YKS maratonunda ter döktüler

Tüm yurtta olduğu gibi Çerkezköy'de de 8 bin 260 öğrenci hayalindeki üniversiteye girmek için Cumartesi ve Pazar günü üç oturumlu YKS sınavında ter döktü. 26 okulda gerçekleştirilen sınavda

Çerkezköy 16.06.2019 09:09:00 0
YKS maratonunda ter döktüler

ÖSYM tarafından yapılan Yükseköğretim Kurumları Sınavına Çerkezköy’de 26 okulda 8 bin 260 öğrenci ter döktü.

 

26 OKULDA YAPILDI

 

YKS’nin ilk oturumu olan Temel Yeterlilik Testüi için Çerkezköy’de öğrenciler sınav giriş belgeleri ve nüfus cüzdanlarıyla birlikte sınava girecekleri Veliköy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Veliköy Belediyesi Ortaokulu, Veliköy İlkokulu, Kızılpınar Anadolu Lisesi, Kızılpınar Belediyesi Çok Programlı Anadolu Lisesi, 125. Yıl Ortaokulu, Çerkezköy Halit Narin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Hacı Fahri Zümbül Anadolu Lisesi A Blok- B Blok, Hacı Fahri Zümbül Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Ticaret ve Sanayi Odası Anadolu Lisesi A Blok – B Blok, Pakize Narin Anadolu Lisesi, Enesler Anadolu İmam Hatip Lisesi, 75. Yıl Ortaokulu, Çerkezköy İmam Hatip Ortaokulu, Çerkezköy Tepe Ortaokulu, Raif Dinçkök Ortaokulu, Nurullah narin Ortaokulu, Mevlana Ortaokulu, Fevzipaşa İlkokulu, Atatürk İlkokulu, İnci Narin yerlici İlkokulu, Cumhuriyet İlkokulu, Çerkekzöy Müjgan Serkan Karagöz Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi (Okulu), Metin Seçkin Ortaokulu ve Çerkezköy Türk tekstil Vakfı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne gitti.

 

VELİLER YAĞIŞ ALTINDA BEKLEDİ

 

Erken saatlerde okullara gelen öğrencilere anne ve babalarının yanı sıra yakınları da eşlik etti. Sınav öncesi polis ekipleri çevrede güvenlik önlemi alırken, sınav giriş belgesi ve nüfus cüzdanı olmayanlar ise sınava alınmadı. Sınava girecek öğrencilerin belgeleri giriş kapsında görevli öğretmenler tarafından kontrol edilirken, polis ekipleri de öğrencilerin üzerlerini aradı. Küpe, kolye, saat, halhal ve benzeri eşyalar salonlara sokulmadı. Adaylar salon girişlerinde bu değerli eşyalarını çıkartıp yakınlarına teslim etti. Görevli öğretmenler de sınava dakikalar kala sık sık anonslar yaparak sınava girecek öğrencilere uyarılarda bulundu. Sınav kuralları içerisinde bulunan saat 10.00’dan itibaren salon kapılara kapanınca sınava bir dakika gecikmeli de olsa hiç kimse alınmadı. Kimlik belgesi olmayanlar ise açık tutulan nüfus müdürlüğünde yeni kimlik belgesi çıkartarak zamanında sınav salonlarına girebildi. Bazı öğrenciler heyecanlı olduklarını ifade ederlerken, kimileri ise hedeflerinin sınavı başarabilmek diye noktaladı. Sınavın başlamasıyla birlikte bütün kapılar kapanırken, öğrenciler sınav başında ter döktü. Öğrenci velileri ise sağanak yağışa rağmen bir an olsun okul çevresinden ayrılmadı.

 

Haber/Şaban KARDEŞ

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10