Pınarça deresi temizleniyor

Çerkezköy ilçe merkezinden geçen Pınarça deresinin görüntü kirliliğine, kötü kokmasına ve su akışının engellenmesine neden olan zararlı otlar ve atıklar Çerkezköy Belediye tarafından temi

Çerkezköy 29.08.2019 18:04:00 0
Pınarça deresi temizleniyor

Çalışmalarla ilgili açıklamalarda bulunan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay “ Pınarça deremiz zamanla tabanında biriken çamur, sazlıklar, zararlı otlar ve dere içine atılan çeşitli atıklar yüzünden görüntü kirliliğine ve kötü kokulara neden oluyordu. Ekiplerimiz tarafından başlatılan çalışmalar ile derenin tabanındaki çamurlar, sazlıklar ve zararlı otlar ile dere içine atılan türlü atıklar temizleniyor. Böylelikle hem Pınarça Deresi’nin kötü görüntüsü ve kokusu ortadan kaldırılacak, hem de suyun akışının önündeki engeller de ortadan kalkmış olacak” “ diye konuştu.

 

 

İLAÇLAMA ÇALIŞMASI YAPILACAK

 

Pınarça Deresi’nin tabanındaki temizlik faaliyetlerinin tamamlanmasının ardından dere tabanında ilaçlama çalışması yapılacağını da ifade eden Akay “ Bu sayede deremizin içinde bir daha zararlı ot çıkmayacak. Pınarça Deresi temizlik çalışmaları kapsamında dere yatağının her iki tarafında temizlik çalışmaları eş zamanlı gerçekleştirilecek. Pınarça Deremizdeki temizlik çalışmalarının tamamlanmasının ardından, Çorlu Deresi’nin Mustafa Uğurlu Köprüsü ile Mezbaha Kavşağı arasında kalan kısmında temizlik çalışmalarına başlanılacak. Devlet Su İşleri ve Çerkezköy Belediyesi işbirliği ile yapılacak çalışmalar ile Çorlu Deresi’nin de tabanı temizlenecek” dedi.

 

Haber/Şaban KARDEŞ

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10