Çerkezköy'de bayram hareketliliği

Çerkezköy'de  3 gündür ramazan bayramı hareketliliği yaşanıyor. Cumartesi günü başlayan bayram hareketliliği bugün de akşam geç saatlere kadar devam edecek.

Çerkezköy 2.06.2019 09:32:00 0
Çerkezköy

BAYRAM ALIŞVERİŞİ PİYASAYI HAREKETLENDİRDİ

 

Bu yıl Ramazan ayının çok durgun gittiğini belirten Çerkezköylü esnaflar bayrama üç gün kala bayram alışverişlerinin hızlandığını ve piyasanın hareketlenerek canlandığını kaydettiler. Vatandaşlar giysi almak için özellikle bol ürün çeşidi olması nedeniyle büyük mağazaları daha çok tercih ettikleri görüldü. Ancak küçük çaptaki mağazalarda da bayram hareketliliği yaşanması ilçedeki tüm esnafların yüzünü güldürdü. Çerkezköy Pazarcılar Derneği’nin aldığı karar ile Çerkezköy Kapalı Pazar yerin de Cumartesi, Pazar ve Pazartesi olmak üzere üç gün hizmet vermesi vatandaşları sevindirdi.

 

  BU BAYRAMDA VATANDAŞLARIN ENÇOK GİYİME İLGİ GÖSTERİYOR

 

Vatandaşlar her dini bayramda olduğu gibi bu yılda ramazan bayramında  çarşılardaki mağazalar olmak üzere pazardaki giyim tezgahlarına akın ettikleri görüldü. Yüzlerce esnafın tezgah açtığı Kapalı Pazaryerinde kurulan pazarın Arife günü akşamına kadar açık kalacağı  belirten Çerkezköy Pazarcılar Derneği Başkanı Hasan Terzi, “Her bayram olduğu gibi bu bayramda da vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını karşılamaları için kapalı Pazar yerindeki pazarımız arife günüde geç saatlere kadar açıktır.Bu nedenle yiyecekten giyime kadar vatandaşlarınız pazarımızdan ihtiyaçlarını rahatlıkla karşılayabilirler”dedi. Öte yandan bayram hazırlığı yapan vatandaşlar çarşı pazarda kendi bütçelerine uygun giysileri tercih ettikleri görülürken, bazı vatandaşlar pazardan giyinmenin daha ucuza geldiğini söylediler. Bazı vatandaşlar ise mağazaları tercih etmelerinin nedenini hem kalite bakımından hem de değiştirme olanağın yüksek olması nedeniyle tercih ettiklerini dile getirdiler.

 

 TATLICI VE ŞEKERÇİLERDE DE HAREKETLİLİK YAŞANIYOR


 Vatandaşların bayram hazırlığı nedeniyle yaptıkları alışverişlerde tatlıcılarda  ve şekercilerde de büyük   yoğunluk yaşanıyor. Vatandaşların yoğun talebi nedeniyle birlikte, çok sayıda iş yerlerinde bayram şekeri satışları başladı. Türlü çeşit, cam şekeri, çikolata ve lokum siparişi veren işyerlerini bayram telaşı yaşanıyor.  

 

 ESNAFLAR  PİYASANIN CANLANMASINDAN MEMNUN

 

Bayram öncesi hareketliliğin yaşandığı Çerkezköy’de esnaflar bayram hareketliliğinden oldukça  memnun olduklarını belirttiler. Esnaflar bayram hareketliliğinin başladığı Cumartesi günü itibariyle satışlarının afife günü ise tavan yaptığını ve uzun süre durgun giden işlerinin üç gün boyunca hareket kazanması yüzlerini güldürdüğünü söylediler.  

 

 

 SEBZE  FİYATLARI UCUZLADI

 

Ramazan ayı ile birlikte artan sebze ve meyve fiyatları Bayram öncesi market ve pazarda sebze ve meyve fiyatlarının büyük ölçüde düşmesi  esnafı da vatandaşları sevindirdi. Bayram alışverişlerinde yiyecek alışverişlerini de ihmal etmeyen vatandaşlar, market ve pazara akın etti.

 

Haber/Seyit SÜREN

 

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10