Baklava bayramların vazgeçilmezidir   

Her yıl dini bayramların vazgeçilmezi baklavalar olduğunu söyleyen Çerkezköylü baklavacılar  Ramazan ayında da sofralarda  yer alan  ve özellikle bayramlarda da en çok cevizli baklavaların tercih edildiğ

Çerkezköy 31.05.2019 16:04:00 0
 Baklava bayramların vazgeçilmezidir   

 Çerkezköy’de faaliyet gösteren tatlıcılar ve pastaneler, vatandaşın gönül rahatlığı ile iftarda tüketebilmeleri için son bir yıldır devamlı şeker zammına rağmen tatlıya yok denecek kadar zam yaptıklarını bu da diğer maliyetlerin yükselmesinden kaynaklandığını ifade etti. Bayram dolayısıyla tatlıda indirime gittiklerini ifade eden tatlıcılar, amaçlarının bayramda maliyetleri karşılığında kar yapmadan herkesin baklava yemesini sağlamak olduğunu belirttiler.

TATLI FİYATLARI BU BAYRAMDA DA UYGUN

 Çerkezköy Hacıoğlu Baklavacısı sahiplerinden Mustafa Aksu, “Bu yıl ramazan ayında da uzun bir süre oruç tutmamız nedeniyle kaybedilen enerjiyi geri kazanılması için tatlıya olan ilgi ve talep fazla oluyor. Bu yıl maliyetlerin önceki yıla göre daha da yükselmesine rağmen enflasyona inat bizlerde maliyetleri kurtardıktan sonra çok az bir kar markı ile satışlarımızı sürdürüyoruz. Ancak ramazan bayramında her ailenin baklava yemesini sağlamak içinde geleneksel olarak bayramlarda sürdürdüğümüz indirimli kampanyalarımız ile tatlı çeşitlerinde inanılmaz indirimler yaptık.Vatandaşlar bütçelerine göre tatlı çeşidi alıyor.Tatlılarımızda kesinlikle glikoz kullanılmamaktadır. Mustafa Aksu her bayramda olduğu gibi bu bayramda da cevizli baklavada kampanya başlattıklarını ve 4 kiloluk cevizli baklava fiyatını 120 TL’ye indirdiklerini belirtti.

 CEVİZLİ BAKLAVA BU RAMAZANDA DA SOFRALARIMIZIN GÖZDESİ

 Çerkezköy ŞMA Pastaneleri Sahibi Salih Aksu’da cevizli baklavanın her ramazan ayında olduğu gibi bu ramazan ayında da sofraların gözdesi olduğunu ve diğer baklava çeşitlerine göre ilk tercih edilen olduğunu söyledi. Aksu, “Baklava’nın çok  çeşidi var  bunları saymakla bitiremeyiz. Ancak, vatandaşlarımızın en çok tercih ettikleri tatlı çeşitlerinin sayısı bellidir ve biz tatlıcılar da en çok talep hangi tatlıya oluyor ise onun üretimini yapıyoruz.  Vatandaşlarımızın büyük bir bölümü cevizli baklavayı diğer baklava çeşitlerinden çok daha fazla tercih ediliyor. ŞMA Pastaneleri olarak her kesim vatandaşımızın  her bayram olduğu gibi bu bayramda da kaliteli ve ucuz  tatlı yemesi için geleneksel olarak bayramlarda sürdürdüğümüz kampanyamız bu  ramazan bayramında da devam ettiriyoruz, tatlılarımız glikoz içermez ve tamamen organik pancar şekerinden yapılan şerbetle tatlandırılmaktadır ve cevizli baklava,cevizli burma , saray sarması ve bülbül yuvasında da  kampanya başlattık. Kampanya fiyatlarımız 75-90 TL arasında değişmektedir” dedi.

BU BAYRAM TULUMBA TATLISIDA GÖZDE TATLILAR ARASINDA YER ALDI 

 Çerkezköy’de uzun yıllar tatlıcılık yapan Rumeli Tulumbacısı Hasan Çoban’da, “Bu ramazan bayramında Tulumba tatlısı da gözde tatlılar arasında yer aldı. Nedeni ise diğer tatlı çeşitlerine göre fiyatı çok daha ekonomik  olması ve her damak tadına da uygun olmasıdır. Önceki bayramlarda ikramlık tulumba tatlısı siparişi veren tek tük oluyordu. Ancak bu yıl vatandaşlarımızdan talep patlaması yaşadık. Özelliklede merdiven altıda yapılarak seyyar tatlıcılarda satılan tatlılar tamamen  sağlıksızdır. Bu nedenle vatandaşlarımız tatlı alırken mutlaka tatlıyı güvendiği yerler dışından kesinlikle almasın. Bizler tatlılarımızın şerbetini pancar şekeriyle yapıyoruz ve organik olarak katkı maddesi kullanmadan üreterek satışa sunuyoruz. Bizler gelip geçici değil kalıcı esnaflarız ve müşteri bizler için her zaman lazım.Müşteri bizlerin veli nimetidir” diye konuştu.

Haber/Seyit SÜREN


0282 726 91 91
0282 747 65 10