Taleplerin kalıcı çözülmesi için büyük adımlar atmalıyız

Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, Kapaklı'da görev yapan muhtarlarla kahvaltıda bir araya geldi. Muhtarları talep ve sıkıntılarını tek tek not alan Başkan Çetin,Kapaklı'nın geleceÄ?

Kapaklı 15.09.2019 16:44:00 0
Taleplerin kalıcı çözülmesi için büyük adımlar atmalıyız

Önceki gün gerçekleştirilen kahvaltıya Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, Belediye Başkan Yardımcısı Adem Sekmen, Veysel Güven, meclis üyesi Nizamettin Çoban, mahalle muhtarları katıldı.

 

“YOĞUN BİR DÖNEM GEÇİRDİK”

 

Kahvaltıda konuşan Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çeçin” Seçimden sonra yoğun bir trafik geçirdim bu yüzden sizinle yapmayı planladığım toplantımız gecikti. Seçimde halkın teveccühü ile görev aldınız, biz de öyle. Zor ve meşakkatli bir görev ama bir o kadarda kutsal bir görev yapıyoruz. Bu 5 ay süre içerisinde dönem dönem hepinizle görüşmelerim oldu. Muhtarlarımızın talepleri oldu.  Vatandaşın bütün sorunları ilçemizin, kentimizin, mahallemizin sorunlarını hep birlikte beraber çözeceğiz. Bu 5 yıl boyunca birlikte daha fazla bir araya gelip birbirimize destek olup moral verip birlikte hareket edelim istiyoruz. Her anlamda talep ve isteklerimizi yukarıya doğru taşımamız gerekiyor. Birlikte raporlarımızı hazırlayacağız gitmemiz gereken tüm kapıları birlikte çalacağız” dedi.

 

“HAYALİMİZ BAMBAŞKA BİR ŞEHİR PLANI”

 

Türkiye’ye örnek olacak bambaşka bir şehir planı hayal ettiklerini kaydeden Çetin “ İlçemizde mevcut yapıyı değiştirmemiz gerektiğini düşünüyorum ve Yenişehir vizyonunu ortaya koyalım istiyorum. Bu konuda da Vali Beyle, Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızla, tarımla görüştüm. Hayalim iz bırakacak ve tüm Türkiye’ye örnek olacak cadde ve sokaklarıyla bambaşka bir şehir planı. Alışılmışın dışında bir bakış açımız olmazsa Kapaklı’yı bu şekilde büyütmeye devam edersek gelişemeyiz, sadece genişleriz” diye konuştu.

 

 

“ANKARA’NIN KAPISINI AŞINDIRMALIYIZ”

 

Başkan Çetin, konuşmasının devamında taleplerin kalıcı çözülmesi için büyük adımlar atmanın doğru olacağını düşündüğünü kaydederek “Etüd ve Proje Müdürlüğümüzün önderliğinde Trakya Kalkınma Ajansından ilk defa hibe bir proje aldık. Atatürk Mahallemizde yapacağımız hanımlara yönelik bir projemiz. Orada bir eğitim vereceğiz sonra da bunları pazarlamayla ilgili bir ekip kuracağız inşallah. Sizlerin gündelik taleplerinizi karşılamamız için biz büyük adımlar atmamız gerekiyor. O küçük sorunları çözmenin yolu bütçemiz ve imkanlarımız ile mümkün değil. Göstermelik değil  kalıcı çözümler üretmek istiyoruz. Bunun içinde  Büyükşehrin ve Ankara’nın kapılarını aşındırmalıyız” dedi.

 

TALEP VE SIKINTILARI DİNLEDİ

 

Başkan Çetin, konuşmasının ardından mahalle muhtarlarının istek ve taleplerini tek tek dinledi. Dile getirilen bütün talepleri not alan Başkan Çetin, hepsiyle yakından ilgileneceğini ifade etti.  Katılımlarından dolayı muhtarlara teşekkür eden Başkan Çetin " Sizlerle daha sık bir araya gelerek ,  bağımızı daha da fazla güçlendireceğiz. Sizlerin önerileri ve fikirleri bizim için çok önemli. Şehrimizi ortak akılla birlikte yönetmek ve daha yaşanabilir bir Kapaklı için el ele  , omuz omuza vererek  hep birlikte çalışcağız. " dedi.

 

Haber/Cengizhan KÜPELİOĞLU

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10