Pazar tezgahlarında son tarla mahsulleri yer alıyor

Çerkezköy Kapalı pazaryerinde tezgah açan sebzeciler tarla ürünlerinde son mahsullerin tezgahlarda yer aldığını ve fiyatlarında yükselmeye başladığını belirttiler. Pazarcılar, "Tarla da yetiş

Çerkezköy 13.10.2019 15:35:00 0
Pazar tezgahlarında son tarla mahsulleri yer alıyor

ORGANİK SEBZE YEMEK İSTEYEN PAZARA GELMELİ

 

Çerkezköy kapalı Pazaryerinde sebze satışı yapan Enes Aktaş “ Havaların soğumasıyla birlikte tarla ürünlerinde de artık son turfan olan ürünlerin satışını yapmaktayız. Bu da bu ay sonu biter. Dolayısıyla tarla ürünlerinin sına ermesi ve sera ürünlerinin başlaması ile birlikte fiyatlarda da yükselme oluyor. Nedeni ise tarla ürünlerinin sona ermiş olmasından kaynaklanıyor.Tarla ürünleri olduğunda çok daha fazla ürün yetişmesi ile bollaştığı için hangi sebze olursa olsun fiyatı ucuz oluyor. Tarla bitince fiyatlar yükselişe geçiyor.Geçen hafta kıvırcık 3 TL iken bu hafta 5 TL oldu. Çarliston biberin kilosu ise 3 TL’den 4 TL’ye çıktı. Tarla ürünü birinci kalite domates geçen hafta kilogramı 2 TL’ydi. Bu hafta ise 3.5 TL’ye yükseldi. Örneğin dolmalık biber bize geliş fiyatı 4.75 TL, perakende fiyatı ise 6 TL. Halkımız her zaman gerek tarla gerek sera organik sebze yemek itiyorsa mutlaka pazara gelmeli. Pazar hem daha hesaplı hemde satışını yaptığımız ürünler tazedir.”dedi.

 

TARLA ÜRÜNÜ HER ZAMAN DAHA LEZZETLİDİR

 

Sebzeci esnaflarında Sedat Arslan’da, “Özellikle tarlada yetiştirilen ürünler seralarda her ne kadar organik olarak yetiştirilmeye özen gösterilse de tarlada yetişen ürünler çok daha lezzetli oluyor.Şu anda bu yılın son tarla ürünleri tezgahlarımızda yer alıyor. Bu haftadan sonra bir yada iki hafta daha devam eder. Satışını yaptığımız son turfan ürünlerinin lezzetini doyasıya tatmak isteyenler bu fırsatı kaçırmamalıdır”dedi.

 

PATATES FİYATLARNDA ZAM YOK

 

 Kapalı Pazar yerinde devamlı patates satışı yaptığını belirten Fırat Furan’da patates fiyatlarında değişiklik olmadığını ve kilogramı 2 TL’den satışının devam ettiğini belirtti. Fırat Furan, “Bu yıl patates bol halkımız patates pahalı olacak endişesine kapılmasın. Pazarda satışını yaptığımız patates tamamen ülkemizde yetişen organik üründür.halkımız gönül rahatlığı içinde pazardan alışveriş yaparak ihtiyaçlarını karşılamaya devam etsin.Müşteri bizim veli nimetimizdir.Yaz kış her zaman halkımızın ihtiyaçlarını karşılamaları için pazardayız”dedi.

 

Haber/Seyit SÜREN


0282 726 91 91
0282 747 65 10