Şentop: Türkiye'nin milli meselesinde siyasi görüş farkı olmaz

Tekirdağ Süleymanpaşa Belediyesi'nin her akşam ayrı bir mahallede kurduğu Gönül Sofraları, Bağcılar Belediyesi işbirliğinde Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop, mill

Süleymanpaşa 2.06.2019 10:31:00 0
Şentop: Türkiye

Programa Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop, AK Parti Tekirdağ Milletvekilleri Mustafa Yel ve Çiğdem Koncagül, Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, İstanbul Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağrıcılar, Edirne Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Mestan Özcan, AK Parti Süleymanpaşa İlçe Başkanı Sezayi Çetin, İl Emniyet Müdürü Mustafa Aydın, İl Jandarma Komutanı Albay Şahin Karakaş, protokol üyeleri ve yaklaşık 10 bin Süleymanpaşalı katıldı.

 

TEŞEKKÜR ETTİ

 

İftar öncesi Süleymanpaşa Belediyesi tarafından 10 bin kandil simidinin de vatandaşlara ikram edildiği Gönül Sofrası programı Salih Demirci’nin seslendirdiği ilahiler başlarken Kur’an tilaveti ve duaların okunmasıyla oruçlar hep birlikte açıldı.İftar sonrası konuşan Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel; “Bu ramazan ayında biz Gönül Sofraları adı altında buluşalım, hemşehrilerimizin birlik ve beraberliğini arttıralım istedik. Geldiğimizde 30 bin kişilik iftar organizasyonu planlanmıştı. Yaklaşık da 300 bin TL’lik bir ihale planlanmış. Gelir gelmez biz o ihaleyi iptal ettik. Tekirdağ’daki iş adamlarımız ile tek tek oturup konuştuk ‘Bu konuda katkı sağlar mısınız?’ dedik. Bir baktık ki onlarca isim geldi karşımız. Her birinden Allah razı olsun. Süleymanpaşa Belediyesi’nin kasasından 1 kuruşu çıkmadan bu güzel iftar organizasyonunu ve her biri birbirinden güzel insanları bir araya getirmeyi başarabilmişiz. Ben Allaha hamdolsun diyorum. Binlerce kez şükürler olsun diyorum” dedi.

 

BAŞARILAR DİLEDİ

 

 Yüksel’in ardından Bağcılar Belediye Başkanı Lokmam Çağırıcı konuşma gerçekleştirdi. Çağırıcı; “Ramazan ve Kadir Gecesi’nin buluştuğu bu güzel gecede Gönül Sofrası’nda burada olmaktan dolayı mutluluk duyuyorum. Bağcılar nüfus ve yapı itibari ile aslında balkan coğrafyasından kurulmaya başlayan bir ilçe. 1924 mübadele ile kurulmaya başlamış, daha sonra Bulgaristan ağırlıklı balkan coğrafyası ve tüm Türkiye’den göç ile oluşan kültür mozaiği. Bu sofraları biz daha önce Diyarbakır’da da, Ağrı’da da, Almanya’da da, Kazakistan’da da, Kıbrıs’ta da kurduk. Her birinin ayrı bir anlamı ayrı bir güzelliği oldu. Bu akşamın güzelliği de çok değerli Süleymanpaşa Belediye Başkanımıza bir hayırlı olsun sofrası olmuş oldu. Şunu sizlere ifade etmek isterim ki başkanımızın heyecanından anlıyorum. 20 yıl önce belediyeye başladığım heyecanın çok daha fazlasını kendisinde görüyorum. Kendisinin başarılarının devamını diliyorum.” diye konuştu.

 

BİRLİK VE BERABERLİKTEN BAHSETTİ

 

Konuşmasında Türkiye’nin birlik ve beraberliğine dikkat çeten Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop “ Bundan 12 gün kadar önce 19 Mayıs 1919'un 100'üncü yıldönümü Samsun'da Cumhurbaşkanımızın liderliğinde tüm siyasi partilerin genel başkanlarının da katıldığı bir törenle anıldı. Yani 19 Mayıs itibarı ile milli mücadelenin, istiklal mücadelesinin 100 yıl kutlamalarını anma törenlerini başlatmış olduk. Orada verilen görüntü çok güzel bir görüntüydü. Mesele şudur, Türkiye'nin temel meselelerinde, milli meselelerinde siyasi parti farkı, siyasi görüş farkı olmaz. Orada birlikte hareket ederiz. Bunun dışında kalan her meselede tartışabiliriz, farklı görüşlere sahip olabiliriz. Türkiye'ye bunu hep beraber göstermiş olduk, oradaki toplantıda. Tabi önümüzdeki yıl 23 Nisan'da Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışının 100'üncü yıl dönümü, onunla ilgili bir çok çalışmayı organize ediyoruz. Arkasından İstiklal Marşı'nın kabulünün 100'üncü yıldönümü, 2021'de hemen arkasından nihayetinde de 29 Ekim Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100'üncü yıl dönümü. Dolayısıyla çok önemli bir tarihi dönüm noktasından geçiyoruz, önümüzde ki birkaç yıl içerisinde. Türkiye tarihinin, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 100'üncü yıl dönümü, bir asırlık çınardan bahsediyoruz. Bu bizim hem kökümüzün sağlamlığını, tarihi derinliğini gösteriyor hem de hangi perspektifle bakacağımızı, hep beraber bu süre içerisinde müzakere etme, değerlendirme imkanı bulacağız” dedi.

 

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10