Eski başkanlar Asbaş'a ateş püskürdü

Çerkezköy'de sporun, sporcunun yetişmesinde önemli görev üstlenen ve Çerkezköy futbolunu bölgede belli bir seviyeye getiren kulüp eski başkanlarından Salih Yılmaz, Ahmet Korkmaz, Uğur Erem ve Murat NarÃ?

Çerkezköy 12.09.2019 18:20:00 0
Eski başkanlar Asbaş

Bölgesel Amatör Ligin başlamasına iki hafta kala temsilcimiz 1911 Çerkezköy Doğanspor’da kaos devam ediyor.

 

BAL OLAYI BİLMECEYE DÖNÜŞTÜ

 

Bölgesel Amatör Lig temsilcilerimizden 1911 Çerkezköy Doğanspor’da BAL olayı bilmeceye dönüştü. Ligin başlamasına iki hafta kala takımın Bölgesel Amatör Lige katılıp katılmayacağı bilinmezken, kulübün düştüğü bu duruma eski başkanlardan Salih Yılmaz, Ahmet Korkmaz, Uğur Erem ve Murat Narçın mevcut Başkan Kazım Asbaş ve yöneticilere tepki gösterdi.

 

“SPORUN ÖNÜNDEKİ ENGELLER AŞILSIN”

 

Kendilerine telefonla ulaştığımız Kazım Asbaş’tan önce başkanlık görevini yürüten Salih Yılmaz, Ahmet Korkmaz, Uğur Erem ve Murat Narçın yaptıkları açıklamada Çerkezköy kamuoyunun spor adına bölgede adeta şamar oğlanına çevrildiğini, hiçbir kimsenin kulübü, camiayı ve ilçeyi bu kadar ayaklar altına almaya hakkının olmadığını vurguladı. Birbirlerine kulübü borçsuz teslim ettiklerini, bugün dahi çıkmazda olan kulübün saplandığı çamurdan kurtulması için bir araya gelip beyin fırtınası yaptıklarını kaydeden eski başkanlar, Çerkezköy’de sporun önündeki engellerin aşılması gerektiğini ifade ettiler.

 

“ÇERKEZKÖY’Ü CEZALANDIRMA KİMSENİN HAKKI YOK”

 

Kulüp eski başkanlarından Uğur Erem “ Birilerine kızıp Çerkezköy’ü cezalandırmaya kimsenin hakkı yok. Bu takım lige katılacak mı? Ortada kulübün ne hocası, ne futbolcusu ne binası ne de malzemesi var.Çerkezköy’ün en önemli markası olması yolunda ilerleyen bu kulübü bugün bir kez daha kendi çıkarları için çalışan vizyonsuz zihniyet tarafından kaosa çekilmeye çalışılıyor. Kazım Asbaş yaptığı açıklamalarla kulübü, ilçeyi ayaklar altına alıyor.Kulübü almaya çalışanlara da engel oluyor” diye konuştu. Eski Başkanlardan Salih Yılmaz “ Kazım Asbaş bu parayı harcarken kime sormuş. Bugüne kadar kulüp başkanlığı yapmış arkadaşlarla hiçbir zaman harcadığımız paraların hesabını yapmadık. Çerkezköy’de sporun ve sporcunun yetişmesi için var gücümüzle taşın altına elimizi koyduk. Kamuoyuna kulübün ne kadar borcu olduğunu bile açıklayamıyor. Ancak kendi parasını kurtarma derdine düşmüş. Kulübün anahtarını Kaymakam Atilla Selami Abban’a teslim edeceğim diyordu ama hala çıkıp medya organlarında konuşuyor”diye konuştu.

 

“KENDİ CEBİMDEN ÖDEDİM”

 

Kendisine telefonla ulaştığımız kulüp Başkanı Kazım Asbaş “ Kulübe bugüne kadar kimse sahip çımadı. Çıkan olursa da 553 bin TL’nin bir kısmını ödemesi gerekiyor. Kalan kısmını ise ben üstleneceğim. Ligin ilk devresinde yönetici arkadaşlarımız kulübe destekte bulundular. Ancak ikinci devre 46 bin TL yemek parası olmak üzere toplam 553 bin TL’yi kendi cebimden verdim. Kulübün bu halde olmasından dolayı vicdanım rahat değil” dedi. Kulübün lige katılıp katılmayacağı sorusu üzerine Asbaş “ 15 gün süre var. Bu süreçte ne olur ne biter orasını zaman gösterecek” diye konuştu. Bünyesinde barındırdığı birçok sanayi kuruluşu ile Türkiye ekonomisinin lokomotifi haline gelen Çerkezköy’de, kulübün sahipsiz bırakılması taraftarların da tepkisini çekerken, kulübün akibeti ise önümüzdeki günlerde belli olacak.

Haber/Şaban KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10