Çetin: Hastanenin ihale süreci başladı

Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, AK Parti Kapaklı İlçe Başkanı Ercan Üçel, Önceki dönem AK Parti İlçe Başkanı Salih Bezgin ve belediye meclis üyeleri belediye binası önünde Kapa

Kapaklı 27.06.2019 17:52:00 0
Çetin: Hastanenin ihale süreci başladı

Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin belediye önünde basın toplantısı gerçekleştirerek Kapaklı’ya yapılması planlanan devlet hastanesiyle ilgili bilgiler verdi.

 

BASIN AÇIKLAMASI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

 

Dün saat 11.00’de Kapaklı Belediye binası önünde gerçekleştirilen basın açıklamasına Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, AK Parti Kapaklı İlçe Başkanı Ercan Üçel, Önceki dönem AK Parti İlçe Başkanı Salih Bezgin ve belediye meclis üyeleri katıldı. Devlet hastanesinin Milli Emlak Servisi’nin Çevre ve Şehircilik Bakanlığına devir teslimi söz konusu olduğundan hastane işlemlerinin geciktiğini kaydeden AK Parti Kapaklı İlçe Başkanı Ercan Üçel “ Bizlerde yaklaşık 1 ay önce belediyemizi ziyaret eden Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop’a hastane ile ilgilimizi sıkıntımızı ilettik. Kendisi de burada bakan beyi arayarak işlemleri hızlandıracağını söylemişti. Geçtiğimiz günde bize müjdeli haberi verdi. Kapaklı’mıza yaklaşık 60 milyon TL’lik bir devlet hastanesi kazandıracağımıza dair bakanlık oluru gelmiştir. Hastanemiz Kapaklı’mıza büyük bir değer katacaktır. Hala eksikliklerimiz var. İlerleyen günlerde de bu eksikliklerimiz ile ilgili çalışmalarımızı sürdürmeye devam edeceğiz.” dedi.

 

“SAĞLIK KONUSUNDA TERCİH EDİLEN İLÇE OLACAKTIR”

 

Üçel, konuşmasında AK Parti Eski İlçe Başkanı Salih Bezgin’in de hastane yapımı konusunda oldukça fazla emeği olduğunu kaydetti. Hastanenin Kapaklı’ya hayırlı olması temennisinde bulunan Eski İlçe Başkanı Salih Bezgin “ İlerleyen yıllarda Kapaklı sağlık konusunda tercih edilen ilçe olacaktır” diye konuştu.

 

“ŞENTOP HOCAMIZ BİZE MÜJDEYİ VERDİ “

 

31 Mart yerel seçimlerinin ardından önlerinde uzun bir hizmet süreci olduğunu kaydeden Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin“ Bildiğiniz üzere 31 Mart seçimlerinin ardından gündemimizi oldukça meşgul eden bir seçim daha oldu. 23 Haziran’da seçim halkın tercihi ile sonuçlandı. Bundan sonra önümüzde Cumhurbaşkanlığı seçimlerine kadar bir seçim bulunmuyor. Yerel seçimlere kadar da uzun bir süre önümüzde. Bu süre içerisinde inşallah seçim değil, icraat konuşacağız. Bu bağlamda hem devlet anlamında hem de Büyükşehir ile sıkı görüşmeler ile hizmetlerimize devam edeceğiz. Geçtiğimiz günlerde İl Sağlık Müdürümüz Cengiz Becerir bizleri ekibi ile beraber ziyaret etmişti. Hastanemizin yeri ile ilgili protokolün bitme aşamasında olduğunu ifade ederek bu güzel haberi bizlere müjdelemişti. Çok değerli Meclis Başkanımız Prof. Dr. Mustafa Şentop hocamız da bizlere müjdeyi verdi. İhale sürecinin başladığını ifade etti. Bundan sonraki süreç Çerkezköy Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü mevcut hastaneyi devralıp, bizim de 70 dönüme yakın tahsis etmiş olduğumuz yere belki de Türkiye’de bir ilk olacak hastane projesini ihaleye çıkartacağız. Bir özel hastaneden de güzel görünümü ve fonksiyonel yapısı ile Kapaklı’mıza değer katacağına inanıyorum. 105 ila 117 arasında bir yatak sayısı olacak. Akabinde alanımız geniş ihtiyaca binaen devletimiz bu hastanenin ilerleyen günlerde kapasitesini artırabilecek” dedi.

 

“KAPAKLI HİZMETE AÇ”

 

İl Sağlık Müdürü Cengiz Becerir ile yaptıkları konuşmada Kapaklı’ya diş hastanesinin de kazandırılacağı müjdesini veren Çetin “ Kapaklı her anlamda hizmete aç. Yeni ilçe olmanın sıkıntılarını yaşıyoruz. Hocamızın bizlere katkılarının olacağını hep ifade etmiştik. Bu ilk fişek olsun diyoruz. Bu arada hükümet konağımız da tamamlanma aşamasına geldi. Çok kısa bir zamanda inşaatını bitirip faaliyete geçirilecektir. İnşallah bundan sonra da beklenen hizmetleri beraber yaşayacağız” açıklamasında bulundu.

 

“BÜYÜKŞEHİR İLE UYUMLU ÇALIŞACAĞIZ”

 

Kapaklı Belediyesi olarak Büyükşehir ile uyumlu bir çalışma süreci geçireceklerini kaydeden Çetin “Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, geçtiğimiz gün bütün kurmayları ile beraber ilçemizdeydi. Sabah namazı ile beraber sahada gezdik dolaştık. Derelerden tutunda birçok konuya varıncaya kadar kendisine bunları yerinde gösterdik. Belediyemizde yaklaşık 3 saatlik bir toplantı ile beklentilerimizi ve sorunlarımızı anlattık. Bu 5 yıl boyunca büyükşehir ile de çok uyumlu çalışacağımıza inanıyorum. Dolayısıyla Kapaklı’nın beklediği tüm hizmetleri bizde Kapaklı Belediyesi olarak elimizden geldiğince yapmaya gayret edeceğiz” dedi.

 

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10