Başkan Çetin, esnafların fikrini aldı

Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, dün saat 15.00'da Belediye Meclis Salonunda, TESKİ tarafından Pınar Bulvarı'nda devam eden alt yapı çalışmaları hakkında bilgi vermek ve yapılacak üs

Kapaklı 23.09.2019 17:23:00 0
Başkan Çetin, esnafların fikrini aldı

Pınar Bulvarı’ndaki yapılacak üst yapı çalışmaları hakkında esnafların fikrini alan Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, “Öncelikle Büyükşehir Belediye Başkanımız Kadir Albayrak ve TESKİ Genel Müdürü İbrahim İçöz’e teşekkür ederim. Bugün kapaklıda yapılan alt yapı diğer ilçelerimizde yok.” dedi.


ANA CADDELERDE ALT YAPI ÇALIŞMASI SIKINTILI BİR UĞRAŞ


“Kapaklı’da olmazsa olmazlardan bir tanesi Pınar Bulvarı’ndaki alt yapı sorununun çözülmesi” diyen Başkan Mustafa Çetin, “Özellikle Pınar Bulvarı’ndaki ana arter ile ilgili hem yağmur sularını hem kanalizasyon sularını hem de içme suyunu yenileme projesini hayata geçirmek için gayret gösteriyorlar. Tabi özellikle böyle ana caddelerde alt yapı, sıkıntılı bir uğraş. Hem uygulama açısından sıkıntılı hem de vatandaşa etkileri açısından sıkıntılı oluyor. Çünkü ona bağlı olan alterler buna bağlanıyor. Hepinizin bildiği üzere yağmur suyu baskınları kolektörlerden taşan sular bu ana halterin yetersizliğinden kaynaklanıyor. İnşallah bu çalışma ile beraber ilçemizdeki alt yapının önemli bir konusu çözülecek diye umuyoruz.” diye konuştu. 


“DÜŞÜNCELERİNİZİ TEK TEK NOT ALACAĞIM”


Esnafın fikirleri tek tek not alan Başkan Çetin, “Bu noktaya gelmemiz kolay olmadı. Sizinle daha çok bu alt yapı bittikten sonra üstyapı ile ilgili kısmı sizinle konuşmak istiyorum. Değişik metotlarla vatandaşın beklentilerini araştırıyoruz. Sizin gibi esnafların beklentileri nelerdir? Sizlerinde düşüncelerini almak istiyoruz. Müteahhidin söylemesine göre 2 -3 ay sürecek.  Bizim için önemli olan alt yapı bittikten sonra üst yapı nasıl olmalı? Bir alternatif trafiğe kapalı olmalı, bir alternatif iki yönlü trafik olmalı diyerek değişik alternatifler var. Biz burasının Kapaklı’nın cazibe merkezi olmasını istiyoruz. İnsanların aileleri ile birlikte akşamları burada dolaşmasını istiyoruz. Düşüncelerinizi tek tek not alacağım.” ifadelerini kullandı.


“TRAFİĞE KAPANMASINI MANTIKLI BULMUYORUM”


Ceylan Emlak ve İnşaat’ın sahibi Ceylan Yanar, “Sayın başkanım böyle bir toplantı yaptığınız için sizlere şahsım adına ve esnaf arkadaşlarımız adına teşekkür ediyorum. Öncelikle şunu soracağım kaldırımlar tamamen yenilenecek mi? Başkan Çetin, yenilenecek dedi. Trafiğe kapanmasını mantıklı bulmuyorum. Bir hafta on gündür caddemiz kilitlendi. Kaldırımlar tek desen olursa direkleri de dikili olursa bence daha mantıklı olur diye düşünüyorum.” dedi. Birlik Taksi Durak’ın sahibi Yusuf Arlı, “Öncelikle teşekkür ederim. Öncelikle kapalı bir cadde olmasını daha mantıklı buluyorum. Yürüyüş yolu Kapaklı’ya şart. Yalnız caddede bizim taksi durağımız var, durağa nasıl bir ayarlama olur onu da sizin uygun görmeniz lazım.” diye konuştu.


“KAPAKLI’NIN EN AKTİF TİCARET MERKEZİ BURASI”


Kapaklı AK Parti Belediye Meclis Üyesi ve Demirel İnşaat’ın sahibi Şakir Demirel ise, “Kapaklı’ya saygınlık kazandıracak bir caddemiz yok. Orta refüjlü çiçekli, çift şeritli yol olması ve park alanların kaldırılması gerekiyor. Park alanı kaldırılırsa caddemiz genişler ve ailelerimiz için yürüyüş yolu olmasını istiyorum.” diye konuştu. Mevcut yolun cadde trafiğini kaldırmadığını kaydeden Kapaklı Emlakçılar Derneği Başkanı Kemal Özel, “Kapaklı’nın en aktif ticaret merkezi burası. Aksilikler olacak ama bizim öncelikli problemimiz park sorunu. Yapılacak yolun gidiş gelişli yol olması daha iyi olur ve kaldırımların daha büyülterek düzen içine girmesi ve bununla beraber esnafında akşam saatlerinde gerekli malı indirecek zamanının düzenlenmesini rica ediyorum.” dedi. 


BODRUM KATLARINDA SIKINTI YAŞANACAK


İkizler Sigorta’nın sahibi ve eski belediye meclis üyesi Sami İkizler, “Caddenin trafiğe kapatılması bu dönemde imkansız gibi gözüküyor. Çünkü alternatif yollar yok. Parklanma, tek şerit ve yaya yolunu düşünecek kaldırımlar olmasını istiyoruz. Caddeye ekilmiş ağaçlar var şuan hem bakımsızlıktan hem de ağaçların niteliği olarak bizlere sorunlar yaşatılıyor. Engelli bir vatandaş geçeceği zaman kaldırımın tam ortasında kalmış durumda oluyor. Ağaçların yerine çiçek ağaçlar getirilmelidir.” dedi. İkizler, konuşmasına şöyle devam etti: "Bunun örnekleri var Barcelona’da bir cadde yapmışlar onun gibi olabilir. Park sorunu çözebilecek çözümler üretilmeli. Keşke imkan olsa da araçlar yerin altından geçse caddede yürüyüş yolu olsa şuan imkansız gibi görünüyor. TESKİ’nin yaptığı çalışmada 2 buçuk metre derinliğinde geçiyor borular fakat bodrum yüksekliği ortamla 3 veya 3 buçuk metre aşağılarda ister istemez su baskınlarına neden olabilir. Ayrıca caddede bulunan tabelalara da düzenleme getirilmeli tek tip tabela olmalıdır. Böyle olursa görüntü kirliliğini de ortadan kaldırılır.” 

 


ÖNCELİKLE KAPAKLI’NIN PRESTİJİNİ DEĞİŞTİRMELİYİZ


Ünsal Optik sahibi Hasan Ünsal ise, “Araç trafiğine kapatılmasına bende karşıyım. Zaten caddemizi kullanan insan sayısı çok az. Cadde trafiğe kapatılırsa hiçbir şekilde kullanılmayacak. Görselliğini güzelleştirmemiz gerekiyor. Kapaklı’nın prestijini değiştirmemiz lazım. Çünkü esnaf arkadaşlarımıza soruyorum Organize Sanayi Bölgesi’nden ve memur kesiminden kaç kişi geliyor? Gelmediklerini söylüyorlar. Herkes Çerkezköy’e gidiyor. Öncelikle bunu değiştirmemiz gerekiyor.” dedi. 


“TAPULARI YIKARAK DEĞİŞTİRMEMİZ GEREKİYOR”


Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, “Kapaklı’da yıllardır siyaset ve esnaflık yapan birisi olarak bu hastalıklardan muzdaripiz. Çarşı kültürünü ve esnaf kültürünün Kapaklı’da oluşturulmasını arzuluyoruz. Bir binayı yıkarsınız yeni bina yaparsınız. Ama oradaki alışkanlıkları yıkamıyorsunuz. Bunu yıkmak için esnafımız ile güzel projeler yapmamız gerekiyor. Bunlar sosyal etkinlikler, görsel algılar, esnafın kalitesi yani bunlar hepsi bir bütündür. Çerkezköy halkı buraya gelsin alışveriş yapsın. Bunu değiştirmek için bazı projeleri, düşünceleri ve tabuları yıkarak değiştirmemiz gerekiyor. İstanbul ve Ankara’dan caddenin görseli ile ilgili çalışmalar yaptılar. Çok uçuk fikir ve öneriler var. Bu projeleri hayata geçirdiğimiz de bine ne kadar onu iyi hesaplamamız gerekiyor. Bunun ekonomik, sosyolojik boyutları da var.” dedi. 


 Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10