Ondan büyüğü yok

Kapaklı Belediyesi tarafından Atatürk Mahallesi Karşıyaka Caddesi'nde kurulan kurban pazarına kurbanlıklar gelmeye başladı. Canlı hayvan pazarına gelen üreticiler kurbanlıklarını kurdukları çadı

Kapaklı 31.07.2019 15:14:00 0
Ondan büyüğü yok

Kurban bayramına sayılı günler kala Kapaklı Belediyesi tarafından Atatürk Mahallesi Karşıyaka Caddesinde kurulan kurban satış pazarında hareketlilik başladı.

 

HAREKETLİLİK BAŞLADI

 

Kapaklı Belediyesi tarafından Atatürk mahallesinde kurulan hayvan pazarında Kurban Bayramına henüz on gün olmasına  rağmen hareketli günler yaşanıyor. Kurbanlık için iyi bir hayvanı uygun fiyata bulmak isteyen  vatandaşlar, pazarı gezerken, karar verdikleri için satıcılarla pazarlık yapıyor. Küçükbaş hayvanların bin 100 , büyükbaşların ise 10 bin lira civarından  satışa başladığı kurbanlık pazarında en büyük ilgiyi, bir ton 200 kilogram ağırlığındaki “ Paşa” adlı boğa görüyor.

 

 

PAZARLIKLAR YAŞANIYOR

 

Kurbanlık hayvan almak için pazara gelen vatandaşlar ile kurbanlık satıcıları arasında kıyasıya kurbanlık pazarlıkları yaşanıyor. Hayvan almayı son günlere bırakmak istemeyen vatandaşlar kurban pazarına akın ederek bütçelerine en uygun kurbanlığı almak için dolaşıyorlar. Bu esnada vatandaşlarla satıcılar arasında da uzun pazarlıklar yaşanıyor. Ortak bir fiyatta anlaşmak için dakikalarca süren el sıkışmalar sonunda tatlıya bağlanıyor.

 

 İYİ OLACAĞININ İŞARETİNİ VERİYOR

 

Hareketliliğin erkenden başlamasının bu yıl işlerin iyi olacağının işaretini verdiğini dile getiren satıcılar, "Geçtiğimiz yıllara oranla bu yıl hareketlilik daha erken başladı. İşini son güne bırakmak istemeyen ya da hayvan bulamama riskine girmek istemeyenler şimdiden hayvan almak için pazara gelmeye başladılar" diye konuşuyorlar.  Vatandaşlar ise bu yıl fiyatların geçen seneye oranla daha pahalı olduğundan dert yanıyorlar. Özellikle büyükbaş hayvanların fiyatlarının el yaktığına değinen vatandaşlar çoğunlukla grup halinde büyükbaş hayvan almayı tercih ettiklerini dile getirdiler.

 

 

 KÜÇÜKBAŞLAR 1100-1300 ARASINDA DEĞİŞİYOR

 

Küçükbaş hayvan satıcısı Enis Değirmenci, fiyatların piyasa şartlarının altında olduğunu belirterek, "Kurban Bayramı'nın yaklaşması ile fiyatların artmasını bekliyoruz. Fiyatlarımız şu an piyasa şartlarına göre düşük,  malımızın tam karşılığı değil. Allah bereket versin, az da olsa bir kazancımız var. Küçükbaş hayvanların satışı 11100-1300 TL arasında değişiyor. 400 küçükbaş hayvan ile geldim ve bugüne kadar yüzde 30’unu sattım. Önümüzdeki günlerde satışlarımızın daha da artacağına inanıyorum” dedi.

 

PAŞANIN FİYATI 25 BİN TL

 

Hem heybeti hemde fiyatıyla büyük ilgi gören Paşa adlı boğanın sahibi Serdar Demir ise “ Kurban pazarının paşasını 25 bin TL’den alıcısını bekliyoruz. 1 ton 200 kilo ağırlığındaki paşa için iş adamlarını bekliyoruz” dedi. Samsun Alaçam’dan Kapaklı’ya geldiğini kaydeden hayvan satıcısı Metin Bıcır ise” Fiyatlarımız 10-15 bin TL arasında değişiyor. Kurban pazarında şuan hareketlilik iyi. Allaha şükürler olsun güzel müşterilerimiz geliyor. Kapaklı’ya 28 büyükbaş hayvan ile geldim ve bugüne kadar 11’ini sattım. Bayrama kadarda inşallah biter” dedi.

 

ZABITA EKİPLERİ HAZIR BEKLEYECEK

 

Vatandaşların sağlıklı ve güvenli bir şekilde kurbanlıklarının alım, satım ve kesim işlemlerini gerçekleştirebilmesi için Kapaklı Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü ve Zabıta Müdürlüğü ekipleri belirlenen alan üzerinde hazır bulunuyor. Satışı gerçekleştirilmek üzere belirlenen kurbanlık hayvanlar veteriner hekim kontrolünden geçirilecek.Konuyla ilgili açıklamada bulunan Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin “ Yaklaşmakta olan Kurban Bayramımız kapsamında vatandaşlarımızın sağlıklı bir şekilde kurban satış ve kesim işlemlerini yapabileceği bir alanı Kapaklı’mıza kazandırdık ve kurbanlıklarımız gelmeye başladı. Vatandaşlarımızın mağdur olmaması amacıyla satışı gerçekleşecek olan kurbanlık hayvanlar Belediyemiz Sağlık İşleri Müdürlüğü ekiplerimizce veteriner hekim kontrollerinden geçecek. Kurulacak olan pazar içerisinde güvenli bir ortam oluşması doğrultusunda Belediyemiz Zabıta Müdürlüğü ekipleri alan içerisinde hazır bulunacak.” dedi.

 

Haber/Faik Onur KAYA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10