Tren faciasını araştıralım, acıları hafifletelim

Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekili Dr. İlhami Özcan Aygun'un, 8 Temmuz 2018 tarihinde gerçekleşen Çorlu tren faciasındaki ihmallerin, sorumluluğu olanların ve mağdur ailelere yapılan kötü muamelel

Tekirdağ 10.07.2019 18:31:00 0
Tren faciasını araştıralım, acıları hafifletelim

CHP Tekirdağ Milletvekili Dr. İlhami Aygun’un Çorlu tren faciasına ilişkin Araştırma Önergesi dün TBMM gündemine girdi.

 

O TREN ONUN TABUTU OLDU

 

Aygun, önergesinin nedenlerini anlattığı konuşmasında, tren kazasında yaşamını yitirenlerin fotoğraflarını göstererek” Yaşamını yitiren 25 canımız için adalet arıyoruz. Onlar trenden bize bakıyor! Ama mağdur ailelere devlet daha büyük acılar hissettiriyor. Tren kazasında evlatlarını yitirmiş, evlatlarının bedenleri tren altında kalmış ailelere hiç utanmadan arsızca diyorlar ki:  ‘Yaşınız genç, çocuk yapabilirsiniz’ Evet, bunu söyleyen yetkilileri buradan kınıyorum. Ben böyle bir sözü kabul etmiyorum. O gün o trene binmek suç muydu? Sizin de evlatlarınız da anneniz, babanız da olabilirdi. En güvenilir ulaşım aracı diye trene bindiler. O Arda Sel merakından o trene binmişti ama merakından bindiği o tren onun tabutu oldu” diye konuştu.

 

ŞENTOP’A ÇAĞRIDA BULUNDU

 

Aygun, Tekirdağ Milletvekili olan TBMM Başkanı Mustafa Şentop’a seslenerek, “Bu kazayı ve sorumluları araştıralım, acıları hafifletelim. Kazadan bu yana 1 yıl geçti, konunun araştırılmasını bırakın görüşülmesini bile istemiyorsunuz” dedi. Aygun, “Bu kaza değil faciadır.Tepeden aşağı herkes sorumludur” dedi. Aygun “Arda Sel’in dedesi gelmiş, adalet arıyor kızıyla beraber ama emniyet güçleri diyor ki ‘Vekilleri ayırın, diğerlerini süpürün’. Bunlar mal mı, çöp mü? Bunları süpürün diyorsunuz. Polis diyor ki ‘Bu bizim jargonumuz.’ Ben böyle bir jargonu kabul etmiyorum. Ben vatandaşımla eşit kategorideyim.Bu kelimeyi emniyet güçlerinin sözlüğünden çıkarmasını talep ediyorum. Evet, o gün dede zehirlendi, hastaneye kaldırıldı, tansiyonu 20’ye çıkmıştı. Allah korusun, o gün o dedemizi de kaybetseydik, acaba bunun hesabını kimler verecekti?”

 

MARJİNAL OLAN KİM?

 

CHP Tekirdağ Milletvekili Dr. İlhami Özcan Aygun, Çorlu 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen ilk duruşmada, Mahkeme Heyeti’nin kazada yakınlarını kaybeden aileleri içeri almak istemediğini söyledi. Bu sırada polislerin mağdur ailelere sert bir müdahalede bulunduğunu anlatan Aygun,  Tekirdağ Mülki İdare Amiri’nin ‘Marjinal gruplar faaliyette bulunduğu için orada güvenlik tedbirleri artırılmıştı” açıklamasına tepki göstererek “ Oğlunu kaybeden kişi marjinal güç mü? Yine, boynunda boyunluğuyla gelen yaralı kardeşimiz mi marjinal militan? Yine, annesini, babasını kaybeden İsmail Kartal kardeşimiz mi marjinal militan? Evet marjinal militanın elinde su şişesi var, buna müdahale ediliyor. Arkadaşlar darp raporu aldılar, emniyet güçleri hakkında, emir verenler hakkında suç duyurusunda bulundular” dedi.

 

RED EDİLDİ

 

Aygun “Pamukova’yı paklayan bilirkişi heyeti Çorlu’ya gönderildi. Bunlar kimler? Devlet Demiryollarıyla ortaklığı olanlar. Sinyalizasyon işleri yapan Savronik firmasının yönetim kurulu başkanı. Diğeri kim? İkmal bakım işlerini yapan firmada danışmanlık yapan kişi. Esasında bu kazada tepeden aşağıya herkes suçlu! Suçu, doğa olaylarına yıkamazsınız!” dedi. Acıları hafifletme çağrısı yapan Aygun “O ailelere sıkılan gaz bombalarına, atılan coplara hep beraber göğsümüzü siper edelim ve acılarını hafifletelim. Acıları siyaset malzemesi yapan biz değil, sizsiniz. Adalet istiyoruz, başka bir şey istemiyoruz. Gelin bu önergeye destek olun” çağrısı yaptı. Aygun’un çağrısı karşılık bulmadı. Önergenin görüşülmesi AK Partili ve Milliyetçi Hareket Pratili vekillerin oyları ile reddedildi.

 

Haber/Melek ELMA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10