Trenlerdeki doluluk oranı yüzde yüze ulaştı

Kurban Bayramı tatilinin başlamasıyla birlikte, Çerkezköy Tren Garında arife günü ve bayram boyunca yoğunluk yaşandı.Beş günlük Kurban Bayramı tatili nedeniyle Çerkezköy'deki Tren Garınd

Çerkezköy 15.08.2019 17:20:00 0
Trenlerdeki doluluk oranı yüzde yüze ulaştı

Akaryakıt fiyatlarının devamlı artık göstermesi ile birlikte artan şehirler arası otobüs bilet fiyatlarının ardından vatandaşların büyük çoğunluğu 5 günlük Kurban bayramı tatilinde trene ilgi gösterdi. Bayram nedeniyle TCDD’nin  Çerkezköy istasyonunda beş gün boyunca yoğun bir yolcu trafiği yaşandı.

 

SOLUĞU TREN İSTASYONLARINDA ALIYOR

 

Artan otobüs bilet fiyatlarının ardından vatandaşlar bayramlarda soluğu TCDD’nin Gar ve istasyonlarında alıyor. Tren bilet fiyatlarının otobüs bilet fiyatlarına göre çok daha ucuz olması ayrıca ve trenlerde gidiş dönüş ve öğrenci gibi indirimlerin olması vatandaşların yüzünü güldürüyor. Öte yandan otobüs ücretleri 30 TL’den satılırken, Çerkezköy-Halkalı-Halkalı-Çerkezköy tren sefer ücreti öğrenci 6,5 lira, tam bilet ise 9 liradan satılıyor. Çerkezköy’den Halkalı’ya seferler saat 10.04 ile 17.45 saatleri arasında, Halkalı’dan ise Çerkezköy’e saat 06.50 ile 18.00 olmak üzere karşılıklı iki sefer yapılıyor.

 

 UCUZ VE DAHA GÜVENLİ OLDUĞU İÇİN TRENİ TERCİH ETTİK

 

Vatandaşlar “ Tren fiyatlarının otobüs fiyatlarına göre daha ucuz olması nedeniyle tercih ettik. Çerkezköy İstanbul arası  otobüs fiyatları 30 TL’den satılıyor. Tren fiyatları ise 9 TL’den satışa çıkıyor. Trenle seyahat güvenli ve rahat oluyor. Son dönemlerde artan otobüs fiyatlarına göre tren yolculuğu daha ucuz hemde trafik sorunumuz olmuyor. Çerkezköy’den İstanbul’a 1 saat 30 dakikada ulaşabiliyoruz” dediler. Yetkililer ise bayram boyunca vatandaşların trene olan tercihlerinin yoğunlaştığını dile getirerek doluluk oranının yüzde yüze ulaştığını ifade etti.

 

Haber/Seyit SÜREN

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10