Tatil bitti, ders zili çalıyor

Yaz tatilinin tadını çıkaran milyonlarca öğrenci 2019-2020 eğitim öğretim yılının başlamasıyla birlikte ders başı yapıyor. 2019-2020 eğitim öğretim yılı öncesi 1., 5. ve 9. sınıfla

Çerkezköy 8.09.2019 07:46:00 0
Tatil bitti, ders zili çalıyor

1.5,9 öğrencilerinin geçtiğimiz gün 2019-2020 eğitim öğretim yılına başlamasının ardından bugün de ilköğretim ve ortaöğretim öğrencileri için ilk ders zili çalacak.

 

40 BİNE YAKIN ÖĞRENCİ DERS BAŞI YAPACAK

 

Yaklaşık 3.5 aylık yaz tatili ilk ve orta dereceli okullar için bugün sona eriyor. Çerkezköy’de yaklaşık 40 bin öğrenci bugün çalacak zille birlikte ders başı yapacak. Yeni eğitim ve öğretim yılı öncesinde Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri öğrenci kayıtlarının devam ettiğini belirtirken, ilçeye yeni öğretmen atamalarının da yapılacağını ifade ettiler. 

 

KURUM AMİRLERİYLE TOPLANTI YAPTI

 

Bugün başlayacak 2019-2020 eğitim öğretim yılı öncesi Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı Nedim Yılancı, İlçe Jandarma Komutanı Volkan Torun, İlçe Emniyet Müdürü V. Şakir Oda, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş, kurum amirleri, okum müdürleri, okul aile birliği başkanları ve Tekirdağ S ve J Plakalı Servisçiler Derneği üyeleriyle toplantıda bir araya geldi.

 

“OKULLARI DIŞTAN VE İÇTEN KONTROL EDECEĞİZ”

 

Toplantıda, öğrenci ve velilerinin daha güvenli ve huzurlu bir eğitim-öğretim yılı geçirmelerini sağlamak amacıyla okulların yakın çevresinde ve okul güzergahlarında alınacak tedbirler ile öğrencilerin her türlü kötü alışkanlıklardan korumak, onları ruh ve beden sağlığı yerinde bireyler olarak yetiştirebilmek için gereken uygulamalar üzerinde duruldu. Toplantıda konuşan Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, yeni eğitim öğretim sezonunda öğrencilerin huzurlu bir ortamda eğitim görmeleri için okul içlerinde ve çevrelerinde gereken her türlü tedbirin alınacağını belirtti. Abban, “Bütün okullarımızı içten ve dıştan kontrol edeceğiz. Okulların açılış ve kapanış saatlerinde emniyet güçlerimizden irtibat görevlisi orada olacak. Uyuşturucu bağımlılığıyla mücadele de okul müdürleri, okul aile birliği başkanları, mahalle muhtarları ile iş birliğiyle sürdürülen çalışmalar devam edecek. Her çocuk ve gencimiz bizim için çok kıymetlidir.  Onların en iyi şekilde yetişmeleri için bütün imkânlarımızı seferber ediyoruz. Mahalle halkının mahallesinde bulunan okullara gönüllülük esasıyla sahip çıkması için okul aile birliği desteğini mutlaka sağlamalıyız.” dedi.

 

Haber/Faik Onur KAYA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10