Dualarla ve karanfillerle anıldılar

Geçen yıl 8 Temmuz'da Çorlu Sarılar Mevkiinde meydana gelen tren faciasında hayatını kaybeden 25 kişi, ölümlerinin 1'inci yılında kazanın olduğu bölgede dualarla ve karanfillerle anıldı. Ka

Çorlu 8.07.2019 17:23:00 0
Dualarla ve karanfillerle anıldılar

Çorlu’da, 25 kişinin yaşamını yitirdiği, 338 kişinin yaralandığı tren kazasının 1’inci yılında kazada yaralananlar ve kazada yakınlarını kaybedenlerin aileleri kazanan olduğu yerde bir araya geldi.

 

BİR ARAYA GELDİLER

 

Çorlu'da 25 kişinin yaşamını yitirdiği tren katliamının üzerinden tam bir yıl geçti. Aileler dün kaybettikleri yakınlarının mezarlarını ziyaret ettikten sonra saat 15.00'da kazanın yaşandığı Sarılar Köyü'nde bir anma programı gerçekleştirdi. Kazada hayatını kaybedenlerin yakınları ve kazadan yaralı kurtulanlar, kazadan sonra yaralılar için seferber olan ve onlara ilk müdahaleyi yapan Sarılar Köyü sakinlerine teşekkür ettiler.

 

 

ACIMIZ ÇOK BÜYÜK

 

Yaşanan kazada eşi ve oğlunu kaybeden Mısra Öz, “Hepsini özlemle hasretle saygıyla anıyoruz. Bugün bizim için söyleyecek bir sözümüz yok. Gerçekten bir şeyler söyleyebilmek çok zor. Her biri bizimle burada. Geçen yıl hepsi bizimle beraber nefes alıyordu ama ne yazık ki burada taşların altına yakınlarımızı gömdük. Hepsini çok özlüyoruz” diye konuştu. Yaşanan kazada kızını, yeğenini ve kardeşini kaybeden Zehra Bilgin de “Toplam 25 can gitti. Tüm Türkiye gördü ama yetkililer görmedi. Cennete uğurladığımız 25 kişiyi rahmetle anıyoruz. Evlat kaybetmek, hayat bitti demek. İçimizde acı çok büyük.”dedi.

 

MEVLİD OKUTULDU

 

Trenin geçişinin ardından acılı ailelere raylara kırmızı karanfiller bırakarak tren faciasında hayatını kaybeden yakınlarını anarken, mahalle camiinde hayatını kaybedenler için mevlidi şerif okutuldu. Aileleri bu günde CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun, Tekirdağ Barosu Başkanı Sedat Tekneci, Başkan Yardımcısı Egemen Gürcün, Sarılar Köyü sakinleri ve vatandaşlar da yalnız bırakmadı.

 

Haber/Şaban KARDEŞ

 

 

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10