"  Gelecek yıl daha geniş kapsamlı olsun"

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası ile Trakya Kalkınma Ajansı işbirliğinde bu yıl 3'üncüsü düzenlenen ve ilk gün bin 500 ziyaretçiyi ağırlayan Çerkezköy Endüstriyel Fuarı, Cumartesi gü

Çerkezköy 29.09.2019 16:50:00 0

Fuarda üç gün boyunca stant açan firmalar, fuarın işbirliği sağlamak ve iletişimi güçlendirmek konusunda etkili olduğunu dile getirdiler.

 

ZİYARETÇİ SAYISININ ARTTIRILMASI LAZIM


Fuara katılan SMS Firması yetkililerinden Teknik Destek Mühendisi Aytuğ Ersoy, “Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası fuara katılmayı teşvik ediyor ve destekte bulunuyor. Ama büyük  ve önemli sanayi kuruluşlarının yer aldığı Çerkezköy’de fuara katılımın az olduğunu gördük.Önümüzdeki yıllarda ziyaretçi sayısının arttırılması yönünde ciddi bir çalışma yapılmalı diye düşünüyorum.” dedi.

ÇERKEZKÖY VE BÖLGEMİZ İÇİN VERİMLİ BİR FUAR


 Trakya Otomasyon firması yetkililerinden Mekatronik Mühendisi Proje Müdürü Bekir Arslan’da, “Firma olarak bu yıl Çerkezköy Endüstriyel Fuarı’na ilk kez katıldık. Güzel bir fuar olduğunu düşünüyorum. Bu fuarda  firmalar tedarikçilerle buluştu. Bazı firmalar iş bağlantısı yaptı.Tek eksiği ziyaretçi sayısının az oluşu.Firma olarak bizler katılımdan memnun kaldık. En azından ürünlerimizi bu fuarda da tanıtma imkanı bulduk.  Önümüzdeki yıl daha iyi olacağını düşünüyorum.Bölgemiz ve Çerkezköy için verimli bir fuar oldu.Tam bir TÜYAP gibi olduğunu düşünüyorum” dedi.

ÇERKEZKÖY VE BÖLGEMİZ İÇİN GENİŞ KAPSAMLI FUAR


TEKPAŞ Bina ve Tesis Yönetimi Ltd. Şti. Satış ve Pazarlama Müdürü Kaan Taşkın ise, “Çerkezköy Endüstriyel fuarı bu yıl üçüncü kez düzenleniyor. Bu fuarı Çerkezköy ve bölgemizde yapılmış kapsamlı ve geniş bir fuar olarak görüyorum. Özellikle bu sene fuara büyük firmalarında katılarak yer almaları fuarı daha anlamlı kıldı. Dolayısıyla bizde bu yıl bu fuarda yer almak istedik. İyi ki yer almışız. Beklentilerimizin üzerinde bir ziyaretçimiz oldu. Özellikle bina yöneticileri ve site yöneticileri  standımızı en çok ziyaret edenler oldu. Hatta Çanakkale’den gelen misafirlerimiz bile oldu. Kendileriyle de iş görüşmeleri gerçekleştirdik ve anlaşma sağladık. Dolayısıyla Çerkezköy dışından da bir çok il ve ilçelerden de fuara katılımın olduğunu gördük ve buda bizleri mutlu etti. Fuara önümüzdeki ve daha sonraki yıllarda hem daha çok firmanın katılacağını ve daha fazla ilgi göreceğini tahmin ediyorum.” dedi.

FUAR GENİŞ KİTLELERE DUYURULAMAMIŞ


Goldfix Yapı Kimyasalları firması sahibi Mecit Çağal’da, “Fuarda ziyaretçi sayısı beklediğimiz düzeyde olmadı. Buda bence fuarın geniş kitlelere tam olarak duyurulamadığını gösteriyor. İnşaat sektöründen gelenler yok denecek kadar azdı. Oysa bu fuarda her sektörden firma yer almıştı ama bölge halkı gereken ilgiyi göstermedi  bunda bir eksiklik var bu durumun önümüzdeki yıllarda giderilmesi lazım.” dedi.


DUYURUSU PEK YAPILAMAMIŞ


ELK Motor firması Pazarlama Sorumlusu Emre Altaş, “Fuar beklediğimiz gibi gerçekleşmedi. Bu fuarda gördüğümüz şey  sanki yerel üreticiler bir birleriyle bu fuarı düzenlemiş görünümünde gibi. Dört gün süren fuarda firmamız standını ziyaret eden sayısı yok denecek kadar az oldu. Oysa bu fuar geliştirilmeye açık fakat duyurusu pek yapılamamış gibi.” dedi.

 

STANDIMIZI GÜNDE 100 KİŞİ ZİYARET ETTİ


İnan Makine İdari İşler Müdürü Emre Aydın’da, “ Bu yıl ilk kez katıldık. Geçen yıl bölgeye yeni taşındık. Biz İkitelliden buraya geldik. Bölgeye yeni geldik. Olumlu bir fuar oldu. Fuarda ürünlerimizi tanıtma imkanı bulduk. Ortam güzeldi. Gelecek yıllarda çok daha iyi olacağını düşünüyorum. Eksiklikler olabilir onlarda giderilir. Fuarda standımızı gezen bir çok ziyaretçimiz oldu.” dedi. 

GÜZEL BİR FUAR OLDU GERİ DÖNÜŞLER ALDIK


UNDANO Personel Müdürü Ömer Faruk Demirci ise, “Fuara bu yıl ilk defa katıldık. Fuar ortamını güzel ve olumlu buldum. Firmaların birbirlerini tanıması ve kaynaşması açısından da önemli bir fuar oldu. Daha geniş kapsamlı olabilir. Gelecek yıl bu fuara Çerkezköy dışından Çorlu,Tekirdağ, Lüleburgaz'daki firmalarında katılımını sağlamak gerekiyor. İstanbul’dan da katılım olmuş ancak sayıyı artırmak lazım dolayısıyla bölgedeki sanayi kuruluşları da katıldığında çok daha geniş kapsamlı fuar olur. Genel anlamda memnunuz. Ziyaretçilerden olumlu dönüşler aldık.” dedi. 

FUARDA YER ALAN AYNI İŞKOLUNDAKİ FİRMALAR AYNI YERDE OLMALI


İlke otomasyon Elektrik İTH.İHR.San. ve Tic. Ldt.Şti sahibi Bekir Arslani, “İlk kez bu fuara katıldık. Tüyap’a devamlı katılıyoruz. Sektörel olarak bütün firmalar aynı yerlerde olmuş olsaydı çok daha iyi olacaktı. Büyük firmalara ön kısımlar verilmiş bizlere kenar verilince ziyaretçi sayımız az oldu. 
Ayrıca girişte firmaların nerelerde yer aldığı bir panoda belirtilmeliydi. Firmaların nerede ve hangi tarafta yer aldıklarını ziyaretçiler bilmelidir.” ifadelerini kullandı. 

 

FUAR OLUMLU GEÇTİ


Ankutsan firması yetkilisi Bülent Kesici, “Bu fuara bu yıl ikinci kez katıldık. Üretim yerimiz Veliköy OSB’de. Standımızı çok sayıda ziyaret eden ziyaretçi oldu. Tedarikçi firmalar ile görüşmelerimiz oldu. Geri dönüşler olacak.” şeklinde konuştu.

TAM OLARAK DUYURULAMADIĞINI DÜŞÜNÜYORUM


TÜDAN Kalibrasyon Yetkilisi Yıldıray Durcan'da, “Seneye çok daha güzel olabilir. Çerkezköy’e hizmet verebilecek firmaları gelip görmek istedik diyenlerin sayısı çok azdı. Bazı firmaların ya haberi yoktu yada duyurulamadı. Burada bu fuarın olduğunun tam olarak duyurulamadığını düşünüyorum.” dedi.

GÜZEL FUAR OLDU


 Fuarı ziyaret eden Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı Nedim Yılancı ise "Fuar bölgemiz için güzel. Ancak daha geniş kitlelere duyurmak lazım. Gelecek yıl katılımın bu yıldan çok daha fazla olacağını düşünüyorum.” ifadelerini kullandı.


Haber/Seyit SÜREN


0282 726 91 91
0282 747 65 10