Gebe okulu 16'ıncı dönem mezunlarını verdi

Özel İrmet Hospital tarafından "Sağlıklı gebelik, sağlıklı doğum, sağlıklı çocuk" sloganıyla başlatılan Gebe Okulu'nun 16'ıncısı tamamlandı.

Çerkezköy 17.09.2019 14:24:00 0
Gebe okulu 16

Sağlıklı bir gebelik ve daha bilinçli bir ebeveynlik için düzenlenen, anne ve baba adaylarının katıldığı 16.gebe okulunda Klinik Psikolog Meltem Keser, Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanları Jin. Op. Dr. Özgül Kafadar, Jin. Op. Dr. Sezer Arda ve Jin. Op. Dr. İlke Topdağı Aydın, Anestezi ve Reanimasyon Uzmanı Uzm. Dr. Dilek Köse, Diyetisyenimiz Burcu Akca ve doğumhane ebeleri eğitimler verdi. Gebe Okulu eğitimlerinin son gününde Kegel Egzersizleri ve Masaj Teknikleri eğitimleri verilirken, doğumhane ziyaretinde ise merak edilen sorular soruldu. Soru cevap eşliğinde geçen eğitimin ardından Gebe Okulu’ndan mezun olan anne ve baba adayları, sertifikalarını aldı.

 

DOĞUMHANE VE HASTA ODALARIMIZI ZİYARET ETTİLER

 

Hastane yetkilileri yaptıkları açıklamada “ Gebelik, fiziksel ve psikolojik değişimlerin yaşandığı bir dönemdir. Gebelerin kendisi ve bebeği ile ilgili endişeleri, doğum ve lohusalık döneminin kaygılı ve sıkıntılı geçmesine neden olmaktadır. Doğum, kadının hayatında yaşadığı en önemli deneyimlerden birisidir. Gebenin doğuma aktif bir şekilde katılması, sağlıklı bir bebek sahibi olması, doğum sürecini rahat geçirmesi için doğum öncesi eğitimler çok önemlidir.Gebelik döneminde yapılan eğitimler, anne adayını doğuma hazırlamakta, aileyi fiziksel ve psikolojik doğum sürecine dahil etmektedir.Gebelerimiz; anne karnındaki bebek gelişimi, gebelikte fiziksel değişimler, gebelikte dikkat edilmesi gereken püf noktaları, normal doğum, sezaryen doğum ve prenses doğum, gebelik ve emzirme döneminde beslenme konusunda bilgilendirdi.Eğitimlerimizin son haftasında, normal doğum sürecini, nefes tekniklerini, doğum ağrılarını rahat atlatmayı öğreniyorlar. Bu bölümü sunan doğum koçu ebe hemşire, değişik rol play teknikleriyle babaları doğumda aktif rol almaya hazırlıyor.Doğduktan sonra emzirme, yeni annelerin en çok vaktini alan süreçtir. Doğumhane ebeleri; emzirme süreçleri, bebeğin beslenme temposu, büyümesi, çalışan anneler için iş yerinde süt saklama teknikleri, emzirmedeki sorunlar hakkında eğitim veriliyor. Maket yeni doğan bebeklerle emzirme pozisyonları, memeyi tutturma tekniklerini anlattı.Eğitim sonrası gebelerimiz doğumhane ve hasta odalarımızı ziyaret ettiler. Bir sonraki gebe okulumuzda yeniden anne baba adaylarımızla birlikte olmak dileğiyle” dedi.

 

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10