Kulübü sattırmadılar

Haftalardır merakla beklenen 1911 Çerkezköy Doğanspor ' satılacak mı ?', ' sahip çıkılacak mı' sorusu Cumartesi günü yapılan olağanüstü genel kurulda cevabını buldu. Tansiyon

Çerkezköy 18.08.2019 17:57:00 0
Kulübü sattırmadılar

Geçtiğimiz hafta çoğunluk sağlanamayan Çerkezköy 1911 Doğanspor’un olağanüstü genel kurulu Cumartesi günü saat 18.00’de 4K Çay evinde yapıldı.

 

KULÜBÜN İSMİ DEĞİŞTİ

 

Kongrede divan başkanlığına İmdat Özgör, divana ise Cevdet Aykaç ve Muzaffer Savaş seçildi. Saygı duruşu ve İstiklal marşının okunmasının ardından tüzük değişikliği görüşülürken, ilk verilen önergede 1911 Çerkezköy Doğanspor’un isminin ‘ Çerkezköy 1911 Spor Kulübü’ olarak değiştirilmesi konusu görüşüldü. Bazı üyelerin kulübün ismi ‘ Öz Çerkezköyspor, Yeni Çerkezköyspor’ olması yönünde görüş bildirmesi üzerine konuşan üyelerden Sebahattin Çolakoğlu “ 1911 isminden rahatsız olduğunuz için mi ismini değiştirmek istiyorsunuz. 1911 belediyenin kuruluş tarihidir” diye konuştu. Yapılan konuşmaların ardından kulübün isminin Çerkezköy 1911 Spor Kulübü olarak değiştirilmesi oy birliği ile kabul edildi.

 

YENİ ÜYELER BELİRLENDİ

 

Bir diğer önergede ise Çetin Özdemir, Hiyasettin Aslan, Kubilay Demir, Mehmet Çolak, Halil Şerifoğlu, Sedat Çolak, Hayri Özdemir ve Orhan Aldemir’in kulüp üyesi olması konusu görüşüldü. Verilen önergeye tepki gösteren başkan Kazım Asbaş bu önergeye itiraz etti. Divan heyeti genel kurulda bu önergenin görüşülebileceği konusunda görüş bildirmesi üzerinde ilgili önerge kabul edilirken, kulüp yönetiminin 21 kişiden 15 kişiye düşürülmesi konusu da oy birliği ile kabul edildi.

 

 

YENİ YÖNETİM BELLİ OLDU

 

Kulüp tesislerinin yeni yerinin belirlenmesinin ardından seçimlere gidildi. Eski yönetimlerde yer alan üyelerin oluşturduğu ortak liste oy birliği ile seçilirken, kulislerde konuşulan ‘Kulüp satılacak’ sorusu da cevap bulmuş oldu. Yeni yönetimde Yakup Cin, İlhan Tural,Hiyasettin Aslan, Yusuf Kılıç, Halil Şerifoğlu, Kubilay Demir, Mehmet Çolak, Furkan Tezcan, Sebahattin Çolakoğlu, Ahmet Sarı, Gökhan Biber, Tolga Tokoçin, Selahattin Turlin, Tarık Akman, Muzaffer Savaş yer alırken, yedek üyelerde Çetin Özdemir, Cevdet Aykaç, Sefer Ekizoğlu, Hayri Özdemir, Adnan Boz, Ferhan Vardar, Necmettin Çınar, Muzaffer Kurt, Rıdvan Küçük, Saim Turlin, Orhan Aldemir, Mustafa Dülger, Murat Narçın, Zafer Kula, Serkan Ürkmez yer aldı. Denetim Kurulu ise şu isimlerden oluştu; Asiller: Uğurcan Avcılar, Hasan Tabak, Sunay Çavuşoğlu. Yedekler: İbrahim Çekçi, Uğur Erem, Akif Azcan.

 

“KRİZ BÜTÜN TAKIMLARI ETKİLEMİŞTİR”

 

Kongre sonunda bir konuşma gerçekleştiren kulübün mevcut yönetiminden Sabri Asbaş, kulübün eski başkanlarından Uğur Erem ile tartışma yaşadı. Asbaş, kulübün o dönemde harcadığı paraları Erem’e sorarken, Erem de “ Kulübü o dönemlerde belediye ve müteahhitlerden destek geliyordu. Yaşanan ekonomik krizden ötürü kulübe destek verilemedi. Bu sorun sadece Çerkezköy’de değil, Edirne’de ve Çorlu içinde geçerlidir. Kısaca ligde mücadele eden tüm kulüpleri ekonomik kriz etkilemiştir” dedi.

 

“KULÜBÜN SATILMASI TARAFTARI OLMADIK”

 

Erem, Kazım Asbaş’a ‘Kulübün Çorluspor’a satılması ‘ iddialarını sordu. Asbaş iddiaları doğrulayarak “Biz kulübe sahip çıkılmıyorsa, tesisler kullandırılmıyorsa ve uygun şartlar oluştuğu takdirde Çorluspor konusuna sıcak yaklaşıyorduk. Ben kulübün katkı payının yatırılmasının ardından Kapaklı’ya ve Çorluspor’a gittim. Kapaklı olumlu cevap vermedi, Çorluspor ise konuya sıcak baktı. Kulübün 200 bin lira nakit ve 300 bin lira çek karşılığında satılması konusu görüşüldü. Biz hiçbir şekilde kulübün satılması taraftarı olmadık. Fakat kulübe sahip çıkan olmazsa bunlar da diğer alternatiflerdi” diye konuştu.

 

KULÜBÜN 531 BİN TL BORCU VAR 

 

Asbaş’ın ardından konuşan Erem “ Bugün yapılan kongre ile birlikte kulübün satılması da rafa kalkmıştır” dedi. Kulübün 531 bin TL borucu olduğunu ve bu borcun yeni yönetim tarafından ödenmesi gerektiğini kaydeden Kazım Asbaş, paranın ödenmemesi durumunda kulübü devretmeyeceklerini ifade etti. Asbaş, “Ben bu kulübe para yatırdım. Param tedarik edilmeden kulübü yeni yönetim kuruluna teslim etmem. Bu taahhütnameyi ben verdim. Ayın 30'unda ödeme var. Bu borçlar ödenmeden hiçbir şey yapılmaz. 470 bin TL nakit alınmış.” diye konuştu.

 

TARTIŞMA ALEVLENDİ

 

Tartışmanın alevlenmesi üzerine konuşan eski yöneticilerden İlhan Tural “ Geçen yıl kendi cebimden bu kulübe 120 bin TL hiçbir karşılık beklemeden ödedim” dedi. Kulübün üç yıllık başkanlığını yapan Murat Narçın’da konuşarak “ Bu kulübün yıllardır içinde olan birisi olarak hiçbir zaman para muhabeti yapmadım. Yorulduğum için bu başkanlık görevini bıraktım. Benim bildiğim yeni yönetim gelir, başkan seçilir, bu borcu öder. Ben bu kulübe içeriden ve dışarıdan hem maddi hem de manevi olarak destek vermeye her zaman hazırım. Her zaman da yanınızdayım “dedi.

 

BÜYÜK TEPKİ ÇEKTİ

 

Öte yandan eski yönetimin Çorluspor ve Çorluspor 1947’de üyeliği bulunan  Ahmet Çavuş ,Bekir Uysalcan, Bilgin Öztürk, Burak Yurter,Çağdaş Dobrucalı, Ercüment Masat, Ergin Fındık, Ersan Yılmaz Hüseyin İğci, Mehmet Özçelik ,Mehmet Erbil ,Mehmetali Yavuz,Meral Bostan,Murat Yılmaz,Mutlu Turna, Müjdat Uysalcan, Müslüm Kahraman,Necdet Gürsoy,Oktay Çolpan,Olcay Paker,Onur  Öztürk,Orhan Diktaş, Ömer Kahraman, Öner Tekin,Ramazan Karadeniz, Ramazan Yaman,Serkan Ercili,Sıtkı Ercan,Tamer Sert,Tarık Yıs,Tezcan Aydın,Ufuk Özkan,Ümit Ünel,Yusuf Çebi,Yusuf Gümüş,Zeki Dobrucalı,Renal Rehkan ,Selami Özer,Özgür Köker,Batuhan Selvi,Serdar Elmas,Mert Yılmaz,Mehmet Emin Kankal ,Özgür Erarslan üye yapması ve Çerkezköy’lü bazı iş adamlarının ve üyelerin üyeliklerinin silinmesi ise büyük tepki çekti.

 

Haber/Şaban KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10