Yılmaz muhtarları kahvaltıda ağırladı

Yağmur Turizm'in sahibi siyasetçi Akın Yılmaz, 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla ilçe muhtarlarını sabah kahvaltısında ağırladı. Muhtarların devlet ve vatandaş arasında köprü oluştu

Kapaklı 19.10.2019 15:38:00 0
Yılmaz muhtarları kahvaltıda ağırladı

19 Ekim Muhtarlar günü dolayısıyla Yağmur Turizm sahibi Akın Yılmaz her yıl olduğu gibi bu yılda geleneği bozmayarak muhtarları kahvaltıda ağırladı.

 

“ÖNEMLİ BİR GÖREVİ YÜRÜTÜYORSUNUZ”

 

Kapaklı’da bulunan bir restaurantta düzenlenen sabah kahvaltısında muhtarları ağırlayan Yılmaz yaptığı konuşmada “ Muhtarlık müessesi doğrudan demokrasinin en iyi temsil edildiği en köklü, halka en yakın, çok iyi kurumsallaşmış, müesses ve halkın taleplerine yerinde en hızlı ve doğrudan cevap verebilecek, merkez ile yerel, devlet ile vatandaş arasında köprü oluşturan geleneksel sistemimizin temel yapı taşlarından biridir. Muhtarlarımız, mahallelerimizin ve köylerimizin her türlü ihtiyacını tespit edip, hizmet sunmak hususunda emeğini esirgemeyen, bizlerle mahallelerin gelişimi ve değişimi hususunda çözüm ortaklığı yapan, gerek milleti, gerekse devleti temsil gibi önemli bir görevi yürütmektedirler” dedi.

 

 

 “GÜNÜNÜZÜ KUTLUYORUM”

 

Yılmaz “Muhtar halka en yakın seçilmiş yönetim birimidir, devletin halkla en sıcak temas noktasıdır, devletin güler yüzü ve şefkat elidir, halkın yönetime katılımının en önemli aracıdır, halkı yönetimin uygulamalarından haberdar eder, halkın devletle ve siyasetle kaynaşmasını sağlar, merkezi idarenin ve kamunun önemli bir paydaşı olarak yükünü hafifletir, çalışmaları kolaylaştırır ve kamu hizmet sunumlarında hız, etkinlik ve performansı arttırır. Halkımızın tercihi ve seçimiyle işbaşına gelmiş muhtar kardeşlerimiz, son derece önemli bir makamda bulunmaktadırlar. Demokrasinin ve sistemin vazgeçilmez yapı taşları olan muhtarlarımızın güçlü olması, demokrasimizin, şehrimizin ve ülkemizin güçlü olması demektir. Milletimizin iradesinin gerçek anlamda tecelli etmesi ve demokrasimizin gelişmesi için daima muhtarlarımızın yanındayız. Bu duygu ve düşüncelerle;  başta ilimizde görev yapan muhtarlarımız olmak üzere tüm muhtarlarımızın 19 Ekim Muhtarlar Günü'nü en kalbi duygularımla kutluyor, çalışmalarında üstün başarılar  diliyor, hizmetlerinden dolayı şükranlarımı sunuyorum. Ahirete irtihal etmiş muhtarlarımıza da Allah'tan rahmet, hayatta olan muhtarlarımıza sağlık ve esenlikler diliyorum” dedi.

 

‘’GÜNÜN DEĞİL GÖNÜLLERİN İNSANI OLDU’’

 

Ardından Akın Yılmaz, temsilen Kapaklı’nın tek kadın muhtarı Zühre Dökmeoğlu’na tüm mahalle muhtarları adına plaket takdim etti. Plaket takdim töreninin ardından bir teşekkür konuşması gerçekleştiren Türkiye Muhtarlar Derneği Kapaklı Şube Başkanı ve Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Seçkin Dilsiz, ‘’Akın Bey’e bu özel günde bizleri bir araya topladığı için teşekkür ediyorum. Kendisi günün değil, gönüllerin insanıdır. Bizlerin de her zaman yanında olmuştur. Tekrar bu ince düşüncesi için kendisine teşekkür ediyor, saygılarımı sunuyorum.’’ dedi.

 

 

İLÇE BAŞKANI GÖREVİNİN BAŞINDA

 

Toplantının ardından gündem dışı basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Akın Yılmaz, AK Parti’deki kongre sürecine dair açıklamalar yaptı. Gazetecilerin adaylık sorusuna Yılmaz” İlçe Başkanlığı adaylığım ile ilgili iddialar basında da çıktı. Ben şöyle izah edeyim; şuanda ilçemizin başında bir ilçe başkanı ve yönetimi var. Doğal olarak belli bir süreç açılmadan ortaya çıkmak ve bu durum hakkında konuşmak doğru değil. İlçe Başkanımız görevinin başında. İl Başkanımız da kongre takvimini açıkladı. Kendisi de adaylarla ilgili kriterlerini belirtti. Halkın gönlünü kazanmış, kamu personeli ile diyalogu iyi olan, vatandaşın istediği ilçe başkanları ile çalışacağını söyledi. Bu noktada iyi bir çalışma yapacaklarını düşünüyorum. Biz de teşkilatta görev verirlerse yaparız” diye konuştu.

 

GÖREV İSTENMEZ VERİLİR, BİZE VERİRLERSE KAÇAMAYIZ.

 

Yılmaz “ Yıllardır bölgedeyiz. AK Parti’nin kuruluşundan beri de siyasetin içerisindeyim. Bu partide görevler aldım, Belediye Başkan Adayı da oldum. Bizim partimizde görevden kaçılmaz. Göreve, davaya hizmet etmenin büyüğü ve küçüğü olmaz. Sizin küçük gördüğünüz hizmetler büyük yerlere taşıyabilir. Görev istenmez verilir, bize verirlerse kaçamayız. Hele hele ülkemizin bu zor koşullarında partim ne görev yapmamı isterse yaparım” diye konuştu.

 

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10