"10 gün içinde imardaki eksik tahakkuk ve tahsilatı tamamlayacağız"

Basın mensupları ile kahvaltıda bir araya gelen Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, belediyede yaşanan imar vurgunuyla ilgili hem savcılık soruşturmasının hem de belediyenin idari soruşturmasının devam e

Çerkezköy 24.07.2019 20:01:00 0

Sahte makbuzlarla yapılmış 1 milyon 51 bin 981 liralık ruhsat, iskan, imar durumu gibi işlemin olduğunu kaydeden Akay, “Biz bu yapılmış işlemlerle ilgili tebligatlarımızı yaptık. ‘Paralarınızı yatırın, yoksa bun noktada işlemler başlayacak’ çağrısından sonra, daha önce belediyeye ödendiği söylenen fakat başka ellere ödenen 1 milyon 51 bin 981 liranın 646 bin liralık kısmı Çerkezköy Belediyesi’nin kasasına girdi. Yüzde 62’lik bir ödeme söz konusu. Geriye kalan yaklaşık 400 bin liralık bekleyen ödeme var. Bizim Çerkezköy Belediyesi’nde ruhsat alırken de, iskan alırken de işlem başlangıcındaki muhatabımız ilk sahibi, müteahhit değil. Bizim muhatabımız birincil şahıslar. Biz de bu çağrıları birinci şahıslara yaptık” dedi.

 

“TEBLİGAT SÜRESİNİN BİTMESİNİ BEKLİYORUZ”

 

Ödenmesi gereken paralarla ilgili tebligatların süresinin bitmesini beklediklerini kaydeden Başkan Akay, “Ruhsat alıp da daha inşaata başlamayanlar var. Bunlar ödeme yapmazsa ruhsatını iptal edeceğiz, bu da düşecek. Dolayısıyla geriye yaklaşık 230 bin liralık bir iskanlar, imar durumları kalacak. 10 gün içerisinde biz artık şu kadar bedeli aldık, bu kadar ruhsatı iptal ettik, bu kadarını resen tahakkuk ederek icra ya da ödeme emri yoluyla talep ettik noktasına gelmiş olacağız. Melese bu noktada bir yola girmiş durumda” dedi.

 

“MÜFETTİŞ TALEP ETTİK, BEKLİYORUZ”

 

Yaşananlardan dolayı Çerkezköy Belediyesi’nin mağduriyetinin yanı sıra vatandaşın da bu noktadaki eksik yaklaşımından bir mağduriyetinin söz konusu olduğunu kaydeden Akay, olayla ilgili savcılık boyutunun devam ettiğini, kendilerine ulaşan her türlü bilgiyi de savcılıkla paylaştıklarını söyledi. Bu işlere yeltenenlerin ve Çerkezköy Belediyesi’nin içerisinde bu işle irtibatta olanların tespiti noktasında savcılık soruşturmasının devam ettiğini kaydeden Akay “Bu olayla alakalı Çerkezköy Belediyesi 1 memurun işe gelmediğinden dolayı memuriyetine son verdi. 2 memuru açığa aldı. 1 daimi işçiye işlem yaptı. 2 tane Personel A.Ş. çalışanının da işine son verdi” dedi. İdari soruşturmanın devam ettiğini belirten Akay, önce valilik makamına, ardından bakanlığa yazı yazarak müfettiş talebinde bulunduklarını anımsatarak müfettiş beklediklerini söyledi.

 

Haber / Şaban KARDEŞ

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10