Teknik ve hibe desteği almaya hak kazandı

Dünya Bankası ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından kentsel dönüşüm ve afet önlem konularında yapmış olduğu çalışmalarla örnek belediyeler arasında değerlendirilen Tekirdağ BÃ

Tekirdağ 17.10.2019 17:11:00 0
Teknik ve hibe desteği almaya hak kazandı

HİBE DESTEĞİ ALACAK

 

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, bu kapsamda yürüttüğü çalışmalar sonucunda Dünya Bankası ve Çevre Bakanlığı tarafından kentsel dönüşüm ve afet önlem konularında Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ile birlikte örnek belediyeler arasında gösterildi. Örnek belediyeler arasında gösterilen Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi teknik ve hibe desteği alacak.Program kapsamında 15 Ekim 2019 Salı günü Dünya Bankası’nın Ankara Ofisi’nde proje tanıtım ve başlangıç toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’ni Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Dairesi Başkanı Sevim Avcı Yener ile Kentsel Dönüşüm Şube Müdürü Gökhan Bayraktar temsil etti. Toplantıda ayrıca Dünya Bankası, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi temsilcileri de yer aldı.

 

“HAZIR VE TEDBİRLİ OLACAĞIZ”

 

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, “Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Dairesi Başkanlığımız, kurulduğumuz tarih olan 2014 yılından bu yana özverili bir şekilde çalışmalarını sürdürüyor. Mavi gözlü kentimiz birinci derece deprem bölgesinde yer alıyor. O yüzden de bu alanda etkin projeler üretme gayreti içerisindeyiz. Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Dairesi Başkanlığımız, yürütmüş olduğu çalışmalar sonucunda örnek belediyeler arasında yer aldı. Daire Başkanımız Sevim Avcı Yener ve ekibini kutluyorum. Deprem başta olmak üzere yaşanabilecek afetlere karşı önlem almak amacıyla yürüttüğümüz çalışmalar bundan sonra da devam edecek. Umuyorum ki, Tekirdağ hiçbir zaman doğal afet yaşanmaz. Ama yaşanması halinde Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak hazır ve tedbirli olacağız” şeklinde konuştu.

 

Haber/Şaban KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10