30 Ağustos Tekirdağ'da törenlerle kutlandı

30 Ağustos Zafer Bayramının 97'inci yıl dönümü dolayısıyla ülke genelinde olduğu Tekirdağ ve ilçelerinde çeşitli etkinlikler kutlandı. Törenler, sabah saatlerinde Atatürk Anıtı'na çel

Tekirdağ 30.08.2019 18:16:00 0
30 Ağustos Tekirdağ

Türk halkının kurtuluş mücadelesinin zaferle sonuçlandığı gün olan 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 97'nci yıl dönümü, tüm yurtta olduğu gibi Tekirdağ'da da coşkuyla kutlandı.

 

TEBRİKAT TÖRENİ GERÇEKLEŞTİ

 

Süleymanpaşa ilçesinde bulunan tarihi Tekirdağ Valiliği önünde başlayan kutlama etkinliklerinde, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Daha sonra Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu ve günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapıldı. 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 97'nci yılı kutlama etkinlikleri, çelenk sunma törenin ardından tebrikat töreni ile devam etti. Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım'ın makamında gerçekleşen tebrikat töreninde, protokol üyeleri bayramlaştı. Etkinlikler çerçevesinde ayrıca Tekirdağ Orduevi önünde resmi geçit töreni düzenlendi. Tüm protokol üyelerinin hazır bulunduğu 30 Ağustos Zafer Bayramı resmi geçit töreni, Türk Silahlı Kuvvetlerine bağlı birliklerin geçişinin ardından sona erdi. 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlama etkinliklerine Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, Tekirdağ Milletvekilleri Dr. İlhami Özcan Aygun, Candan Yüceer, Enez Kaplan ve Mustafa Yel, Garnizon Komutanı Tankçı Kurmay Albay Mustafa Kıcanaoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel, resmi kurum ve kuruluş temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

ÇORLU’DA PROGRAMA YOĞUN İLGİ

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 97. yıl dönümü tüm yurtta olduğu gibi Çorlu'da da tören ve etkinliklerle kutlandı. Atatürk Meydanı'nda düzenlenen ilk törende Çorlu Kaymakamlığı, 5. Kolordu ve Garnizon Komutanlığı ve Çorlu Belediyesi’nin çelenkleri Atatürk Anıtı'na sunuldu. Tören saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla son buldu. Çelenk sunma töreninin ardından Çorlu Kaymakamlığı hizmet binasında tebrikat töreni gerçekleştirildi. Kaymakamlık makamında gerçekleştirilen tebrikat töreninde Çorlu Kaymakamı Cafer Sarılı, Garnizon Komutanı Piyade Albay Mehmet Kayhan ve Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt; resmi kurumların temsilcileri, askeri erkân, siyasi parti temsilcileri ve sivil toplum örgütü temsilcilerinin tebriklerini kabul etti.

30 Ağustos Zafer Bayramı kutlama programı Kaymakamlık makamındaki tebrikat töreninin ardından Omurtak Caddesi'nde yapılan etkinliklerle devam etti. Çorlu Kaymakamı Cafer Sarılı, Garnizon Komutanı Piyade Albay Mehmet Kayhan ve Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, tören aracı ile halkı ve tören kıtalarını selamladı. Günün anlam ve önemini belirten konuşmalar ve şiirlerin okunmasının ardından Çorlu Belediyesi Halk Oyunları ekipleri gösterilerini sergilediler. 30 Ağustos Zafer Bayramı töreni askeri bandonun çaldığı askeri marşlar eşliğinde askeri birliklerin geçit töreni ile son buldu.

30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI’NIN 97. YILI KUTLANDI

30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 97. yıl dönümü Malkara'da büyük bir coşkuyla kutlandı. Malkara'daki törenler saat 9.30'da Atatürk Anıtı'na çelenklerin sunulmasıyla başlandı.  Törene; Malkara Kaymakamı Erkan Karahan, 95. Zırhlı Tugay Komutan Vekili Isth. Kur. Alb. Tolga Genç, Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul, Jandarma Komutanı Ütğm. Oktay Oğuz, Malkara İlçe Emniyet Müdürü Mahmut Gülhan, Cumhuriyet Savcısı Hüseyin Demir, Belediye Başkan Yardımcıları Mustafa Özer, Ahmet Nazif Balcı, Siyasi Parti Başkanları ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Belediye Meclis Üyeleri, Daire Müdürleri, Okul Müdürleri, Sivil Toplum Kuruluşlarının Başkanları, Dernek Başkanları, Muhtarlar, Gaziler, Asker-i Erkan, öğrenciler, Basın Mensupları ve vatandaşlar katıldı. Törende Malkara Kaymakamlığı, Garnizon Komutanlığı ve Malkara Belediye Başkanlığı çelenkleri Atatürk Anıtı'na sunulmasının ardından Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ve Aziz Şehitlerimiz adına bir dakikalık saygı duruşunda bulunularak, İstiklal Marşımızın söylenmesi ile birlikte bağımsızlığımızın sembolü olan şanlı Türk Bayrağımız göndere çekildi.

BAYRAMINI KUTLADILAR

Çelenk töreninin sona ermesinin ardından saat 9.45'de Kaymakamlık Makamında tebrikat töreni gerçekleştirildi. Atatürk Bulvarı üzerinde eski otogar alanı yanında saat 10.00'da başlayan 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlama töreninde Malkara Kaymakamı Erkan Karahan, 95. Zırhlı Tugay Komutan Vekili Isth. Kur. Alb. Tolga Genç ve Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul, 30 Ağustos Zafer Bayramı törenine katılanların bayramını kutladılar. 30 Ağustos Zafer Bayramı programında Is. Yzb. Mehmet Cihangir Topçu’nun yaptığı günün anlam ve önemini belirten konuşmasının ardından, Şair Nevi İlkokulu öğrencileri Hüseyin Mete Sıraca  “30 Ağustos” Nehir Yükal ise “Zafer Türküsü”  adlı şiiri okudular.

Kutlama töreninde Anadolu Lisesi Halk oyunları ekibi gösterisi sergilediler. Halk oyunları ekibi gösterisinin ardından törene katılan askeri birliklerin ve gazilerin tören geçişinin ardından program sona erdi.

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10