Çerkezköy'de yol çizgileri yenilendi

Çerkezköy ilçe içindeki caddelerde silinen yol çizgileri yenilendi. Cengiz Topel Caddesi'nde de başlayan  yol  çizgileri yenileme çalışmaları ilçenin diğer caddelerinde de tamamlandığı kaydedildi.

Çerkezköy 2.08.2019 17:47:00 0
Çerkezköy

Yol çizgilerinin hem araç trafiği hem de yaya trafiği açısından önemli olduğunu belirten yetkililer,  "Yollara çizilen çizgilere gerek araç trafiğinin düzenli akışını sağlamak hem de yaya trafiği acısından önem taşımaktadır. Yol çizgilerine her sürücünün mutlak uyması gerekmektedir. Her çizgi sürücüye ayrı bir şey anlatır.  Çerkezköy ilçe genelindeki caddelerde silinmiş olan yol çizgileri tamamen yenilendi. Bu yenileme çalışmaları belirli zamanlarda yani çizgilerin kaybolmaya başladığında yenileme çalışmaları yapılıyor. Buda maksimum yılda iki yada üç kez oluyor”dediler.

  

YAYALARIN MUTLAKA UYMASI GEREKMEKTEDİR

 

Yetkililer,yol çizgilerinin ne anlama geldiği konusunda da,  “Kesik çizgi, çizgisi görüşü açık, düz yol kesimlerine çizilir. Bu çizgi, trafiği tehlikeye düşürmemek kaydıyla öndeki aracı geçmek gibi sebeplerle şerit değiştirebilecek çizgidir. Devamlı çizgi olan yerlerde ise hiçbir şekil de  sol şeride geçilmez ve üzerinden de gidilemez. Öndeki araçları geçmenin yasak olduğu kavşak, tepe üstü, viraj, yaya geçidi, köprü, tünel gibi yerlerin yaklaşımında çizildiği için şerit de kesinlikle değiştirilemez. Kesik ve devamlı çizgi yan yana ise, bu çizgi boyunca araçlara en yakın olan çizginin anlamına göre hareket edilmesi gerekir. Kesikli çizgiye yakın olan araç şerit değiştirebilir, düz çizgiye yakın olan araç şerit değiştiremez. Paralel devamlı çizgi’de ise taşıt yolunun bölümü yol durumuna getiren refüj anlamındadır. Bu çizgiler boyunca karşı yönden gelen trafik için ayrılmış yol bölümüne girilmez. Girildiği takdirte trafik karışır kazalara yol açar. Ayrıca önemli bir trafik çizgisi de okul çizgileridir. Bu çizgiler oku önlerinde yada yakınlarında bulunur.Gidişe ayrılmış çok şeritli yollarda ise sürücülerin yapmak zorunda oldukları hareketleri göstermek maksadıyla taşıt yoluna yazılan yazılar ve çizilen işaretlerdir. Bu çizgiler özellikle kavşak yaklaşımlarında, gidilecek yöne göre uygun şeride girilmesini belirtir. Kısaca her yol çizgisinin ayrı bir anlamı var. yayalar için çizilmiş çizgiler de yayaların geçişini sağlamak içindir. Dolayısıyla gerek sürücüler gerek yayalar yol çizgilerine mutlaka uyması gerekmektedir”diye bilgi verdiler.

 

 Haber/Seyit SÜREN

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10