Edirnespor kupa beyi

Ziraat Türkiye Kupası 2. tur maçında Edirnespor, Sultanbeyli Belediyespor'u 1-0'lık skorla eleyerek büyük bir sürprize imza attı. Karşılaşmanın 50'inci dakikasında öne geçen ve 59â€??

13.09.2019 15:25:00 0
Edirnespor kupa beyi

Ziraat Türkiye Kupası 2. tur maçında 3. Lig ekibi Sultanbeyli Belediyespor, Bölgesel Amatör Lig (BAL) temsilcisi Edirnespor’a elendi.

 

TEK GOLLE GÜLDÜ

 

Karşılaşmaya Edirnespor Ümit Kurt, Sezer Hasan Erden, Oğuz Yeşil, Ayberk Kutluğ Tunceer, Barış Aysu, Kazım Birkan, Emin Akyıldız, Alpaslan Bağımsız, Sefa Turan, Serdal Öz, Sadettin Kayalar kadrosu ile çıkarken, Sultanbeyli Belediyespor: Metehan Coşkun, Murat Akar, Bilal Özhan, Uğur Adem Gezer, Fatih Taşdelen, Arda Hilmi Şengül, Kadir Samet Eser, Sirat Yeşilördek, Ahmet Emin Aksakal, Muhammet Enes Erdem, Salih Gevençli ilk onbiri ile çıktı. Pendik Stadı'nda saat 15.00'te başlayan karşılaşmayı az sayıda Edirnespor taraftarı da izlerken maça iyi başlayan Edirnespor oldu. Edirnespor, Ziraat Türkiye Kupası 2. Eleme Turu maçında ilk dakikalarda bulduğu pozisyonu değerlendire-mezken ilk yarı karşılıklı ataklarla golsüz tamamlandı.Edirnespor ikinci yarıya golle başladı. Ani gelişen atakta Arda'nın sol taraftan altı pasa gönderdiği uzaklaştırmak isteyen defans oyuncusu topu kendi kalesine gönderdi. Golden sonra Edirnespor daha güvenli oyun ortaya koyarken 58. dakikada Sefa'nın kırmızı kart görmesi takımın oyunu planını da bozdu. Geri kalan ayrım saati 10 kişi oynayan Edirnespor iyice geriye yaslandı ve ani ataklarla rakip kaleye gitmeye çalıştı.  Sultanbeyli Belediye Spor'lu oyuncular Edirnespor ceza alanına topu getirmekte zorlandı. 5 dakika oynanmayan sürede de kalesini savunan Edirnespor sahadan 1-0 galip ayrılarak 3. Tura yükselen takım oldu.


ÜÇÜNCÜ TURA YÜKSELDİ

 

Edirnesporlu oyuncular maç sonunda sevinçlerini İstanbul deplasmanında kendilerini yalnız bırakmayan az sayıda ki taraftarla birlikte paylaştı.2019 - 2020 Sezonu Ziraat Türkiye Kupası'nda 1. Eleme Turu'ndan sonra 4 tur tek maç eleme usulü ile gerçekleştirilecek. 5. Eleme Turu itibariyle çift maç eleme usulüne göre oynanacak olan Ziraat Türkiye Kupası maçları, 21 Mayıs 2020'de oynanacak olan Final ile sona erecek.

 

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10