Çetin: Sizleri bu millet her zaman baş tacı edecek

Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla şehit aileleri ve gazilerle akşam yemeğinde buluştu. Programda konuşan Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin " Sizleri

Kapaklı 20.09.2019 13:45:00 0
Çetin: Sizleri bu millet her zaman baş tacı edecek

Düzenlenen yemek programına Kapaklı Kaymakamı Bülent Hamitoğlu, Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, Kapaklı İlçe Jandarma Komutanı Kıdemli Başçavuş Fevzi Bayram, Büyük Birlik Partisi Kapaklı İlçe Başkanı Fatih Diler, MHP Kapaklı İlçe Başkan vekili Ferhat Doğan,Türkiye Muharip Gaziler Derneği Kapaklı Temsilcisi İbrahim Çetintaş, siyasi parti temsilcileri gaziler ve şehit aileleri katılım gösterdi.

 

“ANADOLU’YU KENDİMİZE VATAN KILDIK”

 

Yemekte konuşma gerçekleştiren Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin “ Şehit ailelerimiz şehitlerimizin emanetidir. Bugün gaziler günü ama biz şehit ailelerimizi de unutmadık. Onları da bir araya toplayalım bu akşam birlikte bir yemek yiyelim istedik. Hepinizi saygıyla sevgiyle selamlıyorum. Gününüz hayırlı olsun diyorum, inşallah her günümüz bugünkü kadar güzel olsun diyorum. Sizleri bu millet her zaman baş tacı edecek. Biz öyle bir milletiz ki  Malazgirt ile beraber Anadolu'yu kendimize vatan kıldık. Zor bir coğrafyayı seçtik kendimize vatan için ama her karışını şehitlerimizin kanları gazilerimizin terleriyle ıslattık. Tabi Selçuklu imparatorluğu akabinde Osmanlı imparatorluğu ve Viyana kapılarına kadar uzanan bir ehemmiyetin akabinde bugünkü misak-ı milli sınırlarımız içinde bir sürü şanlı zaferlere şanlı kahramanlıklara imza atmış bir ecdadın çocuklarıyız, torunlarıyız. Aranızda Kıbrıs gazisi var, aranızda hain terör örgütlerine karşı mücadele veren şehit kardeşlerimizin aileleri var, gazilerimiz var. Dolayısıyla 82 milyon ile beraber bizim bu ülkede her ailede bir şehit her ailede bir gazi yakını olan bir millet olduk. Ama hamdolsun kültürümüzden geleneklerimizden, örf ve adetlerimizden aldığımız feyz ile her zaman bu millete bu vatana sahip çıkacak ve ilelebet bu topraklar Türk kalacak diye mücadeleler verdik” dedi.

 

 

“7-24 EMRİNİZDEYİM”

 

Çetin “ Bildiğiniz üzere özellikle son dönemde ülkemizde çok değişik oyunlarla ülkemizde sıkıntılar gittikçe artmakta. Bu süreç içinde bizim özellikle gençlerin, yeni yetişen nesillerin gaziliğin ümmetini, şahadetin kıymetini anlatabilmek için bir araya toplanmış olmanın keyfini yaşıyorum. Dünyada çok büyük planlar işliyor, yıllardır bu böyleydi. Ama son 50 yılda özellikle bizim coğrafyada, Ortadoğu'da, enerji kaynaklarının olduğu bölgede artık gözünü kan bürümüş emperyalist güçlerin oyunları çok daha ileri bir aşamaya gelmiş vaziyette ve hepinizin bildiği üzere 15 Temmuz akşamı kendi askerimiz kendi vatandaşına ateş ederek şehit olan gazi olan bir sürü vatandaşa kıydı. Bunu neden söylüyorum? Eskiden bir düşman vardı bir cephe vardı ve biz o cephenin ilerisine ordumuzu gönderiyorduk bir mücadele veriyorduk. Şimdi öyle değil. Şimdi çok daha zor. Şimdi çok daha tehlikeli bir oyunla karşı karşıyayız. Bu sebeple milli değerlerimize, bütün bayrak ezan, millet, toprak, aşkının gençlerimize daha iyi aşılamak, öğretmek ve dolayısıyla milli beraberliğimizi onlara aşılamak zorundayız. Şunu çok duyuyorduk biz işte yeni nesil umursamıyor, şimdi ki gençlerin umurunda değil bunları hep çevremizde duyduk bazen de kendimiz ifade ettik. Ama 15 Temmuz'da böyle olmadığını, gencecik kardeşlerimizin tankların önünde nasıl durduğuna hep beraber şahit olduk. Velhasıl işin özü şu, bu milletin örfleri, değerleri önemli ve sizlerde bu işin sembolüsünüz. Dolayısıyla sizler bizim başımızın tacısınız. Sizlere gösterdiğimiz hürmet, saygı gençlere bir önderlik yapmak ve onların da bundan feyz almasına vesile olduğunu düşünüyorum. Biz yerel yönetimler olarak her zaman hem şehit aileleri ile hem gazi aileleri ile paylaşmaya, yardımlaşmaya hazırız. Hangi konuda ne tür sıkıntınız varsa bu kardeşiniz 7/24  emrinizde bunu bilin” dedi.

 

“BAŞIMIZIN TACISINIZ”

 

Dernek Başkanı İbrahim Çetintaş ile her zaman temas halinde olduğunu kaydeden Çetin “Bu coğrafya acılarla yoğrulmuş, sıkıntılarla yoğrulmuş. Bunları biz paylaşırsak azalacak. Ben sizlerin belediye başkanı olarak elimden ne geliyorsa, gücüm nereye yetiyorsa, devletimizin kurumlarıyla bakın Kaymakamımız da aramızda sizlerle beraber sorunlarınızı çözmek için gayret etmek istiyoruz. Şuan da yine güney bölgemizde bazı planlar var oyunlar var biliyorsunuz Kuzey Irak'ta ciddi hareketlilikler yine var. Ben zabıta biriminde görev yapan son iki haftadır 18 tane asker kökenli zabıta arkadaşımız seferberliğini imzaladım. Devlet bir çalışma içinde yani bir hazırlık içinde elindeki envanterini kontrol etmeye gayret ediyor hem insan gücü hem asker gücü. Bugün yaşadığımız ekonomik sıkıntıların arkasında muhakkak bu hazırlıklar olduğunu düşünüyoruz. Dünya'da yeni harita planları var. Bu harita planlarına karşı da her geçen dönem zorlaşıyor ve dolayısıyla nihai son dediğimiz o istenmeyen ama eninde sonunda gelecek olan büyük mücadele geliyor. Biz savaşçı bir milletiz. Biz söz konusu vatansa gerisi teferruattır diyen bir milletiz. İnşallah devletimiz güçlü milletimiz zaten kadınıyla, erkeğiyle, çocuğuyla, genciyle, yaşlısıyla beraber savaşçı. Bu millet bu devlet her zaman dik duracak. Ezan dinmeyecek, bayrak inmeyecek. Ama sizlerde hiçbir zaman unutulmayacaksınız. Hepinize saygılarımı sunuyorum afiyet olsun diyorum. Tekrar söylüyorum bu kardeşiniz sizin emrinizde istediğiniz zaman makamımda sizi karşılamaya, başımın tacı etmeye hazırım” diye konuştu.

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10