Samet Ayaz Türkiye şampiyonu oldu

İspanya'da Ekim ayında yapılacak alan Avrupa Gençler Taekwondo şampiyonası öncesinde Ankara'da yapılan Gençler Milli takım seçme müsabakalarında 73 kilogramda yarışan Milli sporcu Samet Ayaz tüm rakip

5.08.2019 13:58:00 0
 Samet Ayaz Türkiye şampiyonu oldu

Çerkezköy Şampiyon Spor Kulübünün Milli sporcusu Samet Ayaz Ankara Keçiören Taha Akyol Spor salonunda devam eden Avrupa şampiyonası Milli Takım seçmelerinde 73 kilo genç erkeklerde Türkiye şampiyonu oldu.

HEDEFLERİM YÜKSEK

Milli sporcu Samet Ayaz  73 kilo Genç  erkekler kategorisinde Avrupa Şampiyonası Milli takım seçmelerinde  beş maç yaptığını ve beşini de farklı olarak kazanıp Türkiye şampiyonu olduğunu belirtti. Ayaz, “Avrupa şampiyonası Milli takım seçme müsabakalarına bir süredir Milli antrenör olan babam Vural Ayaz’ın çalıştırıcılığında ve nezaretinde sıkı bir çalışma yaptım. Diğer organizasyonlarda olduğu gibi bu organizasyonda da Milli takım seçmelerinde derece alarak milli takım formasını giyerek Avrupa şampiyonasında  yer almak ve ülkemi çok iyi bir şekilde temsil etmek  öncelikli düşüncemdi. Başarılı olmak için elimden geleni yaparak elemelerde  beş maçımı da farklı şekilde kazandım. Amacım Milli forma ile de Avrupa’da ses getirmek ve başarılı olmak başka bir düşüncem de yok”” diye konuştu.

“ÇOK MUTLUYUZ”

Samet Ayaz’ın antrenörü olan babası Milli Antrenör Vural Ayaz’da, “Samet, Avrupa şampiyonası Milli takım seçmelerinde başarılı olmak için gerçekten çok ama çok sıkı ve  bir o kadarda disiplinli bir çalışma yaptı. Yaptığı bu çalışmanın meyvesini de  Türkiye şampiyonu olarak elde etti. Samet toplam beş maç yaptı ve beş maçta da rakiplerini açık ara mağlup etti.Samet Ayaz’ın Milli takım forması ile Avrupa’da da başarılı olacağına inanıyorum.Samet’in seçmelerde de  73 kiloda Türkiye şampiyonu olmasından mutluyuz”dedi.

Haber/Seyit SÜREN


0282 726 91 91
0282 747 65 10