Fetö'den 3 bin 31 kişiye işlem yapıldı

Tekirdağ İl Emniyet Müdürlüğü, fetö/pdy Terör Örgütü mensuplarına yönelik 15 Temmuz 2016 tarihinden bugüne kadar gerçekleştirilen operasyonların bilançosu ile açıklamada bulundu. Emniyet yetk

Tekirdağ 6.08.2019 16:55:00 0
Fetö

Tekirdağ İl Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamada, son zamanlarda bazı yerel basın kuruluşlarında ve sosyal medyada yer alan haberlerde, Çorlu’da ve il genelinde Fetö Terör Örgütü’ne yönelik gerçekleştirilen mücadeleyi itibarsızlaştırma amaçlı asılsız bilgilerin yer aldığının görülmesi üzerine kamuoyunun bilgilendirilmesi ihtiyacının doğduğu kaydedildi.

 

“CİDDİ DARBE VURULMUŞTUR”

 

Tekirdağ İl Emniyet Müdürlüğü yaptığı yazılı açıklamada “Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü olarak FETÖ/PDY Terör Örgütü mensuplarına yönelik 15 Temmuz 2016 tarihinden bugüne kadar gerçekleştirilen operasyonlarda çeşitli meslek gruplarından 3 bin 31 şahıs hakkında terör örgütünde yöneticilik yapmak,  örgüte üye olmak ve bu örgütle iltisaklı bulunmaktan adli işlem yapılmıştır. Yine bu çalışmalarda fetö/pdy Silahlı Terör Örgütünün Tekirdağ İl yapılanmasında yer alan ve geriye dönük 20 yıllık sözde il imamları ile ilçe imamları tespit edilmiş, şahısların yurt dışına firar etmeden yakalanmaları sağlanmış ve adalete teslim edilmişlerdir. 15 Temmuz 2016 darbe girişimi sonrası yapılan çalışmalarda, FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütünün mahrem yapılanması içerisinde yer alan askeri personelin yakalanabilmesi için örgütün kullanmış olduğu ‘Ankesör Sistemi’ deşifre edilmiş ve elde edilen bilgilerin tamamı diğer illerle paylaşılarak ülke genelinde yapılan diğer çalışmalara da mihmandar olmuştur.  Ayrıca darbe girişimi öncesi örgütün yapılanması içerisinde yer alan okulların bağlı bulunduğu şirketlere kayyum atamaları ilk kez Tekirdağ İlinde gerçekleştirilmiştir. Darbe girişimi sonrasında cezaevinde bulunan örgüt üyelerine ve ailelerine yardım amaçlı faaliyetlerine devam ettiği tespit edilen örgüt üyeleri yakalanmış ve adli mercilere teslim edilmişlerdir. Böylece örgütün tekrar yapılanmasının önü kesilerek finansal yapılanmasına ciddi bir darbe vurulmuştur” dedi.

 

“KARARLILIK İLE DEVAM EDECEKTİR”

 

Yetkililer “ Yapılan istihbarı çalışmalarda FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütü üyelerinin özellikle yapılan soruşturmaları itibarsızlaştırarak kamuoyu üzerinde etkili olmaya çalıştıkları ve bu minvalde faaliyet gösterdikleri bilgi alınmıştır. Ancak unutulmaması gereken terör örgütü üyeleri yapmış oldukları her eylemi yasa dışı olarak yürütürken, örgüt soruşturmalarını yürüten Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcılığı ve Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü çalışmalarını adalet ve kanunların uygun gördüğü tedbir ve sistemler doğrultusunda yürütmektedir. Bu sebeple yapılan çalışmalarda yakalanan şüphelilerin isimlerinin ve örgüt içerisindeki pozisyonlarının açıklanması söz konusu değildir. Ancak fetö/pdy Silahlı Terör Örgütü ile ilgili elinde bulunan bilgi ve belgeleri adli mercilerle paylaşmak her vatandaşın görevi olduğu gibi sosyal medyada ve yerel basında yayın yapan kişilerin de görevi olduğu unutulmamalıdır.Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü başta fetö/pdy Terör Örgütü olmak üzere tüm terör örgütlerine yönelik kararlı mücadelesini sürdürmekle birlikte üzerine düşen görevi adil ve tarafsız bir şekilde layıkıyla yerine getirmeye devam etmektedir.Kamuoyuna saygıyla duyurulur” ifadeleri kullanıldı.

 

Haber/Faik Onur KAYA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10