yatakhaneye dönüştürülmesi ve bazı zihinsel engellilerin burada tutulmasıdır. Her hangi bir uzman gözetimi, asgari hijyen ve güvenlik kuralları olmaksızın, son derece kötü koşullarda derneğimiz binasında tutulan bu zihinsel engellilerin hayatlarıyla oyun oynanmaktadır” dedi.

“RANT PEŞİNDE KOŞMUŞLARDIR”

Eski yönetimin engelliler üzerinden rant sağladığını kaydeden Boyraz “Bu kardeşlerimiz her türlü tehlikeye açık, perişan bir halde tutulup, yardım sever insanlara gösterilerek gelir elde edilmektedir. Burada bir barınma sağlama değil düpedüz kirli bir amaç uğruna kullanma durumu söz konusudur. Şube yıllardır belediyeden ihale ile tuvalet işletmeciliği almaktadır. Ancak belgelerden anlaşılmıştır ki burası şube tarafından değil, hukuksuz bir biçimde başkasına devredilerek işletilmektedir. Devrettikleri kişiden kira olarak aldıkları paraların akıbeti ise belirsizdir. Tuvaletleri işleten kişi bugüne kadar kendisine makbuz verilmediğini beyan etmektedir. Dolayısıyla Çerkezköy Şubemizin yönetiminde bulunan kişiler engellileri ve derneğimizi kullanarak rant peşinde koşturmuşlardır” dedi.

83 BİN TL PARA KAÇIRILMIŞ

Boyraz, geçmiş yönetimin usulsüzlükleri olduğunu ve dernekten 83 Milyon TL para kaçırıldığını iddia ederek konunun yargıya taşındığını ve mahkeme sürecinde gelişmeleri tek tek basınla paylaşacağını kaydetti. Boyraz “ Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesi yıldızımızdı. Ancak son zamanlarda yaptığımız incelemelerde yanlış işlerin yapıldığını ortaya koydular. Otogarın WC’si sözle verildi. Çalıştıran kişi aylık olarak 4 bin 500 TL kira ödediğini söyledi. Ancak dernek ödemelerle ilgili makbuz almadığını söyledi. Yaptığımız araştırmalar neticesinde  83 bin TL derneğin kasasına para girmediğini gördük. Kiracılar verdiğini, eski başkan Hayrettin Çetinkaya ise kira almadığını söylüyor. Çetinkaya almadıysan neden o yeri tahliye etmedin. Başkanlar kurulu toplantısına her zaman aynı kişilerle gidiyorsunuz. Kaymakamlığa dilekçe yazarak engeliler adına para çıkartıyorlar. Kaymakamlığın kişi başına verdiği paraları üyeler Hayrettin Çetinkaya’ya veriyor, bunu belgeleyemedim. Ancak Kaymakam bey derneğe para verdiğini söyledi. Üyelerde para aldığını doğruluyor parayı da Hayrettin Çetinkaya’ya verdiğini söyledi.Hayrettin Çetinkaya paraları cebine indirmiş, şubenin kasasından ise genel merkeze ödeme yapmıştır. Kaymakamlık tarafından verilen paraları Hayrettin Çetinkaya alıyor, bu paraları da kasaya koymuyor, makbuzunu da kesmiyor. dernek bütçesinden bu parayı ödüyor. Bunların hepsini inceledim” dedi.

“EN GÜZELİ YAPILACAKTIR”

Basın mensuplarının ‘ Derneğin işleyişi bundan sonra nasıl devam edecek’ sorusu üzerine konuşan Boyraz “ Derneğin bütün denetimleri yapılacak ve detaylar rapor haline getirilecek. Daha sonra raporlar sizlerle paylaşılacak. Bir suç unsuru tespit edilirse hiç acınmadan savcılığa gidilecek. Mevcut yönetim bir yandan hasar tespiti yaparken, bir yandan da üye güncellemesi yapacak. Dernek gündüz bakım yaşam evi olacak. Çerkezköy’den bir ekip ile yönetimi kurduk. Burada bugüne kadar yapılmış olan ne varsa bundan sonra her şeyin en güzeli yapılacaktır. Burada gönül işi yapıyoruz ve burayı revir haline getireceğiz. Sürekli bakım merkezi haline getirebilmek için yasal prosüdürü yerine getirmek gerekiyor. Bazı arkadaşların hataları yüzünden de derneğe kilit vurmayız. Bu binayı da sırtımıza alıp götürecek halimiz de yok. Belediye ile 29 yıllık protokol yapmışız. Türkiye Sakatlar Derneği lav olur ve başka amaçla kullanırsa alan belediyeye kalır. Tahsis edilen bir yeri TSD kendi elleriyle teslim etmediği sürece kimse alamaz” dedi.

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10