Kapaklı meclisi ikinci oturumunu tamamladı

Kapaklı Belediyesinin Eylül ayı meclis toplantısının ikinci oturumu dün saat 15.00'de Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin başkanlığında toplandı. İmar ve Plan Bütçe komisyonuna havale edi

Kapaklı 9.09.2019 19:59:00 0
Kapaklı meclisi ikinci oturumunu tamamladı

İmar komisyonu ile plan bütçe komisyonuna havale edilen gündem maddelerinin görüşüldüğü toplantıya mazeret bildiren Ziya Arslan katılmadı.

 

OY BİRLİĞİ İLE KABUL EDİLDİ

 

Bir önceki toplantıda imar komisyonuna havale edilen Mimar Sinan Mahallesi Baran Sokak üzerinde bulunan parka 15 Temmuz şehidimiz Ömer Halisdemir isminin verilmesi konusu görüşüldü. Komisyon tarafından oy birliği ile kabul edilen gündem maddesi meclisten de oy birliği kararı çıktı. Atatürk, Cumhuriyet ve İnönü Mahallelerinde yapılacak kadastro işlemlerinde görev alacak 6 bilirkişi seçildi. Yavuz Ünlü, Nazmi Köroğlu, Mehmet Karaçoban, Reşat Ünlü, Nureddin Dubaz ve Mustafa Aktürk isimlerinden oluşan bilirkişi heyeti oybirliğiyle kabul edildi.

 

 

STRATEJİK PLAN DETAYLI İNCELENECEK

 

İmar komisyonuna havale edilen İnönü Mahallesi 1880 parsel 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar plan değişikliği konusunun onaylanmak üzere Büyükşehir belediyesine gönderilmesi Cumhuriyet Halk Partili meclis üyelerinin red oyuna karşılık oy çokluğu ile kabul edildi. Plan ve Bütçe komisyonuna havale edilen 2020-2024 stratejik plan konulu yazı ise daha detaylı şekilde incelenmesi ve çalışmaların devamı oy birliği ile meclisten geçti.

 

BEŞ YIL

 

Atatürk Mahallesindeki Hacılar Çeşmesi Süleyman Demirel Parkı ve İsmetpaşa Mahallesindeki Bülent Ecevit Parkının 10 yıllığına kiraya verilmesi konusu meclisi gerdi. CHP’li üyelerin 5 yıl, AK Partili üyelerin 10 yıl kiraya verilmesi önerisi üzerine konuşan Başkan Mustafa Çetin “ Bunu hazırlayan arkadaş 10 yılı uzun yazmış. Bende beş yıl olması kanaatindeyim. Çünkü önümüzü görmemiz lazım. Beş yıl görev süremiz var” diye konuştu. Konuşmaların ardından söz konusu parkların 5 yıllığına kiralanması AK Parti’li meclis üyesi Veysel Güven’in çekimser oyuna karşılık oy çokluğu ile kabul edildi.

 

BAŞKANA YETKİ VERİLECEK

 

İlçenin muhtelif yerlerinde bulunan tarlaların ile 5 yıl süre ile tarım arazisi olarak tarımsal faaliyetlerinde kullanılmak üzere kiralanması ve kiralama iş ve işlemlerinin gerçekleştirilmesi için Belediye Başkanı Mustafa Çetin ve belediye encümenine yetki verilmesi oy birliği ile kabul edildi. İmar komisyonu ve plan ve bütçe komisyonuna havale edilen ilçenin bazı yerlerindeki park alanlarında su sondaj kuyularının açılması için TESKİ’ye 10 yıllığına bedelsiz tahsis edilmesi ve tahsis protokollerini imzalamaya Belediye Başkanı Mustafa Çetin’e yetki verilmesi de oy birliği ile kabul edildi.

 

“MÜTEAHHİT İŞİ YOKUŞA SÜRÜYOR”

 

Mülkiyeti Kapaklı Belediyesine ait olan Saray’ın Büyükyoncalı Mahallesinde bulunan 19 bin metrekare tarlanın açık teklif usulü ile 10 yıllığına kiralanması ve kira iş ve işlemlerinin gerçekleştirilmesi için belediye başkanı ve belediye encümenine yetki verilmesi maddesi de karara bağlandı. İlgili gündem maddesi CHP’li meclis üyeleri bu kararın bir sonraki meclise bırakılmasını teklif ederken, ilgili gündem maddesi hakkında konuşan Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin “ Kapaklı olarak gerçekten kaybedecek vaktimiz yoktur. Vatandaşlar bizden hizmet bekliyor. Kent A.Ş. üzerinden kilit taşı üretimi yapmak istiyoruz. Pınar Bulvarı’nda çalışmalar durdu, sizler TESKİ’ye gidip söylediniz mi? Çalışmalar durmuş durumda rahatsız olanınız var mı? Lütfen gerekli yerlere iletin. Büyükşehir belediye başkanımızla defalarca konuştum. Hafriyat döküm belgesini alayım belediye önünde çerçeveleteceğim. Müteahhit işi yokuşa sürüyor” diye konuştu.

 

OY ÇOKLUĞU İLE KABUL EDİLDİ

 

Çetin’in ardından konuşan CHP’li meclis üyesi Ender Dubaz “ Pınar Bulvarındaki sıkıntı ile ilgili Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanımız Kadir Albayrak ile görüştüm. Bulvardaki çalışmalar bu hafta içinde başlayacak” dedi. Konuşmaların ardından ilgili gündem maddesi Cumhuriyet Halk Partili meclis üyelerinin red oyuna karşılık oy çokluğu ile kabul edildi.

 

Haber/Faik Onur KAYA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10