Sıfır araç diye aldı, tavan komple boyalı çıktı!

Çorlu'da 2017 yılında yetkili bir bayiden 82 bin TL ödeyip sıfır otomobil alan 57 yaşındaki Müşerref Çavuş iki yıl sonra aracını satmak isteyince, aracı için aldığı ekspertiz raporu ile

Çorlu 30.09.2019 17:22:00 0
Sıfır araç diye aldı, tavan komple boyalı çıktı!

Saray’da yaşayan ev hanımı 57 yaşındaki Müşerref Çavuş, Çorlu’da yetkili bir bayiden sıfır kilometre aldığı aracını satarken tavanının komple boyalı olduğunu öğrenince firmadan davacı oldu.

 

HAYATININ ŞOKUNU YAŞADI

 

Saray’da yaşayan ev hanımı Müşerref Çavuş eşi Zafer Çavuş ile birlikte 2017 yılında Çorlu’da bulunan bir firmadan 82 bin TL değerinde sıfır kilometre otomobil satın aldı. İki sene sonra aracı satması icap eden Çavuş anlaştığı vatandaşla ekspere gidince hayatının şokunu yaşadı. Aracının tavanının tamamının boyalı olduğunu öğrenen Çavuş hemen firmanın kapısını çaldı. Firmadan ‘ Sorumlu biz değiliz’ cevabını alınca ikinci bir şok yaşayan Çavuş herhangi bir kaza yapmamasına rağmen yeni aldığı aracın boyalı olmasının üretim hatası olduğunu vurgulayarak konuyu yargıya taşıdı.

 

'SIFIR ARABA ALDIK AMA'

 

Yaşadığı olay karşısında mağdur olduğunu kaydeden Müşerref Çavuş, “2017 yılında Çorlu’da bayiden sıfır araba aldım ve iki sene sonra da arabayı değiştirmek istedim. Arabacının alıcısı ile expere gittim.Expertizde tavanın boyalı olduğu ortaya çıktı. Çok şaşırdım, ‘bana direk aldığınız yere gidin’ dediler. Eşimle birlikte Çorlu’ya gittik ve orada araca baktılar, ‘yok olamaz, fabrikadan sıfır araba gelmiş bizde size sıfır arabayı sattık’ dediler. Bende bilirkişiniz yok mu dedim. Bilirkişi geldi baktı, ‘aracın tavanın boyalı olduğu’ söyledi. Biz sıfır aldık arabayı fakat şimdi kabul etmiyorlar. Bende mahkemeye verdim aldığım yeri. 3 Aralık’ta mahkememiz görülecek. Biz onların ekspertizi dâhil 3 ekspertize gösterdik ve tavan fabrika boyası çıktı.” dedi.

 

“TAVAN BOYASI OLUNCA ARACIN MALİYETİ DÜŞÜYOR”

 

Arabasının değerinin düştüğünü ifade eden Çavuş, “Aracımın değeri 30 bin TL düştü. Alıcılarda zaten bu şartlarda arabayı almam diyorlar. Arabayı aldığımızdan bu yana pek satmaya niyetimiz yoktu. Ama ihtiyaç doğrultusunda nakit paraya çevirelim daha sonrada başka bir araba alırız diye kararlaştırdık eşimle. İyi ki satmaya niyetlenmişiz ki bu olayı gördük.” dedi. Çavuş, “Arabanın belli bir süre sonra zaman aşımı varmış. Belki de bize hava şartlarından olduğunu söyleyeceklerdi erken fark etmesek. Onların uzman bilirkişisi bile arabanın boyalı olduğunu söylemesine rağmen bize orada evrak vermediler. Bizde başka bir ekspertize gösterelim dedik onlarda tavan boyalı dedi. Bugün herhangi bir galeriye gitseniz tavan boyalı olunca aracın değerinin en az 30 bin lira aşağı alıyorlar. Araç piyasasında tavan en riskli bölge olarak geçiyor. Biz hiçbir kazaya karışmadık bizim hiçbir kaza raporumuz yok. Bakımlarını bayisinde zamanında yaptırdık. Şuanda araç 30 binde zaten. Tüketici hakkımızı sonuna kadar kullanacağız.” diye konuştu.

 

“SIFIR ARABA ALSALAR DAHİ EXPERTİZE SOKSUNLAR”

 

Araba alacaklara seslenen Zafer Çavuş, “Araba alacaklar lütfen almadan önce aracı ekspertize göstersinler. Çünkü bu durum bizim başımıza geldiği gibi herkesin başına da gelebilir. Firmaya ilk gittiğimizde böyle bir şey olamaz dediler. ‘Böyle bir şey olsa idi tüketiciye bunu söyleriz belli bir miktar düştükten sonra tüketici alırsa veririz’ dediler. Daha sonra biz ısrar ettik aracın boyalı olduğuna dair. Boya koordinatörü geldi, aracın boyalı olduğunu söylemesine rağmen ‘bizim yapabileceğimiz hiçbir şey yok. Siz hukuki yollardan hakkınızı arayabilirsiniz.’ dediler. Bizde hukuki yollara başvurduk. Avukatım aracılığıyla aldığım bayiye, İstanbul bayisine ve genel bayiye ihtarname gönderdik. Cevap olarak bize, iddialarınızın asılsız olduğunu ve arabada boya olmadığını söylediler. Bu cevap doğrultusunda mahkemeye dava açtık. Mahkememiz 3 Aralık’ta gerçekleşecek. Bu süre zarfında bize dilekçe gönderdiler, ‘siz bizden haksız kazanç elde etmek için mi dava açtınız’ dediler. Bizde başımızdan geçen olayları yazılı olarak cevap verdik. Mahkemede bu durumun ortaya çıkacak ve mağduriyetimiz giderilmesini istiyoruz.” dedi.

 

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10