Başkan Akay, gazetecilerle kahvaltıda bir araya geldi

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, 24 Temmuz Gazeteciler Günü ve Basın Bayramı dolayısıyla basın mensupları ile Peravilla Pastanesi'nde dün saat 10.00'da düzenlenen kahvaltıda bir araya geldi

Çerkezköy 24.07.2019 20:52:00 0
Başkan Akay, gazetecilerle kahvaltıda bir araya geldi

Kahvaltının ardından konuşan Başkan Akay, “Bugün 24 Temmuz basında sansürün kaldırılışının 111. yıldönümü. Tüm basın mensubu arkadaşlarımızın gününü bir kez daha kutluyorum. Türkiye'de 24 Temmuz'un böylesine önemli bir durumu var. Ancak Türkiye'de basından sansürün kaldırışını kutladığımız bugünlerde gönül isterdi ki Türkiye'deki basının daha özgür bir şekilde görevlerini yapıyor olsun. Daha da özgürleştirebilmek için neler yapılması gerektiğini düşündüğümüz günleri yaşıyor olsaydık” dedi. Özellikle yerel basın açısından, yerel basının Türkiye'deki durumunun ve konumunun daha da güçlendirilmesi adına yapılması gerekenlerin konuşulması gerektiği bir süreçte bazı hazırlıkların, yerel basındaki sıkıntıları daha da güçleştireceğini kaydeden Akay, Türkiye'de basın özgürlüğünün daha da artacağı, yerel basının öneminin daha da artacağı, yerel basının daha da güçlenebilir duruma geldiği günleri konuşuyor olmanın özlemiyle basın mensubu arkadaşlarımın 24 Temmuz Basın bayramını kutluyorum” dedi.

 

“HIZLI TREN PROJESİ BAŞLAMA AŞAMASINDA”

Edirne-İstanbul hızlı tren projesinin başlama aşamasında olduğunu kaydeden Akay, “Edirne'den İstanbul'a yapılacak hızlı tren projesinin en önemli noktalarından birisi Çerkezköy olacak. Yani şehir merkezlerinin uğrak noktalarından biri bu nokta yani  Çerkezköy olacak.   Çerkezköy'e olumlu anlamda katkı vereceğinden destekliyoruz. Ancak Çerkezköy’ü zora sokacak, trafik sorunlarını sıkıntıya sokacak, vatandaşı doğru yönetildiğini göremediğimiz kamulaştırmalar ile ilgili zora sokacak durumları, gözlemlerimizi paylaşmak istiyorum. Öncelikle Çerkezköy’ün ulaşımla ilgili sıkıntısı nedir, şuanda Ambardere bölgesinden hızlı tren yeni hattı 29 Ekim Spor komplekslerinin bir kısmını alarak hatta geliyor. Şuanda bize gelen kısmıyla Hükümet Caddesi’nin Gabralı Un Fabrikası’nın olduğu hizadan bir kısmı kapatılmış durumda” dedi.

“YENİDEN REVİZE EDİLEREK BİZE GELMESİNİ TALEP EDİYORUZ”

Bir alternatif geçiş yolu, geçiş çözümü ortaya konmadan, projenin içerisine konmadan Hükümet Caddesi Altı Yol Kavşağı’na girdiğinizde bir kör yola dönüşür durumda olduğunu söyleyen Akay, “Bu sıkıntılarımızı demir yolları ile paylaştık, paylaşmaya da devam edeceğiz. Çerkezköy’ün çıkış noktasında BSH kavşağında Namık Kemal Bulvarı’nın yanından giden hatta Çerkezköy’ün orada bir imar planı var. bu planın dışında yine o altı yolun  yani Güveniş Caddesi, Hayri Batur Caddesi, Namık Kemal Bulvarı’nın kesiştiği noktadan 4 metrelik duvarla geçecek bir yine  hızlı tren projesi var. Bunun üstgeçit ve altgeçit bağlantıları da dahil bizi tatmin edecek bir durumun olmadığını bugünden konuşuyoruz” dedi. Akay, Çerkezköy'e katma değer sağlayacak bu projenin, Çerkezköy’ün giriş ve çıkışlarında, yeni geçiş çözümlerinin yeniden revize edilerek bize gelmesini ve bu geçiş yollarının Çerkezköy'ün trafik çözümlerinin önünü açacak şekilde programlanmasını talep ettiklerini söyledi.

“KARŞISINDA OLACAĞIZ”

Belediye Başkanı Vahap Akay, Kızılpınar Veliköy Mahalleleri arasında TOKİ tarafından yapılmak istenen bir kamulaştırma durumunun da olduğunu belirterek, “Halkalı İkitelli bölgesindeki bir sanayinin o bölgeye gelmesi ile ilgili bir hazırlık başladı. Bu alan Veliköy'ün Beylikçayırı bölgesine doğru büyüyerek yaklaşık 1 milyon 450 bin metrekarelik alanda bir kamulaştırma durumu başlamıştır. Şimdi kamulaştırmanın TOKİ tarafından yapılması öngörülüyor ve İkitelli civarında kurulan şirketler, dernekler vasıtasıyla, 18 uygulama hazırlığında olan bölgelerin ucuza kamulaştırılarak şirket vasıtasıyla İstanbul'daki birileri tarafından alınarak buraya bir yapım hazırlığı içerisinde olduğunu görüyoruz. Burada Çerkezköy’ün toprakları üzerinden bu şekilde haksız ilerlemenin doğru olmadığını ve bu haksız ilerlemenin karşısında olacağımızı da belirtmek isterim” dedi.

“KARŞISINDA DURACAĞIZ”

Burada yıllardan beri yatırım yapmış insanların olduğunu söyleyen Akay “İstanbul'daki bir şirket vasıtasıyla buradaki insanların yerlerinin ucuza alınarak başka türlü bir hale dönüştürülmesinin gidişi bu değil. Burada bir kamu yararı olacaksa ki başlangıç kamu yararı gibi gözükmemekte, ama eğer kamu yararı olacaksa vatandaşları zora sokmayacak, sıkıntıya sokmayacak doğru bir yaklaşımla yapılmasını talep ediyoruz. Kamulaştırma alanında Çerkezköy Belediyesi’ne de dere ve demiryolu arasında planlara uygulama yapılmayacak şekilde vatandaş mülkiyetli alanların bırakılarak kamulaştırma yapılma hedefi var.  200 dönüm alan Çerkezköy Belediyesi’ne kamulaştırma yükü olarak bırakılacak. Uygulama yapılması güzel alan da bir şirket vasıtasıyla TOKİ tarafından kamulaştırılacak. İki türlü de olayda sıkıntılı Hem Çerkezköy Belediyesi’ne hem Çerkezköy'de yaşayan vatandaşlara mağduriyet yaratacak.   Biz hukuki olarak da vatandaşlarımızla aynı noktada buluşarak hem Çerkezköy Belediyesi’nin hem Çerkezköy halkının mağduriyet yaşamaması adına bunun karşısında duracağımızı belirtiyorum” dedi. Akay, Çerkezköy Belediyesini ve vatandaşları zora sokacak her şeyin karşısında olduğunu kaydetti.

“SORUMLULUK BÜYÜKŞEHİRDE”

Gazetemizin dünkü sayısında “Kaderine terk edilen otogarı en sonunda lağım bastı” haberiyle gündeme getirdiği Çerkezköy Şehirler Arası Otobüs terminalindeki durumun hatırlatılması üzerine de konuşan Akay “2014 yılında göreve geldiğimizde Ali Başkan döneminde otogar yapılmıştı. Çerkezköy Belediyesi tarafından 2014’ün Mayıs-Haziran aylarında yeni otogara geçiş sağlandı. 2014 sonu, 2015 başında da otogar Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’ne devroldu. Ulaşımla ilgili, ulaştırmayla ilgili sorumluluk sahibi kurum Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi. Otogarın da sorumluluk sahibi kurumda  Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve aynı şekilde büyükşehir zabıtası” dedi.  

“ÇERKEZKÖY’E YAKIŞIR BİR DURUMDA DEĞİL”

Otogarla ilgili Çerkezköy Belediyesi’nin idari bir sorumluluğunun olmadığını söyleyen Akay “Tabi ki aynı hassasiyeti taşıyoruz. Bugüne kadar sıkıntıları, vatandaşlardan gelen uyarıları tek tek Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ile paylaştık. Uyardık.  Çerkezköy’ün lehine olan tüm eleştirileri geçen dönemde olduğu gibi bu dönemde de yapacağım. Otogarın şuan ki durumu, işletme konumu, yaşadığı sıkıntılar tabi ki Çerkezköy halkına yakışır hizmeti verir durumda değil. Bunu görüyorum. Büyükşehir Belediyesi tarafından kısa sürede Çerkezköy halkına yakışır bir hizmet verir duruma getirileceğine inanıyorum” dedi.

Haber / Seyit SÜREN


0282 726 91 91
0282 747 65 10