Çerkezköy'ün kent ruhuna uyacak projeler üreteceğiz

Önceki gün Çerkezköy Kent Konseyi'nin yapılan 18'inci seçimli olağan kongresinde rakibi Serkan Karagöz'e yedi fark atarak başkanlığa seçilen Tuncay Üstünol yaptığı basın açÄ?

Çerkezköy 16.06.2019 09:40:00 0
Çerkezköy

Çerkezköy Kent Konseyi’nin çiçeği burnunda Başkanı Tuncay Üstünol basın açıklaması gerçekleştirerek konsey çalışmaları hakkında bilgilendirdi.

 

“BELEDİYEYE KATKI SAĞLAYACAĞIZ”

 

Kent Konseylerinde görev alanlarının gönüllülük esasına göre çalıştığını kaydeden Çerkezköy Kent Konseyi Başkanı Tuncay Üstünol” Bildiğiniz gibi Kent Konseylerinde görev alanlar gönüllülük esasına göre yani hiç bir ücret almadan görev yapar. Bu iş gönül işi ve bulunduğunuz kente faydalı hizmetlerin kazandırılmasına katkı sağlanmasıdır. Biz Çerkezköy Kent Konseyi yeni Yürütme kurulu ve Çalışma grupları olarak Çerkezköy’ün kent ruhuna uyacak projeler üreteceğiz ve bu konuda da hedefimiz başarılı olmak.Önümüzdeki günlerde oluşturacağımız yeni dönem çalışma grup başkan ve yönetimlerinin ardından hızlı bir çalışma içerisine gireceğiz. Sanayi kenti olan Çerkezköy hızla artan nüfusu ile birlikte sosyal ve kültürel anlamda gereksinimleri de artmaktadır. Kentimizin sosyo ekonomik durumunu da göz önüne alarak  üreteceğimiz projeler ile aynı zamanda belediyemize de katkı sağlayacağız” dedi.

 

“TANINIRLIĞINI ARTIRACAĞIZ”

 

Üstünol “ Kent Konseyleri bulundukları yerde yaptıkları çalışmalarla insanlar arasında kent bilincini aşılamak ve insanların bir birleriyle olan birlik ve beraberlik, kardeşlik ruhunu daha üst seviyelere çıkarmak anlamında da önemli yer tutmaktadır. Bizler Çerkezköy kent Konseyi olarak konseyimizin tanınırlığını yurt içinde daha çok artmasını sağmanın yanı sıra dış ülkelerde de tanırlılığını  üreteceğimiz projelerimizle sağlamayacağız ve bu konuda da kararlıyız.Bizler üç yol için seçildik ve üstlendiğimiz görevimiz sürecinde insan odaklı projelere ağırlık vereceğiz.Aynı zamanda

 

vatandaşlarımıza hem çok yakın hem de çok uzak olacağız. Dolayısıyla başarılı olacağımız projeleri hedefliyor ve bunları hayata geçireceğiz inşallah” dedi.

 

ÇALIŞMALARIMIZ HER ZAMAN UYUM İÇİNDE OLACAK

 

Kent Konseyi Yürütme Kurulu ve Çalışma gruplarının her zaman uyum içinde çalışacağını da belirten Üstünol “ Gerek yürütme kurulumuz gerek çalışma gruplarımız her zaman birlik ve beraberlik ile tam bir uyum içerisinde çalışmalarını sürdürecektir. Kent konseyimizde bu güne kadar siyaset bulaşmadı ve bundan böylede bulaşmayacak. Siyasi görüşleri ne olursa olsun burada görev yapan arkadaşlarımız tam bir tarafsızlık ilkesi içinde çalışmalarını sürdürecek. Dün nasıl çalışılmış ise bugünde öyle olacak” diye konuştu.

 

“KONGREYE SİYASET BULAŞMADI “

 

Seçimde rakibi olan Serkan Karagöz’ün ‘Ben seçimi Tuncay Üstünol’a değil, Belediye Başkanı Vahap Akay’a kaybettim’ sözlerine de değinen Üstünol “ Kongrede yoğun bir katılım vardı. Kongreye katılım gösteren herkese teşekkür ediyorum. Kongre öncesi Belediye Başkanımız Vahap Akay ve Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban’ı makamlarında ziyaret ederek kendilerini kongremize davet ettim. Belediye başkanımızdan destek konusunda hiçbir talebim olmadı ve kendisi kongremizin hatırlı olması temennisinde bulundu. Bildiğiniz gibi kongrede Serkan Karagöz ile aday olduk. Yapılan seçim sonunda seçimi yedi oy farkla kazandım. Özellikle Serkan Karagöz’ün hayırseverliği seçime katkı sağlamıştır. Belediye başkanımız Vahap Akay’da yaptığı çalışmaları ve hizmetleri ile Çerkezköy tarihine ismi kazınmıştır. İkisi de Çerkezköy’ün değerleridir. Kongreye hiçbir şekilde siyaset karışmamış ve bulaşmamıştır. Funda Serfiçe Başkanımıza da yaptığı çalışmalardan ötürü teşekkür ediyorum.ve onun  çok gerçekleştirmek  istediği kent müzesi projesini hayata geçireceğiz” dedi.

 

YÜRÜTME KURULUNU AÇIKLADI

 

Öte yandan Üstünol yürütme kurulunda İsmail Cin, Cengiz Memiş,Mehmet Çetin,Özgü Akgün Tarım,Özgür Sönmez,Mehmet Furkan Tülin,Şafak Bayrakratoğlu,Hüseyin Ülger’in yer aldığını önümüzdeki günlerde de çalışma gruplarında ki isimleri basın ile paylaşacağını kaydetti.

 

Haber /Seyit SÜREN


0282 726 91 91
0282 747 65 10